Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (899)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná animovaná rozprávočka, ktorá zaujme síce jednoduchým, ale o to viac napínavejším dejom. Veľmi sa mi páčila aj animácia, toľko farieb, radosť pozerať. Hotová pastva pre oči. Rozprávku som pozeral spolu s dcérou, a keď som videl, ako napäto sleduje dej, ako zviera pastičky a drží palce len aby tatko rybka konečne našiel svojho syna... No poviem vám, viac mi netreba. Plný zásah ako lusk! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel orientovaný hodně na malé publikum (i když i dospělí si najdou svoje) a vůbec u Pixaru jde zatím jednoznačně nejslabší dílko s poměrně nepovedeným příběhem. Musím říct, že mnohými kritizovaný Příběh žraloka se mi líbil víc. Naprosto mě ale fascinovalo zpracování Nema a výtvarná stránka - totiž že voda vypadá opravdu jako voda, což jsem ještě v žádném jiném počítačem animovaném filmu takhle realisticky stvárněné neviděla. O příběh tady vlastně ani nejde - ztratí se Nemo, dříve bojácný tatínek se ho vydá hledat a samozřejmě ho najde. Důležitější je ale již zmíněné prostředí, gagy a detaily. Mimochodem - tentokrát musím pochválit i český dabing, který je vysoce nadprůměrný. A ještě jedna věc - neodcházejte z kina (nebo nevypínejte video) před titulky :-) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dojemný slzopudný začátek, který by na mě v mých pěti, deseti ba i patnácti ba i více letech fungoval, vlastně to lehce působilo i v při mém stařeckém cynismu, a pak se Nemo ztratil a ostatní ho hledali, holčička měla škaredá rovnátka a nakonec jsme si mohli spokojeně zaplácat ploutví. Když něco, v čem je dost oranžové a figuruje v tom ryba, dávám přednost maminčině rybí polévce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kvôli tomuto som do Sydney neišiel.“ Po TOY STORY 1 - 2, ŽIVOTE CHROBÁKA a MONSTERS A.S. ďalší skvelý rodinný film štúdia Pixar. Tentokrát o pestrofarebnej rybičke, ktorú ulovia do akvária zubárskej ordinácie (PSYCHO!), ale jej ovdovený tatko sa rozhodne (spolu s rybkou, ktorá trpí stratou krátkodobej pamäte) preplávať pol oceánu, aby záchrannú misiu doviedol do šťastného konca. Na svojej vyčerpávajúcej púti sa spozná so žralokmi, ktorí sa chcú stať vegetariánmi (a nenávidia "tie zlaté delfíny"), priplávajú korytnačky a možno priletí aj dobrácky pelikán Geoffrey Rush. Farebné, hravé (bomby), pôvabné, tak akurát dojemné a výborné dialógy k tomu („Ty si klaun? Povedz vtip.“). Kino Považan NMnV 2003 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Když režisér českého dabingu Jiří Strach pozval na casting herce Ivana Trojana, ten se zprvu cítil trochu popuzený: "Co je to za způsoby, dělat na dabing nějakýho hollywoodskýho filmu castingy, ale Jirka mě umluvil, že to bude dobrý, ať přijdu. Tak jsem šel, casting vyhrál a namluvil tu rybičku a byl za tu práci dodatečně hrozně šťastnej. Jednak to byla velmi náročná práce, takhle pečlivý dabing jsem nikdy předtím nedělal, ale hlavně mě úplně nadchla reakce mých dětí, když film viděly. Bylo nádherný koukat na dva pidižvíky, jak se koukají na film a tam nějaká rybička mluví hlasem jejich táty." (NIRO)
  • V zubařské ordinaci je kromě akvária rovněž několik hraček - mezi nimi je i Buzz Rakeťák ze série Toy Story. (lardko)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama