Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 80 dní se báječně rozjíždí a slibuje opravdu oslnivou výpravnou akci, naředěnou inteligentním konverzačním humorem (který vskutku nenosí na trenkách hvězdy a pruhy), ale nakonec zbytečně sklouzavá do plytkosti a rozbíjí to, co ji v počátku zdobí – celistvost a styl. Je mi líto, ale JE to vinou Jackie Chana, který, ač hraje svou roli slušně, vnesl do pitoreskního světa vynálezce Philease Fogga cosi cizáckého a neslučitelného. Do světa suchého anglického humoru vpašoval ujetý styl asijského akčního filmu a Frank Coraci nedokázal obé skloubit v soudržný celek. Anglický gentleman a levitující asiat se tlučou navzájem. Proto se veškerý potenciál postupně vytrácí a na konci zůstává jen poměrně uspokojivý pocit z řemeslně slušně provedné akční komedie, která k opravdové brilanci potřebovala mnohem víc, než uspokojivé řemeslo. Potřebovala opravdu skvělého vypravěče, který by si s příběhem poradil. Coraci zůstal na půli cesty. Potřebovala skvělého scénáristu, který by se vyvaroval žákovských lapsů a disproporcí ve výstavbě děje. I tady bohužel ustrnula v půli cesty. Ne, není to žádný propadák. Je to zábavný a příjemný film. Na půli cesty k opravdu skvělému filmu. A to mrzí nejvíc. Znamenám si alespoň výtečného suchara Steva Coogana v titulní roli mr. Fogga. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak strasne som chcel mat tento film rad. Ked uz pre nic ine tak aspon kvôli tomu, ze sa v nom stretli moji traja oblubenci: Jackie, Arnie a Sammo. Ale vsetky komedie Frana Coraciho mi pripadaju nezazivne a absolutne nevtipne. Zamrzi to o to viac, ze v rôznych cameo vystupoch sa tu mihne mnozstvo nadanych komikov. Bohuzial styl humoru, ked tu rôzny postavy neustale o nieco zakopavaju alebo padaju, cieli na najmensie deti. Vidiet to v detskom veku, tak by som mozno tento film miloval. Scenar mi tiez pripada strasny. Proste taky zlepenec viacmenej nesuvislych scen. Niektore cameo vystupy su prakticky zbytocne a Arnieho dokonca neskutocne trapne. Ine som po rokoch docenil a aspon trochu som sa pousmial. Medzi klady patri nadherny vizual, bohata vyprava a hlavne po dlhsej dobe vydarene bitky v HK style, ktore mal evidetne Jackie pod plnou kontrolou. Aj ked su miestami jasne citelne pomocne lana, tak su väcsinoou pouzite natolko kvalitne, ze sa to da akceptovat. Je tu dostatok bitiek s vynaiezavou a vtipnou choreografiou. Takze bitky nielenze nadchnu ale aspon su aj zarukou vydareneho humoru. Sem tam sa najde aj nejaky solidny kaskadersky kusok. Vysledkom je taky nesurody mismas v ktorom si snad kazdy najde nejaku scenu, ktora ho zaujme, ale ako celok to nenadchne. P.S: Po dlhej dobe Jackieho film v zaverecnych titulkoch neobsahuje nepodarene zabery. Divne. 5/10. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Že se v tom ztrapňují Jackie Chan a Owen Wilson, budiž, u těch jsem na demenci zvyklá a zvláště první jmenovaný je pro mě indikátorem filmové sračky, kterou je záhodno ignorovat. Že se pan guvernér rozloučil takto trapnou rolí, to taky překousnu - však si jich v kariéře stihnul střihnout víc (doufám, že z toho těhotného chlapa se po nocích pomočuje, protože já z toho noční můry mám a to jsem viděla stěží 10 minut). Ale Kathy, moje milovaná Kathy Bates v téhle hyperslátanině - ve společnosti, bože můj, Jackie Chana?!? Chce se mi plakat. Hodnocení vynechávám, pro mě jde o nekoukatelnou záležistost, těch pár minut života u rádoby zábavného třeštění mi už nikdo nevrátí... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Velice svižná podívaná, která má náboj a šmrnc. Smršti scének a gagů provázaných jednoduchým příběhem nechybí zdravý nadhled a sem tam nějaká ta třešínka na dortu v podobě Arnolda Schwarzeneggera jako egoistického prince nebo Johna Cleeseho jako policajta. A kdyby stále někomu chyběl byť jen jediný důvod, proč se na Cestu kolem světa za 80 dní podívat, tak by ho mohl najít v hudbě Trevora Jonese, při jejímž poslechu jsem si zavzpomínal na zlaté časy Posledního Mohykána či nověji Merlina. Podtrženo sečteno se připravte na pořádný ale v podstatě chutný guláš. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

nerad hodnotím filmy pro děti. myslím si, že toto je film hlavně pro děti. aspoň můj 11-ti letý syn se velmi dobře bavil. příběh P.Fogga a jeho putování, znají asi všichni. je jen rozdíl, jak příjmeme nabídnuté dobrodružství. pokuď se chcete bavit nesportovním chování lorda kelvina, ale hlavně tím, jak W.F. během cesty získá přátele, najde lásku a nosí ženské šaty a to vše za pečlivého dohledu věrného sluhy passeparta a jeho příbuzných jste na správném snímku. pak vám svalnatý princ Hapi bude připadat jako třešnička na dortu a akční scény J.CH. na vás sice budou působit dětsky, ale což, vždyť každej je tak starej jak se cítí... . ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)
  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)
  • Vizuálna podoba filmu sa nesie v duchu "futuristického retra". Inšpiráciou pre tvorcov boli päťdesiate roky 20. storočia a toto obdobie integrovali do doby, v ktorej sa odohráva dej. Dôvodom bolo, že ľudia vtedy často rozmýšľali nad budúcnosťou, nad tým ako bude vyzerať, a začali sa stavať aj prvé kozmické rakety či podobné veci. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama