Reklama

Reklama

Když přijede strýček Charlie na jednu ze svých obvyklých návštěv příbuzných do ospalého městečka Santa Rosa, začne jeho obyvatelům jedno z nejnapínavějších dobrodružství. Šarmantního strýčka Charlieho, nebezpečného zabijáka, který cestuje z Philadelphie do Californie a v patách má zákon, ztvárnil Joseph Cotten. Brzy ale jeho dříve nic netušící neteř a jmenovkyně Malá Charlie (Teresa Wright) pojme podezření, že její strýček je vrahem vdov, a smrtelná hra na kočku a na myš začíná. Jak se v průběhu tohoto skvělého psychologického thrilleru neteř postupně dobírá pravdy, nezbývá psychopatickému zabijákovi nic jiného, než svou nejmilejší příbuznou zavraždit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (181)

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet, avsak videl som uz aj omnoho lepsie Hitchcockove filmy. Mne ani tak nevadil, alebo mi nechybal ziadny prekvapivy zvrat, ako skor napätie, ktoreho tam bolo malo, alebo tam bolo iba poslednu tretinu filmu. Sice ma bavilo divat sa, ako pomaly zacne sympaticka menovkyna Charlie upodozrievat svojho stryka Charlieho, ze nieco taji, ale cakal som jednoducho trosku viac... 30.09.2010 _______ Teresa Wright - (Mladá Charlie Newton) +++ Joseph Cotten - (Strýko Charlie Oakley) +++ Macdonald Carey - (Jack Graham) +++ Henry Travers - (Joseph Newton) +++ Patricia Collinge - (Emma Spencer Oakley Newton) +++ Hume Cronyn - (Herbie Hawkins) +++ Wallace Ford - (Fred Saunders) +++ Hudba: Dimitri Tiomkin +++ Nemecka Cinema - 100% ()

erased 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne. Pokud by se tento snímek měl brát jako psychologická studie, neměl bych nejspíš nejmenších výtek. Jako film už tak dobře nefunguje. Chybí zde napětí tak typické pro Hitchcocka, kvůli předem jasné pointě zase jakákoli gradace děje a nakonec také možnost ztotožnění se s jakoukoli postavou. Nakonec je škoda přehnané démonizace strýčka Charlieho, právě on je totiž tahounem celého filmu a nebýt jeho a zajímavého závěru, šel bych nejspíš s hodnocením ještě níž. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dobré krimi, ktorého najväcšou slabinou je zopár dost závažných nelogických miest v scenári a pár nezvládnutých scén, ako aj dlhší "rozjazd", kým sa nieco podstatné a zaujímavé začne diať. Hitch samozrejme nemôže sklamať, aj ked je vidno, že film je staršieho dáta a cítiť to aj na samotnom spracovaní.Herecké výkony dvoch hlavných predstavitelov sú skvelé, najmä Cotten v roli "strýčka Charlieho" nemá chybu... 3,5 boda ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Ni po čtrnáctidenním odstupu jsem se nezbavil dojmu, že Hitchockův Ani stín podezření není než konzervativní příručkou jak žít, oslavou průměrnosti (eventuálně maloměšťáctví, středostavství), kterážto je zde pojatá jako něco, co jsem si pracovně nazval "nenormálnosti v mezi zákona", konkrétně, při večeři je dovoleno plánovat dokonalou vraždu, chraň Tě však ruka páně, rozhodneš-li se přistoupit k činu. Revoltě zde pšenka nekvete. Rebelující samorost malá Charlie si projde deziluzí, jinde tráva není zelenější, světáctví je klam, závan větru zamrazil, díky za teplo domova. A svět byl pro strýčka Charlieho přeci jen krutým místem... 70% Season Challenge Tour 2015 ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na scénáři spolupracovala manželka Alfa, a spolu s novinářkou S.Bensonovou jej pak ¨doladily¨. Interiéry se točily ve studiu. Majitelé domu chtěli, aby jejich dům vypadal fajnově a když posléze Alfy zjistil, že dům vymalovali a spravili fasády, museli malíři celý dům opět restaurovat do původní zašlé podoby. Skvostné scénické vyřešení úhlů pro záběry kamerou si povšimne nejeden gurmán. ¨Když kamera přijíždí dovnitř, odjíždí nebo projíždí domem, aby natočila akci, okna se otvírají, zápraží jde stranou, střecha se odkloní.¨ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Alfred Hitchcock si ve filmu zahrál muže, který ve vlaku hraje karty s doktorem. (Witta)
  • ,Nejdokonalejší městečko na západ od Mississippi" - tak se Alfred Hitchcock vyjádřil o Santa Rose v Kalifornii, kde film natáčel. Podle jeho slov bylo toto město ,,jako stvořeno pro vraždu u bublajícího potůčku". (Sinecod)
  • Jméno Charlie je ve filmu vysloveno zhruba 170krát. (Witta)

Reklama

Reklama