Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

salalala 

všechny recenze uživatele

Když se z původně hororové předlohy pokoušíte udělat komedii, dopadne to nějak takhle. Frank Oz sice sbírá body vydařeným vizuálem amerického maloměsta a velmi příjemnými úvodními titulky, jenže se odkope tím, že pointu prozradí hodně brzy, takže se snímek mění jen v čekání na to, kdy bude odhalena. Naštěstí mu ale docela funguje humor, který by sice asi rád byl satirický, to se ale děje málokdy a spíš je takový jednoduchý a absolutně neškodný. O nějaké hororové atmosféře tu může být řeč snad jen pět minut, povětšinou je totiž naprosto pohodová a odlehčená. Tempo je ale svižné a docela odsýpá, stopáž je navíc střídmá, takže i přes všechny chyby není film zásadně nudný, což je jedině dobře. Nicole Kidman v hlavní roli je poměrně obstojná, mnohem horší je to s Matthewem Broderickem, který je naprosto nevýrazný a necharismatický, dost toho ale zachraňují Bette Midler, Glenn Close a démonický Christopher Walken, na něž je radost se dívat. The Stepford Wives je po právu zapomenutá adaptace, která rezignovala na jakoukoli hrůzu a snaží se být jakousi moralizující oddechovkou o tom, kam může vést touha po dokonalosti a ideálu, po většinu času se jí to ale nedaří. Poctivý průměr. 50 % ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To, že se tenhle film tak úplně nedrží vynikající knižní předlohy, jsem věděla dopředu, takže proč jsem tak překvapená a zklamaná? Opravdu, toho vynikajícího námětu s dusnou atmosférou a hlavně naprosto jiným vyústěním je velká škoda, protože pohled na "ideál" stepfordského muže - ženu, jejíž akční radius je od sporáku k pračce - je tady ztvárněn vskutku hororově. Konec je pak ale vyloženě pitomej a totálně pohřbívá to, co mělo šanci být velmi nadějným. ()

Reklama

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Začiatok zaujímavý,veľké očakávania zo zážitku z knižnej podoby, no zhrozene som sa pozerala ako sa film pribúdajúcimi minútami rúti do záhuby.Koniec absolutne tragický, takmer trápny. Nicole Kidman,ktorá bola pre mňa hlavným podnetom,prečo si tento film pozrieť však nesklamala.Nadchla ma ešte viac,než som predpokladala. A ešte škoda toho hrozivého dabingu... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a až dosud neviděl ani původní filmovou verzi ze 70. let. Nemusím tedy řešit věčný problém jak hanebně a přímo svatokrádežně naložil scénárista a režisér s posvátnými vzory. Odklonit se od původního žánru a natočit sci fi komedii považuji za velmi rozumný nápad, podobný námět se dnes už vážně brát nedá. Otevřeně se přiznám, že jsem se bavil víc, než u většiny současných komedií, což ovšem nutně neznamená, že by paničky byly plné originálního, jiskřivého humoru. Spíš se projevuje můj kladný vztah ke sci fi a co se rádo mívá, to se taky rádo shazuje. Ozova režie je v rámci jeho možností v pohodě, slabiny jsou spíš ve scénáři. Herecké obsazení slušné a v případě Nicol Kidmen dokonalou trefou do černého. Celkový dojem 55 % ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nemůžu souhlasit s ostatními hodnoceními, tohle je podařená černá komedie, jejíž jedinou chybou je fakt, že mohla být ještě lepší. V první části lítaly hlášky, ze kterých jsem vážně uchcával ("And then I'll attach a pine on my vibrator and have a REALLY marry Christmas!") a atmosféra byla krásně ujetá. Od prostředka však jakoby utnul, ani jedna povedená legrace a trošku nudné a předvídatelné Nicolino "pátrání". Celkově ale palec nahoru pro Franka Oze, mimochodem i za to, že do filmu propašoval velice trefné a jedovaté šlehy proti americké společnosti, jejímu životnímu a politickému stylu. O čtyři hvězdičky se určitě zasloužili i výborní herci, absolutorium určitě zaslouží především Glenn Close, Chris Walken a Bette Midler. Nicole Kidman sice miluju, ale tentokrát nebyla fantastická, nýbrž jenom výborná. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Nicole Kidman souhlasila s účastí ve filmu teprve když slyšela jméno režiséra Franka Oze. (Petr23)
  • Na začiatku filmu, keď ženy cvičia, zaznieva pieseň "1975", čo je odkaz na rok vydania pôvodnej verzie Stepfordských paničiek. (misterz)

Reklama

Reklama