Reklama

Reklama

Zoologie

  • Rusko Zoologiya (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nataša je postarší osamělá administrativní pracovnice zoologické zahrady, která je svým kolegyním jen pro smích. Bydlí se svou silně věřící matkou a vede stereotypní život bez vyhlídek na to, že by se jeho chod v budoucnosti zásadně změnil. Přesně to se však stane, když Nataša jednoho dne zjistí, že jí narostl ocas. Nejprve je v rozpacích, ale posléze se rozhodne zajít ve své proměně ještě dál a využít ji jako příležitost k novému vymezení sebe sama nejen coby člověka, ale především jakožto ženy. Při lékařském vyšetření se navíc seznamuje s mladším rentgenologem Pjotrem a její doposud zcela nevzrušivý život se obrátí vzhůru nohama... Její druhá puberta ale nakonec dospěje ke svému konci a Nataša bude muset volit mezi skutečností a iluzí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Ušlápnuté a odkvetlé úřednici Nataše narostl znenadání ocas. Díky němu se konečně seznámí s mužem a vypadá to na zásadní obrat v jejím životě. Ale možná to s její známostí bude ještě tochu jinak. Ivan Tverdovskij přivezl do Varů po razatním debutu Nápravná třída svou druhý film, bohužel o řád slabší. Tentokrát jde spíš o hříčku či studentské cvičení přifouknuté do formátu celovečerního snímku. Organizátoři MFF Karlovy Vary sází na dlouhodobé vztahy se slibnými režiséry a doufají v premiéru nějaké pecky. Tverdovského Zoologie to ovšem není, v hlavní sekci festivalu nemá co dělat. Nezbývá než doufat, že naděje do něj vložené ruský režisér v budoucnu zúročí a odvděčí se Varům skvělým filmem. Zoologie se však potácí okolo dvou hvězdiček. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Z ocasu nevycucá Tverdovskij ale lautr nic. Je to v zásadě nápad na kraťas, kterým celovečerní stopáž jenom bezradně a krapet retardovaně vrtí. Kdo se těšil na radikální metaforu Ruska nebo provokativní pohled na sexualitu staré panny, dostane leda pár scén, které mají blízko k lidové řachandě. Čekal jsem víc. #kviff2016 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobře...beru, že tenhle film se snaží mít myšlenku. Já si jen myslím, že některé myšlenky by měly zůstat u myšlenek a neměly by se nutně zfilmovat. Film tak působí sice dost zajímavě a jedinečně, ale na druhou stranu jsem měl dost velký problém, abych se odprostil od toho, jaká strašná pitoma tenhle film je a vnímal jen tu metaforu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - První film na festivalu, který mě opravdu mile překvapil a potěšil. Očekávala jsem šílenou blbost a ano, na jednu stranu se jedná trochu o blbost z nějakého pohledu, ale spíše jde o metaforu toho, že každý něco divného skrývá, něco co nechceme, aby se ti druzí dozvěděli. Navíc se mi líbilo, jak se hlavní postava Nataši postupně vyvíjela. Bylo to vtipné, romantické a fantasmagorické, takže já jsem spokojená. ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Ruský artový pseudohlboký gigasranec, ktorý nemá ani hlavu, ni pätu. Kameru akoby držal feťák, ktorý už niekoľko dní nemal dávku -- matne si spomínam, že existovalo kedysi čosi ako statív a tak. Zbytočne dlhé scény, zbytočné scény, zbytočný film. Ale akože scéna, kde týpek vyfajčí žene chvost = skvost. (Snáď nemusím ani hovoriť, že cecky.) ()

Galerie (12)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama