Reklama

Reklama

Sabotáž

  • Velká Británie Sabotage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špionážny thriller o žene, ktorá vo svojom láskavom manželovi, manažérovi kina (Oscar Homolka), odhalí nebezpečného kriminálnika, chystajúceho bombovú sabotáž v londýnskom metre. V USA bol v dobe svojej premiéry film uvedený pod názvom THE WOMAN ALONE. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

I s přihlédnutím k dost krátké stopáži svižná, hodně úderná a překvapivě nikterak odlehčená jednohubka s libovou a pekelně napjatou scénou převozu filmu s vyvrcholením, které by si dnes už asi dovolil natočit málokdo (spíš nikdo). Pro mě zatím společně s Lady Vanishes nejlepší meziválečný Hitchcock. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Ten Hitchcock, to ti je ďalší človek, čo sa mu pán Boh po nociach zjavoval. Neviem si ináč vysvetliť, ako na toto mohol v 36. roku prísť. Bomba nie je tentokrát pod stolom, ale nesie ju chlapec pod pazuchou. Divák vie viac ako postava a ide od strachu zomrieť. Hitchcock prikladá polená pod kolená a nechá diváka v očakávaní, či sa podarí chlapcovi bombu pred výbuchom dopraviť na miesto určenia. Teda thriller. Scéna, keď nastupuje chlapec s bombou do električky (myslí si, že nesie kotúč filmu), sa ocitla aj v Tarantinových Bastardoch. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se do toho filmu nemohl vůbec dostat. Přišlo mi to i přes krátkou stopáž dost rozvláčné a dějově zbytečně zamotané. Jeden z těch slabších Hitchů. Až závěrečná dvacetiminutovka měla docela drajv a vytáhla to nakonec na slabší 3* Ps : Jo a za ten spoileroidní obsah, by tu měli někoho nakopat a ne to tady ještě prezentovat i když, že by mě to tady překvapovalo, to se říct nedá.50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Hitchcockovina" se všemi patřičnými ingrediencemi.Budete vhozeni rovnou do rozjetého vlaku, rychle se rozkoukejte, seznamte s cestujícími a už se před Vámi odvíjí celá krajina příběhu o vyšetřování připravovaného teroristického útoku v Londýně. I když to jsem začal docela nešťastně ,ono vyšetřování hraje spíš druhé housle, podstatnější je postupně budovaná atmosféra elektrizujícího napětí, které napomáhá zejména výkon Oscara Homolky v roli vykonavatele útoku. Vlak s naším příběhem nabírá na obrátkách , dostane se nám obvyklých "hitchcockovských" záběrů na hodiny a vlastní finále je ,nejen na svou dobu, odvážné a kruté... Mohu to uzavřít tak, že jsem opět viděl velmi dobrou mistrovu práci, která neztrácí téměř nic ze své atraktivity ani po tolika letech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Namiesto komentáru informácia zo zákulisia: Hitchcock ľutoval poňatie kľúčovej scény filmu, pretože mal s obecenstvom akési nepísané pravidlo, že neublíži nikomu, ku komu cez film prejavoval sympatie. Na druhej strane tento aj na dnešnú dobu prekvapivý moment robí zo Sabotage dodnes zaujímavý film aj v rámci bohatej Hitchovej tvorby. Ja mám rovnako rád aj tie jeho nie až tak populárne a známe kúsky, vrátane Sabotáže. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Do role Verloca byl původně obsazen Robert Donat, který ale dostal těšně před začátekme natáčení těžké astma, což znemožnilo jeho účast. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Hitchcock o filmu prohlásil: "Sabotáž je film odbytý, neuspořádaný a moc se mi nelíbí." (Hwaelos)
  • Film je volně inspirován románem „Tajný agent „Josepha Conrada. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama