Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (66)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale vybavila se mi při sledování tohoto filmu skvělá šedesát let stará válečná ruská romance Balada o vojákovi. Tehdy to ještě ruští tvůrci uměli. Tento film je ostudou jednadvacátého století. Herecké výkony nic moc, jenom ta dobová výprava byla ke koukání. Název Černobyl nasadili naši jen z propagačních důvodů. Pokud jsem se dívala, tak film se v původním znění jmenoval Motýlci, což by spíš odpovídalo příběhu. Můj první ukrajinský film a zřejmě taky poslední. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, když film s názvem Černobyl točí Ukrajinci, tak se toho zhostí tak, jak to skutečně bylo. Ukáží nám pravou realitu, co se stalo po výbuchu, jak na tom město a lidé byli zle, ukáží nám pravou katastrofu. Na filmu si dají záležet a rozhodně jej neodfláknou. Jenže on se stal bohužel pravý opak. Výbuch jaderné elektrárny je ve filmu až v pozadí. Na prvním místě je románek mladé Alye s vojákem Pavlem. A to hlavní, proč se divák dívá na film s názvem Černobyl je totální nelogická sračka, která má s výbuchem pravdivých tak 20%. Na samém začátku dvě ženský stojí kousek od plotu u elektrárny, v tom bouchne reaktor a ony na to koukají jak na ohňostroj, jen vlasy se jim trošku pohnou vánkem. Za takových pět vteřin už tam jsou hasiči.... A evakuace rozhodně také nevypadá jako evakuace Černobylu. Filmařsky nejzajímavější scénou tak nakonec je podle mě úplně vymyšlená scéna, když vrtulník spadne nad elektrárnou. Bohužel kromě nudného romantického příběhu, tak ani příběh o Černobylu se nepovedl. Je to film jakoby z produkce filmového studia Alysum. Snad až na to, že tohle je ukrajinský film a dali si alespoň záležet na kameře a dobových věcech (oblečení, nábytek, auta, autobusy...). [230. hodnocení, 13. komentář, 34%] ()

Reklama

vika.evil odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl teda ,, pěkný" přešlap vedle. Herecký výkony podprůměrné a zcela nějak nevýrazné. Příběh mimo mísu, pokud to teda nebyla upřímná snaha režiséra, jen tak pro radost zasadit jej do této události. Navíc, aby toho nebylo málo, režisér opomíjí docela zásadní informace, co se týče černobylské havárie, vis. scéna s helikoptérou. Pro mě tedy naprostý odpad a zklamaní. ()

Martanecek007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je totální ztrátou času. V hlavní dějové linii se scénář pokouší o napínavé romantické drama, které já tedy hodnotím jako naprosto nereálné a postavy za dost podivné. A mě osobně hlavní ženská postava je silně nesympatická. Lidi se zde chovají opět hloupě, režisér se za pomoci scén a hudby snaží navodit napětí a vyvolat emoce z celého děje, ale u mě se mu to prostě nepovedlo. Spíš jsem spoustu času jen kroutila hlavou, proč na tu blbost vůbec koukám. Nemůžu si pomoct, ale mě prostě tenhle naivní románek s pozadím Černobylské katastrofy vůbec nechytl za srdce. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že v tomto filmu měli vyloženě skvěle vyvedené kulisy - až jsem si místy říkal, že snad kvůli tomu postavili novou elektrárnu a nechali jí opět řuchnout reaktor. V tomhle směru k filmu nemám výtek. Bohužel je ale jinak celý film vlastně jen jedna velká slaďárna, utopená v typicky východním patosu doprovázeném typicky nevhodnou, rušivou hudbou. Škoda toho. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama