Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

oLí 

všechny recenze uživatele

Moje potíže s Harrym jsou ty, že byl dost nudnej a příliš mě nezajímal přiběh, postupem stopáže čím dál méně. Zápletka je docela podprůměrná, a jediné, co tento film vytahuje nad průměr jsou jakštakš zajímavé postavy ( resp. vztahy a dialogy mezi nimi ) a hlavně, hlavně skvostná Vermontská příroda. To, kde se film odehrával, v jakém prostředí, to je jedno z nejkrásnějších, co jsem ve filmu kdy viděl. [6/10 březen 2010] ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovi odklon od vážných thrilerů. Podstatou je, že někde v lese je mrtvola, ale nikoho z lidí co ji objeví to příliš nevzrušuje, baví se o ní zcela v klidu, bez emocí. Jak se později ukáže, většina z ústřední čtveřice postav k tomu má dobrý důvod, stejně jako k tomu, aby mrtvolu nikdo nehledal. Hitchcockovi se povedla roztomilá, docela zajímavá a chvílemi i romantická hříčka, která ale není vůbec napínavá a bohužel ani příliš vtipná (snad až na neustálé pohřbívání a vykopávání). Ale koukat se na to dá v pohodě a Shirley MacLaine byla jako mladá docela kočka. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Hitchcockův smysl pro humor není špatný, sám ho celkem oceňuji - třeba takové North by Northwest či Rear Window bych částečně označoval i za komedii, díky výborně podaným sarkastickým replikám, nicméně půldruhá hodina, kterou jsem strávil s tímto filmem, mi definitivně ukázala, že Alfredovi sedí mnohem více značkové oblečení z kolekce "Master of Suspense". Celovečerní film odlehčený jako jeden kubík helia je působivý jen tak napůl, jelikož z tohoto snímku jakoby pan režisér odebral půl svého já. Tou polovinou je právě ta zapeklitá záhada, kterou se až na výjimky jeho postavy zabývají. Zde nám ale zbývá jen ten humor a zbytek vyplňují buď hluché, nebo roztažené epizodky. Přesto není snímek záležitostí, kvůli které bych se měl na Hitche hněvat, vždyť se přece jedná o obvyklý tvůrčí oddech, jako když například po procházce s Michalkovem si odpočinete u záchrany světa Dolphem Lundgrenem. Z tohoto úhlu pohledu i přes své tři hvězdy nechám Harryho, aby mi někdy v budoucnu zase přidělal nějaké potíže. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Perfektná bizarná čierna komédia o jednom nebožtíkovi okolo ktorého sa schádzajú obyvatelia malého mestečka,aby sa dohodli,ako s ním naložia.Harry je tým mŕtvym spoločníkom vystretým na lúke,čo najväčšia haluz je v tom,že pár z nich si myslí,že ho majú na svedomí každý po svojom,tak každú chvíľu ho najprv zakopú do zeme,aby ho po chvíli vykopali naspäť...Tim Burton by mal normálne radosť. A všetko je to výborne prevedené hercami v humorne naladenom duchu. Alfred Hitchcock mal 50 roky pevne vo svojich rukách,a táto skvelá absurdná hra,čo spôsobil Harry,keď sa ocitol na lúke je úsmevným koncertom debutujúcej herečky Shirley,ale ostatní ju dopĺňajú,a tak tu je pohodová vec... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vizuálne krásny ale príbehovo nudný Hitchcock. Snaha o akúsi britskú galantnosť, humor a eskapády sa podarila len z časti. Nie je tam totiž vyslovene silná postava. Čo mi trochu vadilo. Vzťahy medzi postavami sú na to, že sa odohrávajú počas jedného dňa, značne povrchné a bez výraznej dramatizácie. Všetko je to podmienené typickej schéme nepravého obvinenia, ktorú Hitchcock využíva pomerne často, ale nemá to také tie prvky napätia, vďaka ktorým by to utkvelo v pamäti dlhšie. Plus finálna zápletka je jasná akémukoľvek fanúšikovi podobných filmov. Na rok svojho vzniku to mohlo byť fajn. Teraz to pôsobí už trošku staro. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Alfred Hitchcock se ve filmu objeví asi po dvaceti minutách jako muž míjící limuzínu muže dívajícího se na obrazy. (Kulmon)
  • Harry je čtyřikrát vykopán z hrobu. (Kulmon)
  • "Vždy mě přitahovaly kontrasty a chtěl sem se oprostit od tradic a klišé. S Harrym jsem prostě vytáhl melodrama z černočerné tmy a rozprostřel jéj na slunci," řekl k filmu Hitchcock. (Epistemolog)

Reklama

Reklama