Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Navždy ako spomienka na tento film mi ostane zúfalá tvár Williama H. Macyho. Výborne zvolený herec na danú postavu, skvele zahrané. A ešte celulitída Marie Bello (alebo jej dablérky). Ale to som vidieť nepotreboval. Ospevovaný výkon Aleca Baldwina nechápem. Bol dobrý, ale na nominácie na ceny? To za celý rok nenašiel čo i len tucet lepších výkonov? Pre mňa Macy teda lepší než Baldwin. A režisér bol evidentne gambler. Lebo toľko spomalených a priblížených záberov na hádzané kocky to môže natočiť len človek, čo má pre tú hru skutočne vášeň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

William H. Macy, který je jako profesionální smolař zaměstnán v kasinu, kde svou smůlu přenáší na hráče, kterým přeje štěstěna. Vše samozřejmě funguje do chvíle, než se objeví ženská. Wayne Kramer si nebere servítky a i toto zdánlivě neškodné téma zpracovává style, který opravdu není mládeži přístupný. A možná právě díky tomu je film tak poutavý, ale bohužel nijak zvlášť výrazný. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná pohádka o štěstí a smůle, spíš smutná než veselá, každopádně velmi vydařená. Pomalejší tempo a náladová hudební složka vytváří dokonalé podmínky pro herecký koncert představitelů hlavních rolí. Ať už je to William Macy jako dobrák smířený s údělem smolaře, Maria Bello jako životem zkoušená servírka, překvapená svými city a bojující o nalezenou naději, nebo Alec Baldwin jako konzervativní majitel kasina, možná nejlepší a nejvýraznější postava příběhu, drsná a přece nečekaně lidská, struhující i tragická na své cestě k pochopení, že ne Bernie, ale on je tím skutečným smolařem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Představuji si to asi takhle - celý štáb byl po dobu natáčení naprosto sjetý, režisér anonymní alkoholik, scénárista musel být zhulený minimálně jako Jiří X. Doležel, Alec Baldwin jel v době natáčení na heráku a William H. Macy byl utlumen nějakými sedativy. A já jsem smolař, že jsem byl na palubě žluté linky Student Agency právě v době, kdy byl promítán právě tenhle film. Smolař! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pěkný oldschoolový snímek o jednom Casinu, které schválně dělá věci pěkně po staru. Pomalé tempo, skvělé herecké výkony s excelujícím Alecem Baldwinem, který byl právem za svou roli na tradicích lpícího ředitele kasina právem nominován na nejednu cenu. Přesto ve filmu nevyčnívá, jelikož Macy je také jako vždy vynikající a role věčně zdeprimovaného smolaře mu sedne jako ulitá. Celé je to dosti podobné starším snímkům, nic vás nepřekvapí, ale celé to skvěle funguje. Jen vám to úmyslně pomalejší tempo musí vyhovovat což by vzhledem k zajímavému ději a slušné atmosféře neměl být žádný problém. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama