Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Newman a Julie Andrews vytvořili hlavní role v klasickém příběhu o mezinárodní špionáži odehrávající se v době železné opony. Newman hraje světově uznávaného vědce Michaela Armstronga, který přijíždí se svou snoubenkou a asistentkou Sarah Shermanovou (Andrews) na mezinárodní fyzikální kongres do Kodaně. Tam si Sarah omylem přečte vzkaz pro Michaela a zjistí, že tajně pracuje ve službách východního Německa. Nebo nepracuje? Když Armstrong objeví přísně tajnou informaci, je pár stržen do pulsující honičky s nepřátelskými agenty. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Špionážní thriller v hlavní roli s mým oblíbencem v rukou geniálního režiséra sliboval hodně, leč výsledek v mém případě byl velmi slabý. Nemám nic proti pomalým rozjezdům, ale jsem alergický na nudu, což je právě to, čeho jsem se zde dočkal nejvíce a ta neustála optimistická hudba je dost iritující. Pro mě zatím nejslabší počin od Hitchcocka. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

První hodina plná napětí a zvratů mě opravdu brala a zasloužila by si klidně *****, přinejmenším poctivý ****, ale od chvíle, kdy je objasněno chování postav a už víme "na čem jsme", od chvíle, kdy se to dozvídá i hlavní hrdinka, to spadá do nudnýho, lehce debilního thrilleru a já musím dolů, i když jízda autobusem a scéna na farmě byly brilantní momenty a celá první půle taktéž. ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Možná trochu netypický Hitchcock, ale i tak velmi kvalitní špionážní thriller, který hravě strčí do kapsy většinu bondovek. Paul Newman sice již překročil čtyřicítku, ale stále vypadá jako mírně přestárlý puberťák. Mistr se vydal za železnou oponu, aby zde natočil pořádné drámo. A ačkoliv je patrné, že to nejlepší má za sebou, stále ještě má co nabídnout nejen svým fanouškům. Pokud mohu vytknout, tak zase ta pitomá zadní projekce, ale to je vlastně to jediné co lze Mistrovi během jeho režisérské kariéry vytýkat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Špionážní příběh, nejspíš určený pro chápavé děti a dospívající mládež, mírně pokročilejší stupeň "Zpívající pudřenky". Ani dvojitý agent, Paul Newman, který příští rok natočí Hombreho a Frajera Luka, filmu mnoho nepřidal. Utíkání a matení stop mu jde sice dobře, ale v podstatě není uvěřitelným profesorem, špionem a dokonce ani frajerem. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

S maximálne prižmúrenými očami sa Hitchov Torn Curtain dá považovať za dobré (aj keď pre mňa podpriemerné)krimi...Prvá polka filmu robí atmosféru, vytvára napätie - to však súčasne devalvuje lacný, nereálny a podivný scenár. Musím uznať, že tentokrát zápletka nula bodov, absolutne sa mi nehodila do politického kontextu. Kombinácia deja a politickej atmosféry vyznieva silene. Niektoré scény sú vydarené (scéna s lopatou a plynovou trúbou), niektoré zbytočné a nedôveryhodné (výstup madam z polska). Pre mňa jedno z najslabších diel. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Hitchcock chtěl, aby hlavní ženskou roli hrála Eva Marie Saint, kterou obsadil již do filmu Na severoseverozápadní linkou. (Kulmon)
  • Hitchcock dále toužil po Anthony Perkinsovi, aby hrál profesora Armstronga, ale studio prosadilo Newmana. (Kulmon)

Reklama

Reklama