Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc než krimi je to pokus o sociální drama. Jako u většiny severských krimi, co jsem viděl (zatím jsem pořád nepropadl tomu kouzlu, jako mnozí, kteří je doslova žerou) se tu hodně řeší rasismus, a poměry ve společnosti (za mě až moc), což odvádí děj od hlavních linek. Jsou tu tak sice krásné záběry krajiny, nebo několik zajímavých zvratů, ale na druhou stranu si tu člověk nenajde vztah k postavám, a finální rozuzlení ho pak nechává chladným. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Ne, nemam v životě tolik času. Po druhym dílem jsem to pustil k vodě. "Falešná kriminálka", která bere případ jen jako pozadí pro řešení vztahů různých moderních charakterových (proto)typů a hlásání sociální kritiky. Holka s těžkou minulostí, zakřiknutej trouba kterýho sekýruje dcera, 3 postavy a 2 z nich jsou buzeranti. Ten fízl s růžovou kšiltovkou by to býval možná mohl utáhnout... Nejsem v zásadě proti alternativnímu pojetí v tomhle žánru, ale aby se toho za 2x55 minut stihlo asi tolik, co v komisaři Rexovi za 10 minut, to už je prostě moc (málo). viz. gudaulin ()

Reklama

Reesam 

všechny recenze uživatele

Parádní rozjezd. Ale byla to trošku horská dráha. Chvilku to bylo fakt skvělý (první 3 díly), pak taková rovinka, žádný sešup dolu nebo nahoru, a konec trochu pod mé očekávání, jelikož jsme vraha už věděli. A i přes to to je seriál, který je určitě podle mě jeden z nejlepších, už jen kvůli té atmosféře, prostředí, hercům, a tak. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Půlnoční slunce mě docela oslovilo. Samozřejmě má své mouchy, ale napadlo mě, že vlastně většina zemí, které jsou umístěny jakýmkoliv směrem od středu Evropy, má své "úchylky". Nejsem žádný znalec severských detektivek, ale určitě toto bylo pro mě daleko záživnější, než něco dánského (?), co jsem viděl v poslední době. Určitě bylo zajímavé, že vraždy byly každá jinak provedena a vyvolávaly otázky. Co se týká té policajtky s francouzským státním občanstvím, tak ta se svými psycho úlety a vizemi asi neprotivila jen mě. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nejaký čas mi trvalo si zvyknúť, ale nakoniec zaujalo. Až do konca mi prekážali rovnaké veci, možno preto len 3*. Najmä prehnaná teatrálnosť Kahiny a jej traumy z mladosti. Človek by povedal, že za 15 rokov už to mohla v hlave nejako spracovať. Tiež veľmi náhla epifánia prokurátora ohľadom jeho etnickej príslušnosti. Nemám nič proti Sámom, iba to, že väčšinu života sa snažil byť Švéd a tento jeden prípad v ňom prebudil tú polovicu Sáma. Trochu rýchlo postavený mostík. Ale inak fajn. ()

Galerie (141)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno