Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film, který doplácí v deformovaném scénáři na přetahování mezi režisérem a producentem o to, zda je Grantova postava skutečně vrahem (preference Hitchcocka), nebo je to celé jen paranoia J.Fontaineové (názor studia), je přesto znamenitým kouskem filmařiny, zejména v tom, jaký Hitchcock „donutil“ Granta podat komplexní herecký výkon. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Lina si vzala nepravého muže. Johnny před ní nejprve zatají svou skutečnou finanční situaci a později skrývá i svou vášeň pro dostihy. Když je zabit jeho blízký přítel, Lina pojme podezření, že vrahem by mohl být její muž. Oprátka nad Johnnym se, zdá se, začíná utahovat, a příběh drží diváka napnutého až do dramatického finále, v němž odhalí Cary Grant svou pravou tvář! A nebo ne? ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"No, když dojde na nejhorší, asi budu muset.." - "Co ?? Co, Johnnie ??" - "Půjčit si víc.." ;) Půjčil bych si třeba hlášku ze Švejka, ale to by nemělo příliš smyslu..;) Zkrátka zas jednou starej Hitch přišel s příběhem, který se dnes možná jeví ještě aktuálnějším než dřív.. Ale já nebudu lhát, už mám delší dobu Podezření, že jsem Hitchofil..;) Mistrovy snímky mě nikdy nepřestanou dokonale fascinovat, stejně snad i ta zdánlivě překvapivá nedoceněnost jeho bijáků.. Hitchcock zde znovu pracuje se svým celoživotním motivem fatálně posedlostí stiženého jedince i přístupem k očekávání a zklamání diváka.. Já ovšem zklamán být nemohu.. To bych musel mít ne Opičku, ale pořádnou opici, abych tenhle snímek nedocenil.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kromě zklamání v podobě pointy je tu vláčný děj, který je tak trochu podvodem na diváka od úplného začátku a Alfred to viditelně ví. To mě trochu zklamalo, protože aby se mnou jen tak chvílemi laškoval režisér aniž by mi na plátně nabídl něco víc, než čekání na pravdu a dohady, mě tolik nebavilo. Kvalitní výkon Caryho Granta a Joan Fontaine nejde o nijak záživný ani výjimečný snímek, který by kromě technické stránky stál za druhé shlédnutí. Jinak mě trochu zarazila podobnost s Pochybnou ženou natočenou o pár let později ... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hitchcock byl prostě génius. Scénu, kdy hlavní hrdinové hrají scrabble, by takhle žádný jiný rejža nenatočil. Film samotný se k jeho vrcholům počítat nedá. Ale Cary Grant tady vypadá neuvěřitelně záludně. Sice se nakonec ukáže že podezření bylo údajně falešné, ale stejně tam na konci cítím Hitchovo pomrknutí na diváka, aby si to každý přebral sám :) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Joan Fontain toužila po roli Liny natolik, že napsala Hitchcockovi dopis a sdělila mu, že bude klidně hrát bez nároku na honorář. (SeanBean)
  • Rozhlasová verze příběhu „Podezření“ byla vysílána poprvé v roce 1942 a svou roli namluvila Joan Fontaine. (SeanBean)
  • Joan Fontain je jedinou herečkou, která získala Cenu Akademie za snímek režírovaný Hitchcockem. (SeanBean)

Reklama

Reklama