Reklama

Reklama

2046

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Morien 

všechny recenze uživatele

"Všechny vzpomínky jsou stopy slz. Láska je záležitost načasování. Nemá smysl potkat tu správnou osobu příliš brzy nebo příliš pozdě." (4.3.2010) --- Mám z toho podobně frustrovaný pocit jako z povídkových filmů. Potenciál je veliký, ale vše pohřbí ten pocit, že nedokáže udržet jednu myšlenku déle než pár minut. (14.2.2022) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Wong Kar-waiem dopadlo dobře. 2046 je pomalý meditativní film s výbornými hereckými výkony, i když ulíznutý Tony Leung s knírkem vypadá tak trochu divně. Bohužel je to chvílema až příliš rozvleklé a chtělo by to prostříhat. Nejvíc mě bavil prostředek se Zhang Ziyi. Dost mě překvapil výběr klasické, evropské, vážné hudby, jelikož jsem v asijských filmech zvyklý spíše na tu jejich. Zajímavý, tak trochu melancholický zážitek. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi sem přesně nepochopil, co tim životem Tonyho Leunga chtěl Wong Kar-wai říct a často sem se ztrácel v příběhu, i když to se dělo jen na začátku a na konci, ale přesto to působí nesmírně zajímavě a hudba je jedním slovem vynikající, horší už ale je, že to působí i trochu přeplácaně a někdy zdlouhavě. Horší 4*, na mě až trošku přespříliš poetický a s moc beznadějnou atmosférou ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejmilejší film od Kar-wai Wonga. Dodnes s láskou vzpomínám na tehdejší projekci tohoto snímku v posluchárně č. 256 v II. patře fakulty strojní ČVUT v rámci - žel již dávno zaniklého - filmového klubu na ČVUT. Byl jsem tehdy ohromen podmanivou vizuální stránkou tohoto snímku, jakož i jedinečnou hudbou Shigeru Umebayashiho a oduševnělou krásou hereckých představitelů hlavních rolí. Ostatně soundtrack z tohoto filmu si dodnes čas od času pouštím a patří k mým nejmilejším OST vůbec. Filmový skvost, který mohu vidět znovu znovu a znovu, a nikdy mě nepřestane fascinovat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V roce 2046 bude země zcela propojena vlakovou sítí.......... Byl jsem strašně natěšený - cestování časem, vražda, vypravěč, skoro nádech Noirovky. Jenže po půl hodině jsem se začal nudit. Spousta flashbacků, které se někdy nedají ani rozpoznat, zmatek a moc dialogů. Například scéna kdy si žena dává cigaretu do úst mě skoro uspala. CITÁT - Začal jsem mít stále víc rád svůj vymyšlený svět 2046.............. Lehce erotické, lehce nudné, lehce zmatené a trvá to 130 minut. Kratší stopáž by tomu jen pomohla. CITÁT - Kdo by se mohl zamilovat do androida?......... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Wong Kar Wai byl za snímek nominovaný na Zlatou palmu v Cannes. Na předávání hongkongských filmových cen bylo 2046 úspěšné hned šestkrát, kromě jiného v hereckých kategoriích, a dalších šest šancí zůstalo neproměněno. (imro)
  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)
  • Název filmu odkazuje na poslední rok předtím, než se Hongkong definitivně osamostatní. Velká Británie ho vrátila Číně v roce 1997. (imro)

Reklama

Reklama