Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To ako čo im j**e! Prvý diel druhej série ešte fajn, ani ten amiš mi nevadil, ani to že tam vykosil Frank armádu zabijakov. V druhom diely to ešte ako tak ujde, aj keď to miestami príde už dosť otravné, hlavne to dievča na úteku. Nuž ale tretí diel na šerifskej stanici a nevýrazný fopa masaker v lesoch ďalších hnilých zabijakov toho amiša, ktorý ich neviem kde berie, už je troška cez čiaru. Všetko ale na vrch zabíja účasť ťažko pádneho neherca Bena Barnesa, ktorý tam je ako vred na riti zbytočný až hrôza, k tomu úplne prehráva jeho psycholožka. Po štvrtom diely to balím pekne to dohúkali a tak som sa tešil na druhú sériu. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý pátek jsem vyházel několik pytlů posmrkaných kapesníčků, které se nakupily po těch několika oznámení, že se ruší Iron Fist, Luke Cage a hlavně Daredevil. A to jsem udělal proto, abych se mohl nerušeně vrhnout na další sérii tohoto nejnovějšího (a zároveň druhého nejlepšího) počinu z kolaborace Netlfix/Marvel. Druhý Punisher, dámy a pánové, přišel. A přišel v plné parádě. Začalo to skvěle. Frank je na road tripu, sraček v New Yorku má dost a tak si řekne, proč se neprojet po Státech. Dostaví se do jednoho malebného baru a... a chilluje. Když tu náhle spadnu sračky do větráku. Z malebného venkova se Frank dostává do New Yorku a krev začíná téct. A teče až dokonce. Ale není to to samé, co jsme viděli minule. Frankova rodina a vzpomínky na ni nejsou tak frekventované jako dřív, vidíme ji mnohem méně a je to příjemně osvěžující, protože to v minulé sérii začalo být ke konci značně přehnané, protože Frankův charakter a jeho otřesitelnost onou událostí byl vykreslen skvěle, takže to bylo kapánek zbytečné. V této sérii se tu dostávají ke slovu i nové postavy, všechny jsou skvělé. Mají motivy, mají zajímavou backstory (i ty nejmenší, které se objeví i v jedné epizodě) a mají v příběhu svoji roli, která není zbytečná, což není u seriálů tak časté. Jednu z nich ale musím vyzdvihnout a to je Amy v podání Giorgii Whigham. Její postava je skvělá a neskutečně se mi líbí vztah mezí ní a Frankem, který se po celou sérii krásně buduje a celkové vyvrcholení mě naprosto dostalo. Máme tu i postavy staré a ano, některé se drží stereotypu, ale v podstatě jsou to jen ty menší rybky, ty hlavnější jsou furt dobré, charaktery se vykreslují, některé bez překvapivého směru, některé s překvapivými směry, které mě zase naprosto dostaly. Ale některé věci se mi tu nelíbily. Hlavně některé detaily, které tvůrci sice pěkně představily, ale postupně na ně zapomněli, i když jsou pro Frankův charakter poměrně dost důležité, to stejné se děje i s některými charaktery. A to mě sakra mrzí. Nu, nebudu vyzrazovat nic, rozhodně si to pusťte, dostanete kvalitní bombu a nebudete zklamáni. Ještě jsem chtěl dodat, že se těším na to, až se s Frankem uvidíme příště, ale tak naivní nejsem a vězte, že mi to trhá srdce. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z mého nejoblíbenějšího seriálu roku 2017 se stalo po druhé řadě jedno velké zklamání. Příběhové linky nemají hlavu ani patu. Ze sociopata Billyho je chudák s amnézií, kterého vám je většinou líto. Druhý zloduch je fanatik s jedním výrazem v obličeji, které ho jsem ze zoufalství nad jeho nudností musela přetáčet. Přátelství Amy a Franka dává téhle řadě aspoň trochu emocionálního uzemnění, ale to je tak všechno. Celá tahle příběhová linka působí, jako by ji scénáristi vylosovali z klobouku. Zatraceně tu chybí Micro, který se Frankovi nebál říct, když se choval jako idiot. To samé platí o Karen, která dostane prostor v jediném dílu, ale stejně je vám jasné, že je tam jen do počtu. Možná by vztahové linky fungovaly, kdyby Frank prošel psychologickým vývojem, ale on je to opět Frank někde z poloviny první řady. Flegmatický, resignovaný, deprimovaný svou minulostí. Vzhledem ke konci 1. řady tohle opravdu nedává smysl. Je to úplná regrese a to po všech stránkách. Nic nezachrání ani fenomenální Bernthal a Ben Barnes. Finále nijak neuspokojí a Frankův konec naštve. Stala se z něj chodicí komiksová karikatura. To, proti čemu seriál celou první řadu bojoval. Frank i Bernthal si zasloužili víc. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole..nic moc..frank si hraje na tatinka..akce skoro zadna - byla tu trochu, ale nebylo to tak kulervouci jako skladiste v jednicce, kdy fakt byl nasranej rval a trhal..tady je to takovej trouba a nic moc a zarve si az na konci kdy je pozde, celej serial chodi zpraskanej jak pes..nejlepsi byla asi scena kdy se russo nasere a de zabit tu kurvu a postrilej se a potom kdy frank jde do hotelu vystrilet kneze + zaverecna bitka / celkove proste nic moc.. sem nasrabej jako krava..ja myslel ze uz tohle nikdo nepotrebuje a chce punishera kterej de po zmrdech a trha je na sracku. a ne ze borec po nem de celej serial zabije 20deti 30lidi a frank ho necha bejt jen protoze ma deti..nedava to smysl! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je o kus lepší než první. Celá série ukazuje násilí a brutalitu daleko syrověji a s větším důrazem, což diváka dokáže posadit na zadek. Když se zaměříme na postavy, nelze najít chyby. Nemá cenu mluvit o Jonu Bernthalovi v hlavní roli. Všichni se shodneme, že pro Bernthala jde o nejlepším roli a zároveň nejlepším ztvárňujícím Punisherem na obrazovce. Důležité jsou však nové vedlejší postavy, především mladá dívka Amy v podání Giorgie Whigham. Ta nahradila v pozici Frankova parťáka Micra z první série, a opět nám tvůrci dokázali nabídnout jiný koncept a jiný pohled na věc. Otravná, sarkastická avšak stále ještě mladá a citlivá dívka v podání Whigham má s Frankem dobrou chemii, a i když se občas chová jako otravný spratek, stále je jejich vztah jednou z nejlepších věcí na druhé sérii. Jejich vztah jsem si zamiloval. Pak je tady Ben Barnes, který se vrací v roli Billyho Russa. A k němu můžu říct jen dvě slova, skvělý výkon. Ano jeho jizvy nejspíš několik diváků zklame i tak z něho půjde respekt. Postava, která mi přišla nejlíp napsaná byl záporák John v podání Joshe Stewarta, výborně zahrán, a divák s ním dokonce bude soucítit. Druhá série se může pyšnit větší brutalitou a syrovostí. To se u ostatních seriálů moc nestává. Za mě osobně se Punisher druhou sérií dokázal dostat na úroveň Daredevila v rámci kvality, oproti své první sérii je prostě ještě o kus lepší. A nyní děj se vůle boží, co udělá NETFLIX s tímhle seriálem, jestli ho zruší jako ostatní Daredevil aspol. a nebo mu dají ještě 3 sérii. No sledovanost je podle všeho u druhé série Punishera lepší jak u ostatních, tak bych si moc přál aby Netflix potvrdil 3 a zároveň poslední sérii. Všichni ale víme že se to nestane, protože kdyby byla 3 série oproti Daredevilovi by to nebylo fér. Takže jsem s tím smířený že to skončí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • V závěrečných titulcích série se objeví věnování Stanu Leemu, který zemřel v roce 2018. (Punisher)
  • Představitel Franka Castela (Jon Bernthal) řekl, že si rád své akční scény natáčí sám. Hned první den natáčení si při natáčení prvního souboje zlomil ruku a nikomu o tom neřekl. Když poprosil koordinátora, jestli by mohl v následujícím souboji použít levou ruku, bylo mu to zamítnuto. Následně si tu samou ruku vykloubil. (DarweyD)

Reklama

Reklama