Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (899)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla krása! Už čtyřminutový předfilm Knick Knack o sněhulákovi ve skleněné kouli je geniální. A ta smršť nápadů, která přijde poté – to je něco neuvěřitelného. Technicky dokonalý film nabízí kromě úžasného estetického zážitku i velké množství propracovaných akčních či dojemných či zábavných epizod. Mile překvapí pečlivost s jakou se tvůrci věnují každému detailu a spousta narážek na dospělé filmy. A co mě dostalo nejvíce? To bych asi mohl vyjmenovávat po minutě celý obsah filmu. Ale především to byla úžasná modrá rybka Dory (bodlok pestrý – paracanthurus hepatus), vražední racci, free želvy, závěrečný chaos v ordinaci atd. A moc dobrý je dabing – hodně se klaním panu Trojanovi, ale i Marku Páleníčkovi, který je v postavě Nemá až překvapivě přesný (na dítě). A Jiří Macháček se k želvě Bourákovi hodí také naprosto dokonale. Jediný problém – seděl jsem v kině plném hodně malých dětí a co chvíli se ozývalo: Kam to pluje? Kde to jsou? Co se stalo? Chudínek Nemo! atd. Na druhou stranu ještě jsem nezažil, aby na konci filmu kino zatleskalo. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Ja si jednoducho nemôžem pomôcť, no už od dôb prvého dielu Toy Story som si Pixarov skutočne zamiloval - páči sa mi, že až na jednu výnimku nerobia len ďalšie a ďalšie pokračovania osvedčených filmových trhákov, aj napriek tomu, že je to nepomerne jednoduchšie, rýchlejšie a hlavne lacnejšie, a stále sa púšťajú do niečoho nového - to je v dnešnej dobe vlastnosť hodná obdivu. A nielen to! Ono im to aj vždy vychádza - a Hľadá sa Nemo nie je výnimkou. Jednoduchý príbeh, ktorý sa dá opísať jednou vetou a ktorý pochopí aj to najzadubenejšie detsko na svete, poprepletaný vtipmi a narážkami, nad ktorými ohrnie nos len ten najsuchárskejší prďola na svete. To všetko v prekrásnom digitálnom háve s pôsobivým hudobným podmazom - čo iné ako päť hviez-... ááááálebo predsa len nie - zostaňme jednoducho pri skutočne výbornom animáku. Nič viac, nič menej. Nestačí? ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Animáky spravidla pozerám iba z hľadiska posúdenia ich vhodnosti pre vnuka, ale Nemo ma prekvapujúco nenudil ani jednu z celkových sto minút. Bezchybná animácia, dobrý scenár a hudba a množstvo vtipných nápadov vysvetľujú jeho obľúbenosť u širokej vekovej kategórie divákov. Aj na tých niekoľko málo animákoch, ktoré som videl, je zrejmé, že latka sa posúva stále vyššie a tvorcom držím palce, aby ju ešte dlho dokázali prekonávať. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Od Pixaru nic jiného než hit už opravdu čekat nemohu(např.Toy Story 1 a 2).Ale tento film je naprostá bomba.Tento film je tak dokonalý,že je to asi revoluční film v oblasti animovaného filmu.A je taky bezpochyby nejlepší.To je jejich vypracování každé rybičky,ba i každé bublinky je fascinující.A o příběhu ani nemluvím(ten je jako vždy vynikající) .Film pobaví nejen děti,ale i dospělé a okouzlí i pubertáky(jako třeba mě).Je to prostě film který osloví a upoutá každého,kdo jej zhlédne.Nevím co ještě dodat :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když potřebuji sáhnout po spolehlivé citové náloži nebo naopak pohodově vtipné rodinné komedii, vím, že se i po X projekcích můžu na Nema spolehnout. To první mi zaručuje hudba Thomase Newmana a dojemná story o hledání cesty k sobě v podání otce a syna, to druhé Dory a ostatní dokonalí vtipálci (nejvíc válí Baloun, banda racků nebo imitační komando). Po odeznění několika vln hlavního boomu je navíc z Nema díky nestárnoucí animaci nesmrtelná klasika. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (94)

  • Věnováno památce Glenna McQueena (1960-2002), animátora Pixaru. (D3VIL)
  • Animátoři kromě lekcí potápění rovněž navštěvovali školu při hodinách o mořské fauně a flóře. (Harroc)
  • Když má pelikán v zobáku Dory a Nema, Geoffrey Rush dabující Nigela se držel při mluvení za jazyk. (D3VIL)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama