Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Turiec 

všechny recenze uživatele

Film určite nemožno považovať za triler a pravdepodobne z literárnej predlohy čerpá len námet a nie dej a už vôbec nie atmosféru. Mne sa však napriek niektorým dieram v scenári celkom páčil a potešil ma už štandardne výborný výkon Nicole Kidman. Stepfordské paničky beriem hlavne ako ukážku vzťahov medzi partnermi. A kdo nikdy v živote nežiadal od svojho životného partnera dokonalosť a sám je až príliš "nedokonalý", nech hodí kameňom... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie se skvělými herci a nedostatečně vtipným scénářem. Frank Oz dělal, co se dalo, Kidmanová je zase jednou výtečná, Closeová svoji roli přesně trefila , ale nikdo z nich nedokáže zamaskovat ten scénář. Je tu ovšem pár slušných scének (čtenářský klub, vyhazov), které mě docela pobavily. DVD je skvěle vybavené, komentář Franka Oze je opravdu zajímavý. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čtyři dávám, abych aspoň trochu vylepšil průměr. To kombajn: co jsem z bonusů na DVD vyrozuměl, původně film natočili s robotickými ženami (v jedné vypuštěné scéně předvádí Midlerová "robotický orgasmus") a pak to promítli testovacímu publiku, nějak to nefungovalo, tak vystřihli většinu robotických sekvencí a film dali do distribuce bez nich. No a bankomat zůstal... ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekala, jen Nicole Kidman v nějaké trošku střelené komedii ve stylu Smrt jí sluší nebo tak, a očekávání se naplnila :). Trošku ulítlá komedie s Nicole Kidman to byla, ale jinak jsem nic moc nedostala :). Prostě je to asi jak film na odpoledne po obědě, žádná velká sláva, ale ani žádná tragédie. Chvílemi je to vtipné, je to i zajímavé a celé je to tak nějak příjemně absurdní, ale jindy to zase moc tlačí na pilu a je to tak trochu trapně absurdní a hlavně celé to vypadá hrozně Burtonovsky a přitom je to na druhé straně dost neburtonovské a výsledek je tím pádem takový nedopečený prostě :). Je to úplně jak scénky z městečka, kde bydlel Střihoruký Edward, ale přitom se tam vlastně nic moc neděje a celou dobu se jen čeká, kdy se teda odhalí to slavné stepfordské tajemství. Právě do té vaty by Burton alespoň nacpal něco bizarního, aby odpoutal pozornost nebo něco, ale takhle vždycky jen přijde něco zajímavého a následuje něco nezajímavého a takhle pořád dokola až se film prostě pořád drží v takovém průměru. Není to zas taková bída jak to tu někteří popisují, protože se přinejmenším dá s očekáváním sledovat život v tom městečku a je to zajímavé, ale rozhodně se to nemůže vytáhnout výš než na trojku, protože je na tom strašně vidět jak je to celé nedotažené a takové napůl cesty, prostě trojka jak vyšitá :). Prostě to chce MORE COWBELL!!!! ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Vypnúť mozog, aktivovať štyri stepfordské nanočipy a hodnotil by som vyššie. Humor totiž nebol až tak márny. Ale ku koncu zápletka vôbec nedávala zmysel. SPOILER: Celé to vymyslela a stále organizuje žena? Aj včítane toho, ako sú všetky ostatné ženy okrem nej ovládané mužmi na diaľkové ovládanie? Hm, to mi nevychádza. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V jednom zapadákově v Connecticutu jménem Stepford se dějí podivné věci. Atraktivní ženy zde připomínají dokonale naprogramované roboty. Manželská dvojice, která sem přijíždí začít nový život, zde rovněž nenalezne klid. Je totiž velké riziko, že se jednoho dne manžel probudí vedle bytosti, která to s ním myslí jinak, než by chtěl. České babičky dobíjejte přesně mají konkurenci a tenhle remake starého filmu s prvky hororu, tak úplně nedopadl ok. Klady: Nicole Kidman to sluší jako blondýnce a film táhne, tajemná atmosféra a nervozní napětí vydrží jen v první polovině, plejáda herců ve vedlejších rolích, zajímavá Bette Midler,a Roger Bart, působivá kamera, první polovina filmu je lepší než ta druhá. Zápory: pointa není příliš překvapivá, film postupem času hloupne a zhoršuje se, herci ve vedlejších rolí do svých postav mnoho nedali, nevyužitý démonický Christopher Walken, tradičně nanicovatý Matthew Broderick, film vyznívá až nehororově, režisér Frank Oz nebyl dostatečně adekvátní volbou, podruhé se to vidět nedá. Mé hodnocení: 50% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Walter (Matthew Broderick) ve filmu odkáže na píseň „The Wind Beneath My Wings“. Tou se proslavila Bette Midler, která taktéž účinkuje ve filmu. (imro)
  • Když Mike (Christopher Walken) v pánském klubu předvádí animovanou reklamu na Stepfordské paničky, jedna pasáž pojednává o ingrediencích, které se tu přidávají ženám do mozku. Tyto ingredience jsou: „Sugar, Spice and Everything nice.“ Tato pasáž je převzatá z intra seriálu Powerpuff Girls (od r. 1998), kde takto byly stvořeny jeho hlavní hrdinky. (Stejšn)
  • Trailer k snímku získal ocenění Trailer roku na Golden Trailer Awards. (imro)

Reklama

Reklama