Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nemůžu souhlasit s ostatními hodnoceními, tohle je podařená černá komedie, jejíž jedinou chybou je fakt, že mohla být ještě lepší. V první části lítaly hlášky, ze kterých jsem vážně uchcával ("And then I'll attach a pine on my vibrator and have a REALLY marry Christmas!") a atmosféra byla krásně ujetá. Od prostředka však jakoby utnul, ani jedna povedená legrace a trošku nudné a předvídatelné Nicolino "pátrání". Celkově ale palec nahoru pro Franka Oze, mimochodem i za to, že do filmu propašoval velice trefné a jedovaté šlehy proti americké společnosti, jejímu životnímu a politickému stylu. O čtyři hvězdičky se určitě zasloužili i výborní herci, absolutorium určitě zaslouží především Glenn Close, Chris Walken a Bette Midler. Nicole Kidman sice miluju, ale tentokrát nebyla fantastická, nýbrž jenom výborná. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nic proti, ale udělat ze satirického hororu romantickou komedii nebude fungovat tak na 90% a milé paničky, ať sebenačančanější, to mezi těch 10% nedovlečou. Nicole a ostatní dámy musím za kreaci dam tak sladkých, že z nich člověka chytají křeče do moudráků, pochválit, ale jejich mužské protějšky to dost flákají. Fajn, co si žena nezařídí sama, to nemá, to je té části lidstva, nosící sukně, známo už od dob, kdy se nenosily sukně, nýbrž stylové kostýmky z kůže šavlozubých tygrů. Ale ten konec, panstvo, u toho se rozpláče i nejotrlejší cynik. Vzteky. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Od Franka Oza sa mi páčila napr. komédia Trhák pána Bowfingera, Stepfordské paničky však jeho kvalitu nedosahujú, dokonca si nie som istý či sa vôbec jednalo o komédiu. Malo to pekné obsadenie, peknú vizuálnu stránku, proste to bolo na pohľad veľmi pekné. Inak je však film nudný, s tým kombinovaním žánrov to režisérovi moc nevyšlo a film je veľmi roztrieštený. Absurdné žánrové spojenia jednoducho nie sú mojou šálkou kávy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Ira Levin napísal v roku 1972 román "Stepfordské paničky". Je to soft horrorový sci-fi príbeh o usporiadanej komunite, žijúcej v malom, krásnom mestečku Stepford v Connecticute. Všetko sa na prvý pohľad zdá byť ideálne, ale so stepfordskými paničkami nie je niečo v poriadku. Pod svojim dokonalým vzhľadom a príjemným vystupovaním skrývajú desivé tajomstvo. Prvej filmovej adaptácie sa tento román dočkal v roku 1975 a v roku 2004 natočil Frank Oz zmodernizovaný feministický remake. *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +zajímavý námět -zpracování ale není moc zábavné/// Měl jsem za to že to bude další romantická komedie. Knihu ani předešlí film jsem neznal. A tak jsem byl překvapen, že se vlastně jedná o sci-fi. Po téhle stránce to bylo zajímavé a fakt jsem rád, že s předešlou tvorbou nemám co dočinění, protože pak bych byl jistě zklamán, tak jako nejeden z vás. Jenže problém tohoto filmu je, že se více prosazuje jako komedie a tady pardon: zábavné to opravdu není, ničemu jsem se tady nesmál. Spíš jsem se trošku nudil. Navíc se mi nelíbil ten pestrobarevný kolorit městečka. Být tam jen týden bych se zbláznil. Takže tahlé krátká exkurze mě bohatě stačila./// Celkem 54%/// ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)
  • Během testovacích projekcí se producenti rozhodli přetočit několik scén, a tak Nicole Kidman musela přerušit natáčení filmu Tlumočnice a vrátit se do Stepfordu. (imro)

Reklama

Reklama