Reklama

Reklama

V newyorském podsvětí se schyluje ke střetu gigantických rozměrů. Armáda čítající sto tisíc bojovníků pětinásobně převyšuje počet policistů. Tenhle dav dnes v noci půjde po Válečnících – pouličním gangu neprávem obviněném ze smrti vůdce konkurenční bandy. Dynamický dobrodružný příběh ze současnosti se odehrává ve světle nočních neonů a jeho protagonisté jsou součástí subkultury pouličních gangů. Válka mezi nimi zuří od Coney Islandu, přes Manhattan až po Bronx. Warriors bojují o život, snaží se přežít v džungli velkoměsta a pomalu zjišťují význam slova oddanost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Vizuálem zavádějící ultranudná béčková hovadina. V tomto filmu o pouličních gangů (spíš přípomínajíc modní přehlídku buzerantů z modré laguny) jsou prosím dvě bojové scény které mají dohromady tak minutu.. jinak kecy, kecy, zdrhačky a schovávání se v metru.. takovej je tenhle "kultovní" filmeček Warriors. Dával jsem všechnu naději aspon do konce.. a co jsem dostal? Výkřik do tmy.. ,,noooo!!!" a čau.. 77%? PCHE ani hovno! Jedna hvězda za vizuál a kameru, která je jedinou pozitivní věcí na týhle přehíčkaný, nadhodnocený shitce. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, i přes to, že je celá tahle výživná procházka skrz gangsterská teritoria nasáklá testorenem až na kost. Hill si rozumí se světem, kde se vládne tvrdou chlapskou silou a ženské jsou postaveny do rolí kurev, zrádkyň, či obojího. Bohužel prudí to, že scénář nenabídne krom zásadnějšího děje taky jedinou pořádnou akci (co si budeme povídat, Warrioři vlastně jenom pořád utíkají) o něčem, na co by se dalo časem vzpomínat, jakbysmet. Adrenalin na nule. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak podle zdejších ohlasů jsem čekal, nějakou brutální – špinavou podívanou z gangsterského prostředí, kde se z New Yorku stane válečná zóna a dostalo se mi jakéhosi průměrného béčka, kde se většinu času vedou jen silácké kecy a furt se někam utíká. Pořádnou akci aby tu člověk pohledal (dobrá byla bitka na hajzlíkách a v parku s basebalovými pálkami) – toť asi vše. Warriors byla partička k pohledání, ale nakonec si moje sympatie alespoň někteří členové získali. Co se hereckých výkonů týče, tak i ty byli celkem průměrné. Jako čekal jsem pořádný akční nářez, samé bitky a doslova boj o přežití, no k tomu to mělo daleko. Dívat se na to dá, ale potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny. David Patrick Kelly se do rolí zmrdečků hodí… ()

fragre 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu chlapci dbají na svůj zevnějšek více než děvčata, každý ten gang má svérazný imidž, někdy dost náročný na úpravu. Jen ten holčičí gang jsou zde takové šmudly. Také se mi líbí, že všichni zde dávají přednost veřejné dopravě před automobobily, ba často upřednostňují chůzi a běh - to je zdravé a ekologické. Je to prostě velice dobové - tedy pitomé, načinčané a nudné jako dobový pop. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl hvězdičky. Žánrově bizarní hříčka s důrazem na pěkná chlapecká těla... ;-) . . . Ale vážně - tohle je opravdu výborný FILM, vizuální lahůdka, páně Hillova komixově stylizovaná pohádka se zpěvy a tanci... Húúú - chtěl jsem napsat cosi vážně, ale nejde to... Resumé: Street movie pro fajnšmekry a pokročilé. Nutno vidět v původní zvukové stopě a s nadhledem a chutí. A s chutí tentokrát musím zaokrouhlit nahoru... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byla v roce 2005 vydána společností Rockstar Games videohra „The Warriors“. (SeanBean)
  • Film se údajně natáčel šedesát dní, vždy od osmi hodin ráno do půlnoci. (Matty)
  • Společnost Mezco Toyz vydala k 25. výročí vzniku filmu v roce 2005 edici akčních figurek založených na některých postavách vyskytujících se ve filmu. Warner Bros. Entertainment vydala ke stažení herní titul pro Xbox 360 s názvem „The Warriors: Street Brawl“, který zaznamenal vesměs negativní recenze. (SeanBean)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Reklama

Reklama