Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (110)

xpaja 

všechny recenze uživatele

The Good Place sice trpí "americkým seriálovým moralizováním" a tam kde by mohl přitlačit na pilu, se stále drží při zdi. Ale čert to vem, je to totiž nápaditá zábava. Hlavní postavy v čele s K. Bell jsou skvěle napsané. Líbí se mi také "barevnost prostředí" á la Pushing Daisies. Přechod z první série do druhé přináší novou zápletku a jsem zvědav, co přinese třetí série. Dávám --- == 79 % == --- . ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré místo je více než dobrý seriál. I když jsou pozdější série slabší než ta první, pořád jsou nápadité (stát se tady může doslova úplně cokoliv). Největší předností jsou tu totiž sympatické a skvěle zahrané postavy (včetně těch vedlejších), takže i když se seriál začne odvíjet nečekaným směrem, pořád vám na nich záleží a chcete vědět, jak to s nimi bude dál. A přestože je to primárně prča, jsou tady i dojemné chvilky. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první sci-fi sitcom, se kterým jsem se setkal. A právě proto jsem vydržel od začátku až do konce. Dobré místo je totálně fajn relax. Navíc mi zaplnil mezeru v období, kdy žádný kloudný sitcom nevzniká a televize neustále těží z těch stálých, kterým neustále vládnou Přátelé, HIMYM a Big Bang Theory. Navíc jsou to pořád nejsledovanější odpolední pořady, takže to asi i o něčem vypovídá. Dobré místo ale má šanci být na podobné úrovni. Se čtyřmi sériemi se obsahem sice srovnávat úplně nedá, ale na druhou stranu to potvrzuje pravidlo, že méně je někdy více. Bavil jsem se královsky a i když jsou slabší díly, tak v celkovém kontextu skutečnosti, že v každém díle se něco děje a tak příběhem prostupujete dál, byť i za předpokladu totálních šílených příběhových výkrut, je Dobré místo dobrý seriál pro relax, u kterého se dá ztvrdnout klidně i celý večer. ()

Vive 

všechny recenze uživatele

Pilot fajn, druhá epizóda fajn, ale na konci tretej mi napadlo, že bude tento seriál vynikajúci, a v ep.7 som si tým bol istý. Áno, humor je skvelý, ale i v epizódach, kde ho je menej, to vôbec nevadí, pretože TGP pozerám hlavne kvôli príbehu. TGP patrí medzi mojich top 5 nepredvidateľných a dej-orientovaných seriálov. Dejové linky, ktoré by sa v bežnom sitkome ťahali 24 epizód, sú tu vyriešené v polovici už aj tak krátkej sezóny. Samotná nadprirodzená podstata seriálu mu dovoľuje robiť si s príbehom čokoľvek, takže nemá potrebu stáť na jednej zápletke dlho. Okrem príbehu na TGP milujem farebné prostredie, upbeat hudbu a absurdný humor, ktorý neni obmedzený realitou. Kudos tvorcom za to, že sa humorom nezamerali na náboženstvo a iné témata, ktorými by sa vyslovene vyvyšovali nad iných ľudí. Azda jediné, čo mi na celom seriáli vadí, je že postavy nie sú až tak ujeté ako napríklad v Parks, takže z ich samotných charakterov nevzniká toľko vtipov, ako by mohlo, keby boli postavy karikatúry samých seba. Možno mi neskôr napadne viac, čo by som TGP vytkol, no zatiaľ má u mňa perfektné 8/13 skóre a po GoT prvý seriál, ktorý plánujem pozerať naživo o 2:30 ráno. Side note, I might legit be into Tahani. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Zprvu příjemný překvapení vzhledem k tomu, co zámoří poslední dobou plodí za nový věci, teď už pro mě neotřesitelná stálice komediální scény. Každá nová série působí svěžím dojmem, aniž by se závratně vzdalovala těm předešlým. Cast bez osvědčených komiků se přesto tasí s perfektními výkony v čele s těmi od Teda Dansona a D'Arcy Carden. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • Chidi si požičiava knihy v knižnici a v jednom momente ukáže životopis človeka "Tay Zonday: Čokoládová kniha". Tay Zonday je hudobník, ktorý v roku 2007 nahral pieseň "Chocolate Rain" a táto sa stala hitom na YouTube. (petiar)
  • „Jianyu Li“, meno Jasona (Manny Jacinto), keď je nútený vydávať sa za budhistického mnícha, sa dá preložiť v mandarínskej čínštine ako „vo väzení“. (chesterko)
  • Všetky krevety konzumované Eleanor sú falošné, pretože herečka Kristen Bell je vegetariánka. Kristen ich opísala ako „gumené nugetky“, maľované tak, aby vyzerali ako krevety. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama