Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 2
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tvůrci oživili jednu z největších seriálových legend a nad kromě Sukie se do toho vrátili všichni za což je palec nahoru. Škoda jen, že nevymysleli něco originálního a věnují se pořád tomu samému. Stejnému problému, kterému čelila Lorelai teď má čelit Rori, to je mi ale náhoda. Bylo hezké si zavzpomínat na staré časy, ale byla by škoda to znovu oživit. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Bezduchá recyklace dějových linek, která propichuje nostalgickou bublinu chránící Stars Hollow a odhaluje Gilmorova děvčata taková, jaká opravdu jsou - sebestředná, nevyzrálá a povrchní. Rory zradil její potenciál a očekávání, že po úspěšných studiích jí spadne kariéra do klína sama. Lorelai se opět ztrácí ve své vlastní hlavě a všechna domnělá příkoří si musí řešit v Kalifornii. Jenže u této dvojice vlastně nenastala žádná změna, vývoj. Rory opakuje stejné chyby dokola (ne/vztah se zadaným mužem), Lorelai vlastně také. Jediný, kdo se vyvíjí je Emily. Drasticky, ale vyvíjí. Do toho připočtěte úmornou stopáž podpořenou místy nesmyslným podbízením fanouškům (bez Christophera, Jasona, Brigády a Deana bychom se všichni obešli). Absenci příběhu vám zkrátka hraní na nostalgickou notu nenahradí. Pokud jde o tak očekávaná poslední slova, dokazují jediné - jakmile má tvůrce vymyšlený závěr od počátku psaní show, málokdy to nakonec sedí, protože to v drtivé většině případů kašle na dosavadní vývoj (viz HP). Zkrátka a dobře, tenhle rok ze života Gilmorových děvčat za moc nestál. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Seriálová událost roku. Jeden z mých nejmilejších seriálů se vrátil na televizní obrazovky a ačkoli jsem neměl raději přehnaná očekávání, na návrat do Stars Hollow jsem se těšil. Po zhlédnutí však přetrvává jakási pachuť. Působí to totiž naprosto zbytečně. Je to jen jeden obrovský fan servis, který děj posouvá dopředu jen minimálně. Což by ještě tolik nevadilo, ale tahle série je jiná. Více existencionální, poměrně depresivní a věci, které se dříve řešily s humorem a nadhledem a vlastně tak nějak už byly vyřešené se tady zrestartují. Gilmorky (Lorelai, Rory i Emily) byly vždycky své a často i sobecké, ale Rory se tady často chová jako kráva (Paul... wtf?...). Full Circle koncept je jasný záměr tvůrců a naznačila to i slova Lorelai v první epizodě. Bylo fajn vidět, že ani ve Stars Hollow není vždycky všechno sluníčkové. Ovšem samotné provedení mi úplně nesedlo. Naštěstí se vrací Stars Hollow a to i s tou hromadou detailů okolo. To městečko a jeho roztodivné postavičky prostě nelze nemilovat, byť přítomnost některých charakterů působí dost násilně. Divák tak často sleduje ne úplně šťastně slepené scény a některé momenty jako by do konceptu ani nezapadaly nebo jsou přespříliš dlouhé (muzikál, sekvence s Loganovo partou apod.) Nejvíc mě ovšem zamrzel závěr, který je naopak přespříliš uspěchaný a slavná magická čtyři slůvka jsou jen halda klišé. Osobně jsem čekal něco chytřejšího, něco, co vystihne celý seriál. Upřímně řečeno: bylo fajn se do Stars Hollow na chvíli vrátit, ale asi ne nezbytně nutně. Závěr 7. série byl jako zakončení seriálu daleko, daleko lepší. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadalo pokračování Gilmorek, kdyby ho Amy Sherman-Palladino psala a režírovala po lehké mozkové příhodě? Tak teď už víme! Děj ulepený, roztahaný, nelogický, umělohmotné postavy jednající úplně v rozporu se svým charakterem (jeden za všechny - Luke a flashmob?), hlavní hrdinky zcela na pěst. Vlastně to šlape úplně po všem, co na původní sérii bylo dobré. Takže za mě ne, díky, nedám si. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se odhodlávala ke čtyřem filmům, které měly definitivně uzavřít příběh Gilmorových děvčat (i když s tou definitivností to vzhledem k finálním "čtyřem slovům" asi nebude tak horké). Také jsem dlouho přemýšlela nad tím, jaký názor na tohle pokračování vlastně mám. Bylo fajn se zase vrátit do Stars Hollow, kde se za deset let v podstatě nic nezměnilo. Bylo fajn znovu sledovat všechny ty více a méně bláznivé charaktery (protože se alespoň na okamžik vrátil snad úplně každý, kdo kdy seriálem prošel). Ale nebylo fajn sledovat Rory v roli sobecké nány, která si musí psát upomínku i na rozchod s nebohým klučinou. Tahle radikální proměna mi k ní vážně neseděla. Určitou rozmrzelost mi naštěstí plně vynahrazovala fantastická Kelly Bishop, která byla mým oblíbeným děvčetem už v původním seriálu. Takže lehký nadprůměr, ale na další díly bych nepospíchala. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino se po šesté sérii nedohodla s televizí CW a spolu se svým manželem se nepodíleli na tvorbě sedmé série seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) a ani ji neviděli. Část děje v Gilmore Girls: A Year in the Life se tak původně měla odehrát už v sedmé sezóně (tedy o 9 let dřív) a to je i důvod toho, proč se spousta postav prakticky nijak neposunula. (Céčko)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama