Reklama

Reklama

The 39 Steps

Trailer

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je to trochu paradox, ale ta Ondříčkova s úctou dělaná parodická verze 39 stupňů z prken Dejvického divadla o čtyřech hercích mi přišla o fous lepší originálu. Nejen, že je Jarda Plesl Robertem Donatem více než samotný Robert Donat, ale hlavně tam jsou ti ptáčci. A teď již k filmu samotnému. Vše co dělá Hitche Hitchem tu je skoro v čisté esenci (včetně nelogičností - čtyřiceti mílový úprk s policií v patách apod.). Jenomže to tak nějak nefunguje. Abych byl přesnější - mezi Donatem a Carrollovou to ne zcela funguje, ona jeho totiž dosti zastiňuje. Na což doplácí i film jako celek, am I right sir? Na druhou stranu to tempo je tak závratné, že mi to stejně došlo až po projekci. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Mirne chaoticky spionsky film spise komedialniho strihu, odehravajici se na uzemi Skotska. Myslim si, ze se asi shodnu s vetsinou kdyz naznacim, ze Hitchcock pozdeji natocil mnohem lepsi kousky...ale 86 minut utece jako voda a The 39 Steps urcite pobavi priznivce cb filmu. A navic je tam krasna a zabavna Madeleine Carroll... :-) ()

Reklama

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

39 stupňů je film, který hodně zestárl a rozhodně nepatří ani do Hitchcockova TOP 10 (ostatně je myslím více než patrné, že pan režisér vyzrával s každým dalším snímkem - až na výjimky - a jeho dílka z 30. let rozhodně nedosahují kvalit těch z let 40., 50. a 60.). Zápletka 39 stupňů je jako opsaná z šestákových románů o tajných agentech (ostatně jeden z nich byl předlohou filmu), takže scénosled je poměrně chaotický, děj poměrně nelogický a motivace jednání postav (jejichž charaktery jsou pouze papírové, jak je v žánru zvykem) bývá obtížné, ne-li často nemožné pochopit. Naštěstí je film zábavný a vtipný. A vůbec: myslím, že tehdejší publikum bylo spokojené. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z radu tých Hitchových filmov, na ktorých sa podpísal rok vzniku a nepatria medzi nadčasové diela. Hoci tempo je skutočne svižné a stopáž akurátna, nemôžem odpustiť tú nelogickosť a deravý scenár. 39 Steps je pre mňa zaujímavá a nenudiaca, celkom príjemná historická exkurzia na jedno pozretie, ktorá ľahko zapadne v porovnaní s najväčšími peckami Maestra. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu nezvykle vypravny a akcni kousek. Je to v podstate oldschool cernobila predzvest toho, co Hitchcock predvede o 25 let pozdeji v jednom ze svych klenotu North By Northwest. Je zajimave, ze uz v te dobe mel jasno o tom, jakym smerem se bude ubirat 90% jeho tvorby a ze do hlavnich roli absolutne nehrozi obasdit nekoho jineho, nez gentlemana a luxusni blondynu. Jen tehdy jeste nemel k dispozici Granta/Stewarta v kombinaci s nekterou z blond herecek non plus ultra zlate ery Hollywoodu. 6/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Obsadit do hlavní role Madeleine Carroll byl nápad Hitchcockovi ženy Almy, která se s ní setkala jako první a svému muži ji doporučila. (Pavlínka9)
  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)
  • Postava pana Memoryho (Wylie Watson) vychází z Hitchcockových vzpomínek z mládí. Předobrazem byla postava jistého pana Dartase, kterého Hitchcock potkal v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno