Reklama

Reklama

Raw

  • Francie Grave (více)
Trailer 1

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nejde o horor, ktorý by dodal pocity napätia či strachu. Skôr budete znepokojene zvedavý. Garance Marillier predvádza skvelý výkon. Ten prerod od nesmelej šprtky až k vamp zvláda s veľkou gráciou. Je tu jedno z najlepších zachytení párty atmosféry, ktoré som kedy v nejakom filme videl. A scéna zvracania je za mňa vo svojej kategórii tou najodpornejšou. Aby toho nebolo málo, tak je tu zrejme najdivočejšia sexuálna scéna desaťročia, ak nie storočia. Realisticky pojatý príbeh o prebudení najniternejších pudov. Škoda len tej absencie primeraných reakcií okolia. Nikto nič nerieši, nikto nič nenahlasuje. Finále však dodalo ideálne padnúce doplnenie uplynulých momentov. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako sa vegetariánska panna stala požieračkou chlapov - doslova. Čakal som samoúčelný pseudoartový hnoj, dostal som sústredene rozprávaný a prekvapivo vrstevnatý film o dospievaní - len v tradícii Exorcistu či Carrie podaný cez extrémnu hyperbolu. Hlavná predstaviteľka je skvelá vo všetkých polohách, od vyoraného dievčatka až po agresívnu bitch. Gore poslabšie, ale aj tak ma teší predstava, ako si z toho hipsteri na festivaloch grcali do batohov. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Horory, nebo třeba drsnější alegorie, mohou být klidně "jednoduché", kdy metaforický prvek symbolizuje velmi přímočaře nějakou jednoduchou věc typu sex/rodič/ztráta dítěte - co já vim. To ale neznamená, že to může být rovnou tak brutálně banální a otravně doslovné jako v Raw. Musím říct, že mě celkem pohltilo prvních pár minut, předně díky hudbě a střihu, ale to rychle zmizelo a pak už jsem jen nevěřícně zíral, jak málo toho může být v jednom filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chutnáš po kari." Psychologické drama s několika přesahy - podobenství, alegorie, artový film. Zpočátku jsem měl pocit, že se jedná o další přírůstek k filmům Thanatomorphose, Contracted nebo sérii Cabin Fever. Záhy se ukázalo, že tohle má mnohem blíže k Dravcům (1999) s lehkými reminiscencemi na trilogii Moje sestra vlkodla. Horor tohle opravdu není, poněkud bizarní snímek ano. Očekával jsem ohňostroj nechutností, tsunami hnusu...no, krev sice tekla, ale nijak šokujích záběrů se našinec nedočká. Znechutilo mě pouze dávení vlasů, jelikož zvracení obecně nemusím (pokud nejde o krev nebo červy, to mi nevadí). Přijímač na veterině vypadal chvílemi drsně, ale nakonec vždy jaksi vyměkl. Dekadence? Zrcadlo společnosti? Jinakost? V tomhle filmu najdete ledaccos, včetně homosexuality a oplzlého slovníku. Vulgarismy se plýtvá na každém kroku (nevím, jakou roli v tom sehrál překlad do češtiny), i když to nakonec příliš nevadí. Film je sám o sobě poněkud špinavý. Některé scény mají příjemnou atmosféru (úvod s havárií auta) a skvělá hudba připravuje diváka na to, kdy půjde do tuhého. 3,5* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem čekala na tuhle lahůdku a konečně jsem se dočkala. Ani nevím, co se mi líbilo nejvíc. Všechno bylo tak skvěle provázané, že z toho vznikl epesní celek. Vegetariáni a zároveň kanibalové, kteří jsou navíc veterináři. Nápad století. Výborně to do sebe vše zapadlo. Navíc nikdo ze zúčastněných se nestyděl ukázat víc, než je třeba a to jen umocnilo celou autenticitu filmu. Já jsem nadšená. Jediné upozornění, které je třeba zmínit: nepouštějte si to u jídla. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, v ktorej starší žiaci vylejú zvieraciu krv na nováčikov, je odkazom na známu plesovú scénu z hororu Carrie (1976), ktorý sa taktiež zaoberá dospievaním mladého dievčaťa. (Marceloo)
  • V době, kdy byl tento film uveden ve Švédsku, opustilo kino více než 30 lidí, dva lidi omdleli a někteří utíkali na toalety. (ČSFD)
  • Natáčení začalo 3. listopadu 2015 v Belgii a trvalo 38 dní. Většina scén se natáčela na veterinární klinice univerzity v Liège. (bianci)

Reklama

Reklama