Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

William H. Macy, který je jako profesionální smolař zaměstnán v kasinu, kde svou smůlu přenáší na hráče, kterým přeje štěstěna. Vše samozřejmě funguje do chvíle, než se objeví ženská. Wayne Kramer si nebere servítky a i toto zdánlivě neškodné téma zpracovává style, který opravdu není mládeži přístupný. A možná právě díky tomu je film tak poutavý, ale bohužel nijak zvlášť výrazný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přiblížím se a štěstí je pryč." To já zase svou přítomností zaháním smůlu, ale Bernie je se svým smolařským osudem evidentně smířený. Tedy alespoň do chvíle, než si krásná, veselá a sexuchtivá Natalie vyloží karty a se slovy "Neboj, jeden z nás dvou to už určitě dělal" skočí Berniemu do postele. Bernieho osud se tím změnil, ale zábavnost snímku bohužel nikoli. Zkrátka jsem se přitom chvílemi nudil, ale ani na okamžik mě přitom nepřestalo bavit sledovat Natalii a to bez ohledu na to, co se dělo kolem ní. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento dramatický film se může pyšnit jedinečnou atmosférou, kdy se ponurost v nepravidelných dobách střídá s optimistickou radostí. Prostředí příběhu je divácky atraktivní. Díky tomu film přináší i zábavu. Smůla a štěstěna je spíše metaforou nazírání na svět, ve spojení s hrdiny se dostává až do absurdní roviny, což není na škodu. Romantika a půvabná žena nechybí, stejně tak napětí, spád, akce, vykoupení a trest. Hlavní postavou příběhu je zlomený a úspěšný profesionální smolař Bernie Lootz (zajímavý William H. Macy). Do bezútěšné krajiny jeho srdce vstoupí nečekaný návštěvník se zásadním osudovým zvratem s novou přínosnou informací o důležitosti pozitivního přístupu k životu. Černošedá beznaděj dostává zářivé barvy a odhodlání a psychickou sílu za boj o vlastní život a štěstí. Hlavní ženskou postavou je servírka Natalie Belisario (pozoruhodná Maria Bello) se schizofrenní rolí v životu nebezpečné hře na peníze a lásku a životní štěstí. Ta nejopravdovější hra jako jediná dokáže přinést možné vítězství. Třetím vrcholem je provozovatel kasina Shelly Kaplow (dobrý Alec Baldwin) s přesvědčenou zatvrzelostí a setrváváním u staromódního stylu vedení výdělečného podniku. Střídmé noblese dává přednost přes nablýskanou bublinou turistického nevkusu. Za každou cenu brání své investice, ovšem i jeho soupeři se postupem času učí novým bezohledným způsobům. Z dalších rolí: nezodpovědný Bernieho syn a sebevědomý podvodník Mikey (zajímavý Shawn Hatosy), nová krev s ostrými lokty ve vedení kasina Larry Sokolov (příjemný Ron Livingston), populární zpěvák na konci svých sil Buddy Stafford (Paul Sorvino), Mikeyho dokonalá parťačka Charlene (zajímavá Estella Warren), či nekompromisní a tvrdý vykonavatel Larryho rozkazů Nicky Fingers Bonnatto (příjemný Arthur J. Nascarella). Příběh není nejsilnější, pouze díky solidním hereckým výkonům, psychologické hloubce a podmanivé atmosféře jde o slušný a stravitelný druh zábavy. A poselství o pozitivním přístupu a kráčení štěstí naproti je optimistické. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Představuji si to asi takhle - celý štáb byl po dobu natáčení naprosto sjetý, režisér anonymní alkoholik, scénárista musel být zhulený minimálně jako Jiří X. Doležel, Alec Baldwin jel v době natáčení na heráku a William H. Macy byl utlumen nějakými sedativy. A já jsem smolař, že jsem byl na palubě žluté linky Student Agency právě v době, kdy byl promítán právě tenhle film. Smolař! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Průserář je člověk, který kazí hráčům v kasínu hru, aby toho moc nevyhráli. Hlavní hrdina tohoto filmu je zvláštní v tom, že ji kazí samovolně, bez vlastního přičinění. Přivozuje lidem neštěstí, což dopadá i na jeho život, který se zdá být stejný, jako hry jeho obětí - prohraný. A náš nešťastný hrdina chce jednou skončit se svým povoláním a začít normálně žít. Což ale není tak jednoduché, protože mu v cestě stojí šéf kasína Shelly. To je ve zkratce příběh filmu Cooler. Děj se odehrává v příjemně pomalém tempu navozujícího zmírající existenci staromódního kasína. Příběh je natolik originální, že je poměrně obtížné vědět, co přijde na (několikrát nastavovaném) konci. herecké výkony stojí také za pochvalu. Macy je vybrán výborně, jeho obličej dokáže vyjádřit obě hrdinovi stránky - nešťastnou i šťastnou. Skvělý výkon (možná nejlepší co jsem u něj viděl) odvádí i Alec Baldwin. Není to film, který by člověku vyloženě vyrážel dech, ale rozhodně mnohokrát překvapí a na několika místech solidně napne. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama