Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 1
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (113)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Návrat Gilmorek měl být jednou z největších událostí seriálového podzimu, jenže obrovská očekávání tomu tak trochu zlomila vaz a výsledkem je rozpačité zklamání. Ač bylo pěkné po letech se vrátit do oblíbeného maloměsta a podívat se, kam se posunuli životy hlavních hrdinů, tak to prostě nedostálo očekávání. Našlo se spoustu zbytečných a dlouhých scén (příklad za všechny je letní muzikál) a celkově to nezanechalo ten dojem, který si fanoušci po letech přáli a ani poslední čtyři slova to nijak nezachránili... ()

Lisabellla odpad!

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy - úplně zbytečné. Více slovy - Lorelai a Rory mě provázely pubertou. Byla období, kdy jsem si série přehrávala na posezení a byla období, kdy jsem zapomněla, že ty dvě holky existují. Čím jsem byla starší, tím víc jsem tíhla od Rory k Lorelai a čím dál méně rozuměla tomu malému rozmazlenému poupátku. A tak, když jsem se dozvěděla, že je tu pokračování - jakési rozuzlení, dost jsem se natěšila. Jenomže .... přestárlá a opuchlá Lorelai, kterou jsem v podstatě v žádné scéně nepoznala, nádherná a dost hloupá Rory, všechny ty oblíbené postavy o deset let (???) starší, nesmyslné vysvětlivky, proč tam není ten nebo onen (jako fakt v lese, jakože alternativní život uprostřed přírody?? nemohli je nechat se odstěhovat do velkoměsta??), dědkovský Luke... Divný dozvuk něčeho, co kdysi bývalo příběhem. A to, že se z Yaleu dostanu do místního plátku s nákladem třeba tisíc výtisků týdně... Úplně nevím, jak se na to tvářit. Dnes je mi líto, že jsem to nenechala tak, jak to bylo. On se mi totiž ten druhý konec líbí mnohem méně, než konec první. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jsem cílovka tohohle přídavku k původnímu seriálu a musím říct, že jsem hodně spokojená. Jak s výsledkem, tak s návraty jednotlivých postav a herců. Nejsem si jistá, do jaké míry tahle série konkuruje všem Hrám o trůny a American horror stories, ale já si myslím, e tak to ani být nemělo. Tahle série GG vznikla čistě pro radost fanoušků a svou funkci plní skvěle. Klidně si to za nějakou dobu pustím zas. Osobní PS: Zas mám po letech dojem, že můj život se ztotožňuje spíš s Rory než Lorelai. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Osmou sérii bych rozdělil na dvě části. Tou první jsou díly 1-3, což je ultratragédie. Epizody, co nesahají ani po paty často kritizované sedmé řadě. Spousta trapných scén (Roryin přítel alias Saša z Comebacku - WTF?), nelogické chování postav, smysl postrádající neposun čehokoliv 9 let po konci sedmé sezóny, nuceně vypadající camea, vykrádání sebe sama a jediné, co se to pokouší zachránit, je hraní na nostalgickou strunu a pár scén s Kirkem a secret barem, což je fajn. Čtvrtý díl je jediný, který splňuje laťku, jenž mu předchozí řady nastavily. Na rozdíl od Zimy, Jara a Léta u něj usínat nebudete. Objeví se tu všechny důležité postavy, jejich chování dává alespoň nějaký smysl a v jemných náznacích se dozvíte, čí tým teda nejspíš vyhraje. A pak přijde trochu nečekaně otevřený konec. U comebacku do Stars Hollow jsem čekal, že bude mít celou dobu kvalitu posledního dílu, leč bohužel. Nebýt Podzimu, dopadlo by to jak 9. řada Red Dwarfu (Back to Earth), která mi zde přijde jako nejvhodnější přirovnání. Nenechte se zaskočit vysokým hodnocením, ve třech čtvrtinách této série se pravděpodobně budete nudit. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Bohužel se to moc nepovedlo. I tolik kritizovaná sedmá série byla podle mě povedenější a rozhodně měla mnohem lepší závěr. Gilmorky nikdy nebyly dokonalý, i přes to měly v původním seriálu ode mě větší sympatie. Zde je Lorelai na můj vkus až moc přecitlivělá a Rory, to je vyloženě úlet. Občas se to trefí do nostalgický vlny, ale celkově vzato je to docela splácanina, což kromě wtf závěru asi nejlíp vystihuje postava Paula, která existuje snad jen proto, aby divák měl další důvod nemít rád Rory, protože mimo to jsem za celý 4 díly nenašel ani jeden racionální důvod, proč zde jeho postava vůbec existuje. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama