Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vstříc hlubinám válečného šílenství skrze „conradovskou“ cestu vyprahlými nekonečnými dálavami. Fascinující je především hudební Ishamův podkres, který jako by vypadl z osmdesátkového plíživého horroru, což v ruku v ruce s táhlými záběry na respekt budící kamenitou poušt vytváří podmanivě znepokojivou atmosféru, díky které není problém pochopit zkratkovité (a mnohdy i nelogické) jednání postav balancujících na hraně (a v některých případech již za hranou) příčetnosti. K výtkám snad jen ta „echt znělá emeričtina“ z úst sovětských bohatýrů a úvodní třetina filmu po vynikajícím prologu, která je standardní způsobem hraničícím s nezajímavostí. ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Typická Hollywoodská CYPOVINA. V obsahu " Rota" ruských T-55, nech počítam ako počítam boli to 3 tanky čo je čata. T-55 majú hladkú hlaveň spevnenú na konci, spevnenú v strede majú T-72. Z tanku vyskakujú 5 vojaci, to je počet osádky v T-34 známy zo 4 tankisti a pes. Ktosi v komentári píše že sa jedná o tank TO-55. Asi na základe toho, že naháňaný tank chrlí planeň v 360° otáčke. Ale potom by musel mať vedľa hlavne zabudovaný plamenomet ATO-200 ktorý v celom filme nevidno.. Nechápem prečo tam nie sú T-72 zavedené v ruskej armáde od 1973. Dej filmu: starý bojovák -veliteľ sa po úspešnej akcii rozhodne zajazdiť si rely Afganistan, v ktorom prevláda rovina ako v Maďarsku. Prenasleduje ho skupina dušmanov čo by netrafila slona ani z 2 krokov a horda vrieskajúcich brušných tanečníc. Tank sa nedarí zlikvidovať, nakoniec ho zničia dámy odstrelom balvanov (na chrbtoch pri naháňačke nič nemajú). DOPORUČUJEM ZNALCOM MILITARY ktorí sa majú chuť pobaviť. Inak nepozerať. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie. Odlišný pohľad na sovietsku inváziu do Afganistanu prostredníctvom jednej epizódy. Film v ktorom nie je núdza o napätie, a v ktorom hlavnú úlohu hrá tank, má mierne pretiahnutú stopáž, okaté rozdelenie postáv na dobrých a zlých, málo realistický záver a obsahuje tiež niekoľko scenáristických kiksov. Herci svoje úlohy zvládajú bez problémov a keďže som film videl s dabingom, nemusím riešiť zásadný problém časti užívateľov - prečo Rusi hovoria po anglicky. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Afghanistan 1981. Afghansko - ruská válka. Posádka ruského tanku brutalně vyvraždí afghánskou osadu. Přeživší mudžahedíni ozbrojení jen puškami a nenávistí pronásledují špičkově vybavený tank s vycvičenou posádkou. Snad všechny (nejen) válečné filmy zobrazují boj jen z hlediska jedné strany a druhou vykreslují jako krvežíznivé bestie, které si zaslouží jen smrt. Tady ne. Na obou stranách jsou dobří i zlý. Sympatie i antipatie si během filmu získají obě strany. Mimořádně zdařilý film, který nepotřebuje k zdůraznění pekla války monumentalní bojové scény. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem o tomhle filmu ještě před pár lety vůbec neslyšel a hned jak jsem ho uviděl zjistil jsem jaká to byla chyba. Velice kvalitní komorní válečný snímek o ruském tanku ztraceném v Afgánistánu. Velice dobří herci a jiný pohled na válečný konflikt zaručují kvalitní zábavu v originálním pojetí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Slová, ktoré vyslovujú povstalci, Badal a Nanawatai znamenajú pomsta a zľutovanie. (beso74)
  • Vojenský konzultant pre filmárov Dale Dye uviedol, že nákup tankov od IDF "vybavil" počas popíjania drinkov v hoteli v Tel Avive. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéna po průjezdu průsmykem, kdy posádka T-55 hledá svou pozici na mapě, má tank 351 na čelním pancíři návarek s šestimístným číslem 130545. O 5 minut později ve scéně u otrávené studny má tank hrající T-55 č. 351 na čelním pancíři přivařeně číslo 180300. Tento druhý tank s tímto číslem odehraje zbytek příběhu. (mikulin)

Reklama

Reklama