Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Malkel 

všechny recenze uživatele

Hitchcock nejdříve překvapivě v pojetí romantické komedie... Ale to by nebyl on, aby se do toho po chvíli nepřipletlo nervy drásající napětí, které dokáží spustit jen obyčejné vlny u moře. A já už fakt nevím, jak se vždycky stane, že mistrovi skočím na jeho hru a nechám se sebou máchat jako s hadrovým panákem. Dalším důležitým faktorem je postava Carryho Granta, jehož přítomnost je postupně budována a společně s druhou hlavní představitelkou a pozorovatelkou příběhu hranou Joan Fontaine odkrýváme jeho mysteriózní chování i osobnost. U postav se taky často objevují jejich pocity či stavy znázorněné vizuálně, za což dávám obrovské plus. Bohužel musím lehce vytknout finále, kde bych si dokázal finální (vlastně ten nejdůležitější záběr) představit trošku delší, protože ne každému by mohl tak jasně sepnout. **** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na Hitchcocka možná trochu slabší, ale obecně velmi dobré a zajímavé dílo. Neuškodila by trochu kratší stopáž, ale na Caryho Granta a oscarem oceněnou Joan Fontainovou se dívá velmi dobře, takže to nakonec uteče jako voda. Záběry černobílé kamery jsou velmi pěkné, stejně jako pohledy do krajiny. Také hudba stojí za to. Příjemný film-noir s velmi hezkým obsazením. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hitchcock byl prostě génius. Scénu, kdy hlavní hrdinové hrají scrabble, by takhle žádný jiný rejža nenatočil. Film samotný se k jeho vrcholům počítat nedá. Ale Cary Grant tady vypadá neuvěřitelně záludně. Sice se nakonec ukáže že podezření bylo údajně falešné, ale stejně tam na konci cítím Hitchovo pomrknutí na diváka, aby si to každý přebral sám :) ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ze začátku (kupé, bál, ...) je Suspicion spíše romantickou komedií. Postupem času se však pomalu, ale jistě mění v nedýchatelnou atmosférou nasáklý thriller. Cary Grant hraje naprosto bez chyby - ten jeho "anděl s jistými skvrnkami na duši" je dokonale uvěřitelný a obávám se, že nějakou dobu ho budu mít zafixovaného jako toho prohnaného Johnnyho ze Suspicion. Sklenice mléka nikdy nebyla tak děsivá. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Lina si vzala nepravého muže. Johnny před ní nejprve zatají svou skutečnou finanční situaci a později skrývá i svou vášeň pro dostihy. Když je zabit jeho blízký přítel, Lina pojme podezření, že vrahem by mohl být její muž. Oprátka nad Johnnym se, zdá se, začíná utahovat, a příběh drží diváka napnutého až do dramatického finále, v němž odhalí Cary Grant svou pravou tvář! A nebo ne? ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Režisér Alfred Hitchcock chtěl učinit jiný závěr, který bohužel ale nevznikl. Jeho nápad byl ten, že Lina (Joan Fontain) by se měla smířit s tím, že bude zavražděna. Píše dopis: "Drahá maminko. Dostala jsem se do strašných potíží. Vím, že mě zabije, ale já ho miluji natolik, že nechci dál žít. Myslím, že lidská společnost by před ním měla být ochráněna." Pak dopis zalepí a zanechá jej na posteli. Přijde Johnnie (Cary Grant) s mlékem a ona řekne: "Můžeš mi to poslat?" Vypije osudnou sklenici mléka, čímž skutečně spáchá sebevraždu, a zemře. Pak vidíme vesele se pohvizdujícího Johnnieho (Cary Grant), jak hází dopis do schránky. Tak jsem chtěl film zakončit. Zkrátka - černý humor. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Joan Fontain toužila po roli Liny natolik, že napsala Hitchcockovi dopis a sdělila mu, že bude klidně hrát bez nároku na honorář. (SeanBean)
  • Premiéra filmu byla ve Radio City Music Hall v New Yorku. (SeanBean)

Reklama

Reklama