Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo poměrně krutě, bohužel to jenom tak vypadalo, film postupem času upadá do super průměrného béčka. A také mě dost zklamali kameramani a zvukaři: Závěrečné boxerské drama viditelně nezvládli, kamera byla hodně rozhozená a točila z takových úhlů, že boj postrádal věrohodnost. No a zvukaři se taky sekli: když Snipes promáchnul tak tam klidně dali obrovskou ránu a nebylo to jednou.... :( Škoda... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Walter Hill sice svým charakteristickým vizuálním stylem, zde navíc aktualizovaným o videoklipovou a reportážní dynamiku, se může snažit sebevíc, ale bohužel scénář a postavy mu nedávají moc s čím pracovat. První Undisputed tak získává zásluhu pouze jako start franšízy, kterou museli dostat do rukou direct-to-video řemeslníci, aby z ní vytěžili to, co padlé hvězdy žánru nedokázali zrealizovat, a sice pořádnou brakovou arénovku, která se vykašle na rádoby drobnokresby charakterů a naopak nabídne divákům pořádnou fyzickou akci. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, žádná velká pecka to teda rozhodně není. Během filmu je tu jen pár drobných bitek a ke konci filmu finální boj. Velkým problémem to ale není. Je zajímavé sledovat dění ve věznici (ale jsou lepší filmy s podobnou tématikou). Hlášky, způsoby a tak dále. Film působí zvláštně, nevím jak to popsat, možná tím jak se prolínají flashbacky apod. Ving Rhames si mě v tomto filmu dost získal, jeho namyšlená postava mě ve filmu dost bavila. Měl svoji osobnost a nemůžu si pomoct - jemu jsem fandil víc než Snipesovi. Wesley Snipes zde hrál také dobře, ale mě nějak neohromil. Finální boj byl dost dobrý, sice nebyl zas tak dlouhý, nápaditý, ale bylo to to nejlepší ve filmu. Příběh byl prostý, což nevadí. Herecké obsazení bylo bez celkem dobré až na jednoho - Peter Falk, coby představitel známé postavy Columba. Ten mi v tomto snímku nesedl - jeho postava mi přišla divná, bez jakékoliv myšlenky. No, čekal jsem trochu více od filmu, ale co se dá dělat, dostal jsem aspon lepší průměrný film, který pobavil a ničím velkým neurazil. Hodnotím na 58% = *** ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následovníků solidně napsaný scénář. Zvláště postavy působí použitelně a nejsou to vyslovené karikatury jako v druhém a obzvláště třetím díle. Dobré je, že chybí vyslovený záporák, fandit se dá s trochou snahy oboum (a nebo nikomu). Box ve filmu je podle mě docela nuda, a ikdyž není zdaleka tak příšerný jako třeba v Rockym (to není asi nic), moc záživné to pro mě nebylo - každopádně kromě finální bitky tu stejně boje žádné nejsou, ale příběh to s přimhouřením obou ok utáhne sám. Potěší Peter Falk. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem první Undisputed přelouskal až po shlédnutí jeho dvou následovníků, moje hodnocení ale bude zcela objektivní a nezkreslené zmíněnými arénovými skvosty... Tohle je akční asi jako odpolední procházka po parku s babičkou, které pokročilá koxartróza stáhla rychlost chůze na 1,5 km/h. Nudné, bez spádu, dynamiky, akce. Spíše jen takové kočkování (povětšinou siláckými řečmi) dvou hlavních protagonistů. Místo zápasů nebo pořádných tréninkových metod a příprav (fakt mi nestačí čtyři přeskoky přes švihadlo a pět bouchnutí do hrušky) sledujeme, jak Monroe kamarádí s párátky a špejlemi a Chambers řeší svoje delikty. Finálový souboj s pofidérními pravidly pak pouze rozladěně zvedne obočí a vyloudí znuděný úšklebek. Vypadá to jako třívteřinová smyčka, co se pět minut v kuse opakuje. Jediné výrazné pozitivum vidím v tom, že tato od akce okleštěná zbytečnost má (zatím) dvě pokračování, která jsou ve všem naprostým opakem. Díky bohu. 20 miliónů dolarů(rozpočet) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Snipes sa pripravoval na svoju úlohu s trénerom boxu Emanuelom Stewardom, ktorý v minulosti trénoval Thomasa Hearnsa a Lennoxa Lewisa. (m.a.t.o.)
  • Ving Rhames (George 'Iceman' Chambers) strávil dva roky přípravou na film pojednávajícím o boxerské legendě, v němž se nakonec neobjevil. Scénář filmu Neporazitelný se mu po předložení natolik zalíbil, že nabídku přijal a svůj kondiční trénink uzpůsobil nové roli. (Conspi)

Reklama

Reklama