Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že i rodičům může někdy přeskočit, milé děti mějte se na pozoru :) Tohle téma šlo neskutečně vytěžit. Jediný kdo se poměrně vyblbnul byl Cage, který přihodil pár hlášek a jinak už nic. Jeho postava má ovšem jeden luxusní monolog poté co zdemoluje kulečník, který si před chvílí sestavil dole ve sklepě ..."V mládí jsem tohle neplánoval. Zářivá budoucnost. Těšit se na vše na světě. Chystal jsem se vzít svět za koule a zmáčknout ho! Sakra! Jako bych býval ten kluk ještě před čtyřmi minutami! Tehdy jsem se nohou sotva dotkl země. 9 z 10 holek jsem sbalil. Byl to 100% sex. Ten kluk by si ani za milion let nepředstavil, v jakýho unavenýho šmejda se promění! Plochý zadek, tlustý, plešatějící, žeroucí sýr cottage, obvod v pase jak po kile másla, s chlupama lezoucíma z uší a nosu. A můj plat se snížil z 145 000 dolarů na 45 000 dolarů! Dává ti něco z toho vůbec smysl?" 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si vzpomněl na Mamka a taťka z roku 2008, tohle se mi ale líbilo o něco více. Film hrozně rychle uteče a poměrně brzy začne hon. Zprvu jsem se trochu ztrácel, což byl, jak jsem záhy poznal, záměr. Příjemné postapo, kdy záhadný signál obrátí mateřské a otcovské pudy naruby. Hon na vlastní ratolesti byl zábavný, a místy přeci jen i krvavý, i když samozřejmě křišťálové gore se nekonalo. Rozhodně nejlepší byla scéna, kdy dorazil dědeček s babičkou a vypukla třígenerační mela. Popravdě, co mi vadilo nejvíc, že jsem se nemohl rozhodnout, komu mám fandit. A nevěděli to ani autoři, což mi nakonec nevadilo. Samostatnou hvězdu má ode mne Cage, páč já ty jeho úlety mám rád. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený, že bych tam ze sympatií skoro i tu čtvrtou hvězdu dokopnul.. Možná je to tím, že jsem absolutně netušil o čem to má být (jakože ani rámcově) a nakonec se z toho vyklubala kombinace subžánrů a motivů které mám rád.. Internetama hejtovaý Cage mi nevadí a nerušil ani tady. Naopak, jeho projev podtrhnul tu nadsázku na které se to celé hravě veze... Jen škoda, že se tam o zabíjení fakanů více mluví než koná (vlastně marně pátrám v paměti jestli tam byla byť jen jedna malá vraždička na kameru..) A taky ten konec je zoufalství (a to mám normálně otevřené a nejednoznačné konce rád). ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Hergot, to byla ale pěkná bejkárna. Kdyby to bylo víc ujetější a tím myslím scény do toho nejšílenějšího detailu, tak by to bylo možná lepší, ale nevím nevím. Nechci tu ze sebe dělat kverulanta a odpůrce ujetých filmů, občas mi totiž přijdou vhod, ale toto ani náhodou. Do odpadových pekel to posílat nebudu, ty nejslabší možné 2* jsem nakonec udělil. Nápad není nejhorší, ale celkové zpracování je dost odfláklé a nedotažené do konce, včetně urychleného finále. Navíc mi toto pojetí ani moc nesedlo. Je tu pár úsměvných chvil, aspon to. Třeba dychtící rodiče co zírají přes sklo na jejich novorozené mimča. To už jsem si říkal, sakra, to snad přijde scéna, kdy ty nebohé uzlíčky ty krvežízniví rodičové sejmou? :D To se ale nestalo. Rko tu je, ale nějak extra moc využité nebylo, nevím. Nicolas Cage se tu předvede ve svém relativním, hereckém normálu. Henriksen na závěr potěší. I pár dobrých songů co ve filmu zazní. Víc bych v tom nehledal. Podprůměrná záležitost, kterou jsem ani vidět nemusel, ale přežil jsem to. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

All work and no play makes Nick a dull boy.. Jako by zpod deštníku padaly kapky nebo bodyguard oddělal vlastního prezidenta. To je vzpoura rodičů pod taktovkou crankovitého Taylora, který spíš než na gore sází na černý humor a tvůrčí nápaditost (přiznávám, na Henriksena jsem po úvodních titulcích zapomněl a až u domovního zvonku mě to trklo). Scéna s konstrukcí a demolicí kulečníkového stolu pak trefně vybrousila ten satirický profil. Rodičovství je nekompromisní kastrace, ale zároveň obrovská výzva.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama