Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá sólovka s Punisherom nadchla viacmenej každého, kto sa vyžíva v akčných hodoch, netrápi ho fŕkanie digitálnej krvi a bol ochotný prehryznúť nie až-tak originálny príbeh o zrade medzi bratmi z vojny a následnej honbe za pomstou. Vracajú sa starí známi, ako agentka Madaniová, veterán Curtis, seržant Mahony a v neposlednom rade tiež zjazvený Billy aka komiksový Jigsaw (ktorý ale nie je zďaleka tak znetvorený, ako by si zaslúžil). Tvorcovia pracujú s jeho postavou očividne opatrne, problém je, že sa mu z počiatku venuje priestor len v ultra nudných dialógoch s jeho pekelne sexi pakistanskou terapeutkou. Seriál bol nepochopiteľne ukončený a fanúšikovia tak aspoň dostali príležitosť sa s nekompromisným katom v podaní skvelého Jona Bernthal naposledy rozlúčiť. Je to seriál roku 2017. ()

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. O chlup slabší, jak první série, ale pořád velká parádička. Frank je daleko rozmanitějším charakterem a akční sekvence se nebojí jít na totální dřeň. Hlavní zápletka však už není tak nosná a některé vedlejší postavy si neuhájí svou pozici - globálnější scénář paradoxně uškodil, takhle má druhá série daleko víc prádznějších míst a tempo se díky tomu krapet drolí. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Namísto akce 2. sezóna praktikuje spíš systematickou psychoanalýzu zúčastněných, což začíná být po chvilce únavné, protože se při tom motá v kruhu. Těch 13 epizod je prostě (opět) příliš. Vzhledem k amnézii, útěku a zamilování Billyho Russoa (aka "Jigsawa") se nová zápletka na dlouhý čas víceméně zastavuje; pozadí charismatického padoucha Johna Pilgrima tudíž poznáme důkladně, jenže ze svého chladnokrevného potenciálu předvede zlomek. Nevyrovnaný Frank pak ve své zabejčené neústupnosti opakuje stále stejné motivy, emoce i chyby (a zřejmě si vypěstoval zázračný hojící faktor), ale výborný Jon Bernhal to ustojí. ()

noneto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé série nastal stejný problém jako u čtvrté řady Banshee. Skoro jsem měl pocit, že je to od stejných tvůrců. Působí to, jakoby tvůrci nevěděli, o čem bude druhá řada a jak ji pojmou. Pokud to nevěděli, tak musím říct, že castingově selhaly. Pokud ano, tak by příště měli obsadit někoho, kdo bude zvládat hrát psychologicky prokreslenější postavy, protože kromě Bernthala, který stejně nemá skoro co hrát, je tady každý nepřesvědčivý a dává vzpomenout na seriály typu Walker, Texas Ranger, což dost připomíná i zápletka stojící na hodně nepravědpodobných náhodách. Je to ale přece jenom fikční svět komiksu, takže když pominu náhody, tak hlavním problémem je především přechod z akčního režimu do roviny psychologické. Ben Barnes, který hrál Billyho, působí, že si nastudoval postavu psychopata z jiných hodně béčkových akčních filmů z přelomu 80./90.let. Bylo utrpení sledovat jeho přehrávání, stejně tak poslouchat Amber Revah(agentka Madani), jak si šlape na jazyk se svým monotónním křečovitým výrazem. Protože jde o komiks a ještě k tomu o Marvel, tak chápu, že se může objevit nějaký idiot, který to nazve uměleckým záměrem se zpracováním přiblížit béčkovým klišé, ale tohle období už je pár let za náma a nevidím důvod se k tomu vracet. Hrát na strunu guilty pleasure, když si vezmeme, že to má skoro 12 hodin, je v tomhle případě až kacířské mrhání časem. Ve výsledku s žádnou myšlenkou seriál nepřišel. Předchozí série byla zkurveně republikánská, snažící se zesměšnit demokraty, díky čemuž aspoň víme, koho volí Marvel, ale tahle série působí, že vznikla jenom proto, že musela. Určitě se nemůžou tvůrci schovávat za umělecký záměr, tohle je výsledek vyčerpanosti, korporátního kapitalismu, který i přes nulovou invenci, jakýkoliv nový nápad, myšlenku, se vám stejně bude snažit prodat další bezvýznamný produkt, protože jednak může, a hlavně musí. Takže ve výsledku je to výpověď o nás, obětech šíleného nezastavitelného stroje kapitalismu, který generuje další a další sračky, co konzumujeme, abychom zapoměli na to, co je kolem nás. V Marvelu se asi nikdy nezamyslí nad uhlíkovou stopou, kterou zanechají díky natáčení takových zbytečností. To je na nás...a samozřejmě zhlédnutím tohoto díla jsem spoluzodpovědným za stav světa. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý pátek jsem vyházel několik pytlů posmrkaných kapesníčků, které se nakupily po těch několika oznámení, že se ruší Iron Fist, Luke Cage a hlavně Daredevil. A to jsem udělal proto, abych se mohl nerušeně vrhnout na další sérii tohoto nejnovějšího (a zároveň druhého nejlepšího) počinu z kolaborace Netlfix/Marvel. Druhý Punisher, dámy a pánové, přišel. A přišel v plné parádě. Začalo to skvěle. Frank je na road tripu, sraček v New Yorku má dost a tak si řekne, proč se neprojet po Státech. Dostaví se do jednoho malebného baru a... a chilluje. Když tu náhle spadnu sračky do větráku. Z malebného venkova se Frank dostává do New Yorku a krev začíná téct. A teče až dokonce. Ale není to to samé, co jsme viděli minule. Frankova rodina a vzpomínky na ni nejsou tak frekventované jako dřív, vidíme ji mnohem méně a je to příjemně osvěžující, protože to v minulé sérii začalo být ke konci značně přehnané, protože Frankův charakter a jeho otřesitelnost onou událostí byl vykreslen skvěle, takže to bylo kapánek zbytečné. V této sérii se tu dostávají ke slovu i nové postavy, všechny jsou skvělé. Mají motivy, mají zajímavou backstory (i ty nejmenší, které se objeví i v jedné epizodě) a mají v příběhu svoji roli, která není zbytečná, což není u seriálů tak časté. Jednu z nich ale musím vyzdvihnout a to je Amy v podání Giorgii Whigham. Její postava je skvělá a neskutečně se mi líbí vztah mezí ní a Frankem, který se po celou sérii krásně buduje a celkové vyvrcholení mě naprosto dostalo. Máme tu i postavy staré a ano, některé se drží stereotypu, ale v podstatě jsou to jen ty menší rybky, ty hlavnější jsou furt dobré, charaktery se vykreslují, některé bez překvapivého směru, některé s překvapivými směry, které mě zase naprosto dostaly. Ale některé věci se mi tu nelíbily. Hlavně některé detaily, které tvůrci sice pěkně představily, ale postupně na ně zapomněli, i když jsou pro Frankův charakter poměrně dost důležité, to stejné se děje i s některými charaktery. A to mě sakra mrzí. Nu, nebudu vyzrazovat nic, rozhodně si to pusťte, dostanete kvalitní bombu a nebudete zklamáni. Ještě jsem chtěl dodat, že se těším na to, až se s Frankem uvidíme příště, ale tak naivní nejsem a vězte, že mi to trhá srdce. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Dres, který nosí Rex (Jagger Nelson), patří českému golmanovi Petru Mrázkovi, který dříve nastupoval za tým Detroit Red Wings. (NiWi)
  • Představitel Franka Castela (Jon Bernthal) řekl, že si rád své akční scény natáčí sám. Hned první den natáčení si při natáčení prvního souboje zlomil ruku a nikomu o tom neřekl. Když poprosil koordinátora, jestli by mohl v následujícím souboji použít levou ruku, bylo mu to zamítnuto. Následně si tu samou ruku vykloubil. (DarweyD)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „So Far From Your Weapon“ od The Dead Weather. (Duoscop)

Reklama

Reklama