Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Afghanistan 1981. Afghansko - ruská válka. Posádka ruského tanku brutalně vyvraždí afghánskou osadu. Přeživší mudžahedíni ozbrojení jen puškami a nenávistí pronásledují špičkově vybavený tank s vycvičenou posádkou. Snad všechny (nejen) válečné filmy zobrazují boj jen z hlediska jedné strany a druhou vykreslují jako krvežíznivé bestie, které si zaslouží jen smrt. Tady ne. Na obou stranách jsou dobří i zlý. Sympatie i antipatie si během filmu získají obě strany. Mimořádně zdařilý film, který nepotřebuje k zdůraznění pekla války monumentalní bojové scény. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Vynikající minimalistické válečné drama na pozadí „sovětského Vietnamu“ – Afghánského konfliktu (snad i proto může film připomínat Coppolovu Apokalipsu, jak zde někdo trefně napsal). Několik hodně silných momentů a perfektní herecké výkony film jenom šlechtí. Na to že dílo natočili amíci v 88 tak působí i celkem objektivně. Ovšem film se nevyvaroval několika rušivých aspektů: možná trochu překombinovaný děj, až příliš šílený velitel tanku, či třeba smečka žen mstitelek vypadajících jak z pohádek tisíce a jedné noci. Každopádně 4,472* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zapadlý válečný film, kterého je obrovská škoda. Každopádně paradoxů tenhle film má daleko více. Například i skutečnost, že se film natočil před pádem železné opony, točili ho Američani a je vlastně o Rusech, je docela zvláštní. Každopádně veškeré vojenské i nevojenské záběry působí maximálně přirozeně a chvílemi je radost na tu prazvláštní krajinu Afghanistanu koukat. Tedy do chvíle, než na scénu přijede ruský tank T-55 a celou tu krajinu tam zruší. Což je asi hned ve druhé minutě. Kdyby si film držel tak odporný průběh, jako měl začátek, dal bych i pět hvězd, jenže on to nejšílenější z toho konfliktu vlastně představil hnedka na začátku a pak už se to jenom plynule odvíjelo. Do toho samotní herci taky nijak zvlášť nedokázali hrát. Většinu za ně odehrál spíš samotný tank. I tak si ale pozornost tento film zaslouží. Je vidět, že je pořád, co objevovat. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý vojnový film, miestami až presvedčivo pôsobiaci avšak v zápätí spadá stále a znova do akéhosi tv klišé žánru. Nízkorozpočet tu smrdí na sto honov, a monotónny dej celého filmu s nevýraznými hercami a štipkou naivity nebolo úplne to pravé. Pozornosť si ale rozhodne zaslúži, už aj z dôvodu natočenia snímku tak trocha z druhej strany vojny. ("Proafgánsky" vojnový film som veru ešte nevidel). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nasrat Sandokanovu rodinu mudžahedínů, to nechceš. To je prostě ašipka. A ani nemusí být poblíž Trautmanův John, aby vyzkoušel, jestli posádka sovětského tanku zvládne nastartovat, když je výfuk ucpán jejich střevy.. Pancéřová bestie a její útroby se z lovce stávají lovnou zvěří a i když tu a tam prosakují nějaké náznaky psychologie postav, je to především čistokrevný akční film, kterému přidanou hodnotu dodává „astrální“ hudební doprovod Marka Ishama. Otázkou nezůstává, kdo přežije, ale proč. Protože z amerických Rusů vypadá nejvíc jako Američan? Kdepak. Přežil, protože mu to politicky myslelo, vy šmejdi..! P.S.: Není bez zajímavosti, že vojenským poradcem při natáčení byl ostřílený Dale Dye a v rámci chlastačky s izraelskými armádními důstojníky na hotelu v Tel Avivu získal i největší castingovou hvězdu. T-55 ukořistěný v arabsko-izraelských válkách.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Slová, ktoré vyslovujú povstalci, Badal a Nanawatai znamenajú pomsta a zľutovanie. (beso74)
  • Reč, ktorou afganské postavy vo filme rozprávajú, je paštčina. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Izraeli, a to počas apríla 1987. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama