Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek navazuje na Vorlovy filmy Cesta z města a Cesta do lesa, vytvoří z nich uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V Cestě domů se v hlavních rolích vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel ml. a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena. Objeví se i Milan Šteindler v roli vypečeného předsedy myslivců nebo Dominika Elischerová, kterou lidé znají ze sociálních sítí jako Mínu. Starého a tradičního zemědělce Papoše začíná trápit stáří a skutečnost, že jeho syn Ludva nechce přebrat statek. Ludva chce totiž zůstat revírníkem v místním lese. Lesní správa chce ale prodat hájenku, kde bydlí. Jeho žena dráždí vesnici svým“ bio“ přístupem k životu a musí se vyrovnat s tím, že na pohledného Ludvu mají políčeno některé místní ženské. Tomáš, který se kdysi z města a z kanceláře na vesnici přesunul, je už se vsí pevně spjatý, pracuje jako dřevař v lese a rád si přihne, zatímco jeho žena pro zájemce meditace v přírodě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ze všech Vorlovejch filmečků zbyl v mým sekretáři na dvd pouze jedinej. A to Cesta z města. Ale i ve dvou pokračováních mě to nijak neomrzelo. Jenom u některejch scén se člověk potutelně usmívá. Jak by asi vypadaly biofarmy, kdyby prakticky všichni chtěli jejich produkty. Začnou tam ládovat sračky, aby dokázali pokrýt poptávku. To jen k těm biokecům. A ta holčička byla odkud. Ale jinak v poho. 50%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dost depresivní obrázek z českých lesů. 1)  Nepříliš objevný snímek drží nad vodou přesvědčiví herci a určitá pragmatická zemitost provedení._____ 2)  Zaujal mě 13letý hojně obsazovaný dětský herec, přitažlivý Vojtěch Vovesný (Marákův syn Sayen, Maráka hrál Tomáš Hanák), který si ve své miniroli vyzkoušel hned několik hudebních nástrojů._____ 3)  Věk protagonistů uvádím k poslednímu roku natáčení, tj. 2019. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Matko země, tvá síla ve mně, všechno je z tebe a za to náš dík. Matko země, tvá síla je ve mně, všechno nás učíš a za to náš dík. “ Zase to tam je….lesní real fucking life poetika viděna bystrým okem vorlím. Kruh se uzavřel…….všechna pole byla sklizena, všichni srnci uloveni, všechen alkohol vypit, všechny bioboje dobijovány. Tohle jsou cone rules a kdo se bojí Vorla, nesmí do lesa. ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Vsichni rikaji jak je tahle cast DEPRESIVNI..... Ale zivot po 60tce neni PERICKO.... Vorelofci to zakoncili tak jak to zakoncili, ale SKLEPaci jsou SKLEPACI forever! Z mladeho Hanaka se stal Starej Hanak a ani mladej Vorel uz nelita tak jak lital v druhe casti.... Ale proc neobsadili KAMENIKOVOU to jsem nepobral? 75% z ucty k PRVNI CAST!!! u mne dobry! ()

subic 

všechny recenze uživatele

Papoš měl pravdu, tvůj fort byl fílz a ty seš taky fízl... Mě se to celkem líbilo, ono to je totiž celou dobu takové posmutnělé, smůla jakoby se všem lepila na paty, ale konec dobrý, všechno dobré. Je to ze všech 3 dílů takový asi největší návrat k přírodě a taková celkem velká bio eko agitačka, prostě cenu má jenom půda a to co na ní vyroste. 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu si zahrála dcera Lucie Šteflové, Ema. „Bylo to náročné, protože se o ní člověk musí starat a dávat pozor co dělá. Nehrajete jen sám za sebe, ale musíte korigovat i dítě, které nebude jen tak režiséra poslouchat, protože je to cizí člověk. Ale jsem ráda, že budu mít vzpomínku, protože je to rok života na plátně a jde tam vidět, jak rostla,“ prohlásila. (Duoscop)
  • Hájenka lesníka je na adrese Rabštejn nad Střelou 74, Manětín. (sator)
  • U jednoho z posledních dní natáčení práci narušila zmije, která se objevila v místech, kde měla stát Eva Holubová v pantoflích. (ČSFD)

Reklama

Reklama