Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer 1
USA, 2017, 93 min (Alternativní 90 min)

Dusno až k zalknutí. Tak lze nejlépe charakterizovat atmosféru v izolované dívčí internátní škole, kde se znenadání objeví muž. Jediný široko daleko. Za zdmi izolované dívčí školy zuří americká občanská válka, ale její studentky a učitelky probíhající konflikt neberou na vědomí. Dokud nezaklepe na jejich dveře. Těžce zraněného nepřátelského důstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) se ujmou v aktu křesťanského milosrdenství, aby ho, hned jak se trochu postaví na nohy, vydaly „svým" vojákům jako válečného zajatce. Jenže John si postupně omotá kolem prstu nejen mladičké studentky v čele s krásnou Alicií (Elle Fanning), ale i jejich staropanenskou učitelku Edwinu (Kirsten Dunst) a především ředitelku školy (Nicole Kidman). Ve všech se díky němu probouzejí emoce, které ještě nebo už dlouho nezažily. O to jsou ničivější a nebezpečnější, protože John si neuvědomuje, že se ocitl uprostřed bitvy, která je strašlivější než všechny boje probíhající války. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (210)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1971 jsme neviděla, takže porovnávat nemůžu, z tohohle snímka mám trošku rozporuplné pocity. Je to zajímavá studie po psychologické stránce určitě, ale zároveň by se celý příběh dal určitě sestříhat do půl hodiny a divák by nepřišel o žádný smysluplný obsah. Takhle tam byl sice prostor pro velké množství poetických záběrů přírody a interiéru, které byly sice moc hezké, jen mi tam prostě chybělo trochu víc obsahu. Prostě mi ta poetičnost a rozvláčnost celého filmu zrovna tady nesedla, ale chápu, že jsou lidi, kterým se to bude moc líbit. Rozhodně to není špatný film, jen to chce do toho jít s tím, že spíš budete mít hezký audiovizuální zážitek, než že vás dostane silný příběh. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Som nadmierru spokojný. Elle tu opäť raz zahrala dobre. Všetky ženy hrali v rámci minima priestoru, čo im film poskytoval, excelentne. Colin mohol lepšie podať svoj hnev. Výborne tu boli vykreslené 2 konflikty - kresťanská láska vs. strach z nepriateľa a cudnosť vs. libido. Chtíč a strach sa dali krájať. Skvele boli komponované nielen zábery v exteriéri ale aj v interiéri (večerná modlitba). Dej mi tu paradoxne vôbec nechýbal, čo ma samého prekvapuje. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo by na svoj vlastný “r-e-m-a-k-e” filmu Oklamaný, povedal uznávaný velikán pred kamerou, i za kamerou - CLINT EASTWOOD, ktorý si zahral v pôvodnom snímku z roku 1971, kde stelesnil vojaka Severu, občianskej vojny, Johna McBurneyho ? Ja to viem porovnať, lebo som videl i „origoš” , ale musím teraz skonštatovať, že ani dcéra režiséra Krstného otca, Sofia Coppola, sa nemusí absolútne za nič hanbiť, lebo sa celkom obstojne popasovala s touto netradičnou filmovou látkou. Režisérka s oscarom za scenár ku Stratenému v preklade, má k dispozícii opäť svoju dvornú herečku Kirsten Dunst, alebo aj vynikajúcich mladých hercov, ako napríklad : Oona Laurence, Angourie Rice, alebo trebárs „mladšia sestra už dávno porazila svoju staršiu pokrvnú príbuznú” , hádam, že ani nie je potreba bližšie špecifikovať a konkretizovať. Írsky rodák má v poslednom čase dôvod na radosť, pretože dostáva lepšie roly, napríklad i po boku narodenej, havajskej krásavici, si opätovne spolu zahrali v Zabití posvätného jeleňa, ktorý taktiež netrpezlivo očakávam... Dátum nasadenia do kín je ale ešte, o čosi skôr pred „ošudeným, ocigáneným, okabáteným” ... Tvorcovia si dali tu námahu, že dôveryhodným spôsobom priblížili pôsobenie jednotlivých postáv v reálnych kostýmoch, ktoré prináležia tej dobe, keď sa dej odohráva, a sú perfektné. Na jednotku je i kamera Francúza Philippeho Le Sourda. A zmieňovať sa o atmosfére, ktorá by sa dala doslova krájať, to ani nemusím, tá je takmer dokonalo sprostredkovaná. „Spokojnejší som viacej s originálom, ako s touto dobrou kópiou” ... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hodinové čekání na vrchol, který za hodinové čekání rozhodně nestojí. Spousta kradmých pohledů, upřímné zvědavosti a potlačovaných emocí totiž odedře černou práci pro gradaci, která mi přišla jak z jiného, podstatně méně povedeného filmu. Odpovědi na otázky, které mě zajímaly nejvíc, zůstaly schované v tichých ženských postavách. Sofia Coppola definitivně ztrácí svoji nezaměnitelnost. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Som si istá, že na papieri pôsobí príbeh veľmi zaujímavo, miestami určite aj desivo no Coppole sa podaril presný opak. Asi hodinu som sledovala pár slečiniek, ich mená si vôbec nepamätám - iba viem, že jedna z nich bola Nicole a druhá Mary Jane zo Spidermana. Je tu osobitá atmosféra, dopĺňaná rovnako osobitou hudbou, s týmto režisérka nemá problém. S plynutím deja je to ale príšerné. Je tu vysoké riziko, že než sa dostanete k vytúženému zvratu, zaspíte. A je to škoda, pretože konflikt medzi vzrušenými dievčatami, ženami a jediným mužom v dome vôbec nie je zlý. Oh, takmer by som zabudla spomenúť Farrella a má to svoj dôvod - inak skvelý herec tu vôbec nedostal šancu vyniknúť. Taká šedivá myška medzi historickými drámami. O nič neprídete, ak ju prehliadnete, na druhej strane úplná strata času to tiež nie je... ()

Galerie (91)

Zajímavosti (14)

  • Film bol natočený za 26 dní. (classic)

Související novinky

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama