Reklama

Reklama

Bestie

  • USA The Beast (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rota Ruských T-55 zrovná afgánsku dedinu zo zemou, práve keď sú všetci mudžahídski bojovníci mimo dediny a rusi nemajú v ceste väčší odpor. Po príchode bojovníkov do dediny na čele s predstaviteľom Sandokana (Kabir Bedi) sa rozhodnú tanky prenasledovať. Pre ich veľké potešenie posledný z tankov, tank veliteľa roty odbočí nesprávnym smerom. Mudžahídi posilnený vierou v zničenie tanku ruským RPG sú mu neustále v pätách. (andykovac)

(více)

Recenze (89)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa zaoberá sovietskou inváziou na Afganistan. Musím pochváliť réžiu Kevina Reynoldsa, ktorá je po technickej stránke výborná. Film má rýchle tempo, veľké napätie a brutalitu, ktorá je presvedčivá. Postavy na oboch stranách sú dobre vykreslené, a príbehu to dáva niečo viac ako obyčajný vojnový film. Má takmer shakespearovskú povahu. 8/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný válečný film. Úplně cítíte vedro, prach a žízeň, kterou ty Rusáci zažívaj. Píšou se 80. léta, takže mudžáhedíni jsou klaďasové, ale hlavní hrdina je překvapivě Rusák. Nejikoničtější postava je ale sovětský velitel tanku ze staré školy. Nezná kompromisy a tanky ničil ve Stalingradu už v osmi letech. Není to žádná komická karikatura Rusa, ale fakt tvrdej chlap odkojenej válkou. I když mu hrabalo, tak jsem jeho odhodlání obdivoval. Režie je perfektní. Celé je to takové ponuré s velkým důrazem na nemilosrdnou, pustou krajinu. Hudba je taktéž skvělá. ()

Reklama

Loki81 

všechny recenze uživatele

Vyborny nizkorozpoctak! Videl jsem ho cca pred 10 lety na coz jsem si vzpomnel hned pri uvodni scene lisovani Anfgance. Vahal jsem mezi 4-5*... nakonec jsem prece jen hodnotil 89%. Duvodem byl 'milosrdny' a zbytecne laskyplny konec propusteni osadky tanku, ktery by v realu vypadal uplne jinak... urizli by jim bez kecu koule a narvali jim je do huby... No mercy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Afghanistan 1981. Afghansko - ruská válka. Posádka ruského tanku brutalně vyvraždí afghánskou osadu. Přeživší mudžahedíni ozbrojení jen puškami a nenávistí pronásledují špičkově vybavený tank s vycvičenou posádkou. Snad všechny (nejen) válečné filmy zobrazují boj jen z hlediska jedné strany a druhou vykreslují jako krvežíznivé bestie, které si zaslouží jen smrt. Tady ne. Na obou stranách jsou dobří i zlý. Sympatie i antipatie si během filmu získají obě strany. Mimořádně zdařilý film, který nepotřebuje k zdůraznění pekla války monumentalní bojové scény. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nasrat Sandokanovu rodinu mudžahedínů, to nechceš. To je prostě ašipka. A ani nemusí být poblíž Trautmanův John, aby vyzkoušel, jestli posádka sovětského tanku zvládne nastartovat, když je výfuk ucpán jejich střevy.. Pancéřová bestie a její útroby se z lovce stávají lovnou zvěří a i když tu a tam prosakují nějaké náznaky psychologie postav, je to především čistokrevný akční film, kterému přidanou hodnotu dodává „astrální“ hudební doprovod Marka Ishama. Otázkou nezůstává, kdo přežije, ale proč. Protože z amerických Rusů vypadá nejvíc jako Američan? Kdepak. Přežil, protože mu to politicky myslelo, vy šmejdi..! P.S.: Není bez zajímavosti, že vojenským poradcem při natáčení byl ostřílený Dale Dye a v rámci chlastačky s izraelskými armádními důstojníky na hotelu v Tel Avivu získal i největší castingovou hvězdu. T-55 ukořistěný v arabsko-izraelských válkách.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Počas natáčania boli použité skutočné tanky T-55. Helikoptéra Mi-8 už ale napríklad skutočná nebola, namiesto nej sa použila Aérospatiale SA 321 Super Frelon. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo výhradne v Izraeli, a to počas apríla 1987. (Real Tom Hardy)
  • Tanky T-55 vo filme boli izraelskej modifikácie, ktoré Izrael ukoristil počas rôznych vojen v minulosti iným arabským armádam. Tie dokonca neskôr zažili aj skutočné boje v rukách Izraelu, najmä počas Jomkipurskej vojny v roku 1973. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama