Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dycky Kiruna! Město Kiruna se podobá městu Most!. Místo hnědého uhlí je tu železná ruda, jsou tam Laponci a ne Romové (etnika se špatně porovnavají, a vždy se najdou dobří i špatní lidé). Seriál Půlnoční slunce je podobný seriálu Most, ale švédsko-dánskému. Taky má část tvůrců shodných. I když je Kiruna a Laponsko (čti Sámpi) s nekončicím dnem aktraktivním prostředí, tak na Most to o něco nemá a Most! je jiná kategorie. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Plusem je, že to nebyl další Broen, mínusů by se našlo víc, například pomalý rozjezd, kdy jsem to při druhém díle málem zabalil. Také pachatel byl odhalen příliš brzy, i když uznávám, že v těchto seriálech krimi zápletka není až tak důležitá. A právě proto mi také vadila ta vztahová rovina, která staví jen na kulturních odlišnostech. Ale musím uznat, že švédský rasista to má daloko těžší než podobný u nás, já u těch Laponců nějaké zásadní vizuální rozdíly neviděl... ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale vlastně nerada. Lapidárně řečeno, čekala jsem víc. Od začátku měli nakročeno a rozmáchnuto, ale nakonec se z toho vlastně konalo jen velmi málo. A dosti podivně - vrah (a hlavně jeho schopnosti) nebyl ani trochu věrohodný a jeho halucinace byla pro nás realita, takže vlastně podvod na divácích. A i ta vyšetřovatelka Kahina s tím svým řezáním mě vlastně štvala, žádný dobrý vztah jsem si k ni za celou dobu nedokázala vytvořit. Ale lokace byla zajímavá - Kirunu jsem znala jen z knih a nové info o Laponích a jejich šamanismu obohacující bylo, to zas ano. ()

Narciska

všechny recenze uživatele

Naprosto mě to pohltilo, magická atmosféra, mysteriozní prostředí, skvělé postavy, bravurně vedení herci, výborné herecké výkony, je tam vše. Je jedním z těch vzácných případů, kdy duch seriálu, jeho tempo, nálada a atmosféra, se vam vsáknou pod kůži a váš den pod jejich vlivem bude proměněný. A navzdory tomu, že je to jeden z nejbrutálnějších seriálů, které jsem kdy viděla. Po jeho shlédnutí se však rozprostře v duši absolutní klid. Možná za to mohou lidé, jak důstojně kráčí středem toho, co se kolem nich děje, možná za to může slunce, které nezapadá... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Mohla to být zajímavá exkurze do severní Skandinávie s napínavým pátráním navíc. Když ale odečtu mínusy: mizerná role francouzské policistky, přehnaný počet šokujících vražd, něco permanentně rušivého snad ve všech záběrech, pak se dostávám na průměr 55% (zatím 884 hodnotících se mnou většinou moc nesouhlasí, průměr je 81%). ()

Galerie (141)

Reklama

Reklama