Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tobey, coby cválající žokej na statném koni, je skvělý a přirozený. Perfektně ho doplňují ostatní herci. Seabiscuit je film s hezkými myšlenkami, krásným a "čistým" prostředí koní a stájí. S krásnými záběry přírody. Je o naději a vítězství. Musím říci, že pohled na koně běžící s větrem o závod, je skutečně krásný a nepopsatelný. "Člověk, který je malý, ale nepřipouští si to, dokáže velké věci..." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// hodně výpravný a dlouhý přííběh, hudba, postavy -herci, zvláš Tobey Maguire mi nesedl/// Příjemný film, který se řadí někde mezi filmy které mě nezajímají (sportovní) a filmy které mám rád (dojemný). A pak je celkem jedno s čím nebo s kým se ve filmu pracuje. Jenže tenhle film mě oproti jiným podobně raženým tolik nezasáhl. Příznám se, že až ke konci jsem byl dojat a dost mě to zajímalo, ale hodně dloho jsem se do příběhu dostával. Nakonec se mi líbilo jaké mají jednostlivé postavy mezi sebou vztahy a to, že jsou jeden team. Ale jsou i lepší filmy./// Celkem 66%/// ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Krásné dobové sportovní drama s dostihovou tématikou. Líbí se mi tam to vykreslení období, ve kterém se film odehrává, i když to má trošku dopad na celkovou stopáž filmu a lehce to odvádí od tématu (především začátek a střed filmu, než se dostaneme doopravdy k dostihům) - právě za to jednu hvězdu dolů. Jedničku s hvězdičkou u mě má William H. Macy za roli sportovního komentátora/reportéra v rádiu, neskutečně mě bavil! ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Golfistom, ze prva polhodinka bola trosku zdlhava a spravne tempo dostal film az ked sa dal vitazny tym dohromady. Preteky na konoch boli napinave, ale zaroven krasne aj vdaka hudbe skuseneho Randyho Newmana. Pacilo sa mi, ze v pribehu ukazovali aj zle casy hospodarskej krizy v USA a prave preteky dokazali ludom aspon trosku zlepsit naladu........ 30.06.2008 _______ Jeff Bridges - (Charles Howard) +++ Tobey Maguire - (Red Pollard) +++ Chris Cooper - (Tom Smith) +++ Elizabeth Banks - (Marcela Howard) +++ William H. Macy - (Reporter) +++ Hudba: Randy Newman +++ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Obvykle mne filmy "tohoto druhu" nechávají chladným. Tenhle ne. Je to silný příběh a Jeff Bridges nemá chybu. Krom něj jsou tu další postavy, které film drží vysoko nad průměrem. Mají svůj příběch, charakter a názory jako úplně obyčejní lidé. A právě to ve filmech "tohoto druhu" nebývá příliš pravidlem. To je asi to filmové umění. I outsider může občas vyhrát. A to Seabiscuit dokázal. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Závod War Admirala a Seabiscuita tehdy poslochalo v rádiu neuvěřitelných 40 milionů lidí. (Geriel)
  • Gary Stevens, který byl jako odborný konzultant pro dostihové scény a ve filmu si je i zahrál, patřil v době vzniku filmu mezi nejlepší dostihové jezdce americké i světové historie (mnohanásobný vítěz klasických dostihů i Breeders Cupu). (progression)

Reklama

Reklama