Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších hitchcockoviek, akú som mal možnosť vidieť. Jednoduchý a od začiatku jasne predurčený námet, ktorý je ale brilantne pretavený do takého atmosferického hábu, že je radosť sledovať každú minútu. Opäť skvelý výkon Fondu, ktorého civilné herectvo sa javí veľmi autenticky. Hitchcock zasa preukazuje, ako dobre vie narábať s napätím, stiesnenosťou a kamerou a je nepodstatné, či to je alebo nie je natočené podľa skutočného príbehu. Škoda len, že silný začiatok postupne prechádza do pokojnejších vôd vyšetrovania a zháňania dôkazových materiálov pre súdne konanie a atmosféra tým mierne upadá. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Temný Hitchcock s pochmúrnou film-noirskou atmosférou, vynikajúcimi hercami a kvalitným scenárom. Občas je však Nepravý muž nezanedbateľne nudný a zdĺhavý, hoci niektoré filmárske kvality mu nejdú uprieť. Trošku netradičná, trošku prekvapivá hitchcovina, hoci ,,majster hororu" má na svojom konte iné skvosty. 70% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Nepravý muž je nádhernou ukázkou toho, jak Hitchcock našel sám sebe v reálném světě, respektive objevil v něm námět, skutečnou událost, kterou podává divákovi svým nezaměnitelným způsobem. Pocity zmaru hlavnímu hrdiny jsou vykresleny velice převědčivě, Hitchcockovo nasnímání chladné, samotou a depresí nasáklé vězeňské cely rovněž. Moc se mi líbila Vera Miles ve stavu duševně chorém. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Profesionální dobová filmařina, kvalitní práce kamery, pečlivý výběr herců, slušný střih a filmové postupy s triky, které holt odpovídají polovině 50. let. Prostě Hitchcock, jak ho známe. Úvodní záběry navozují příjemně měšťáckou atmosféru šťastné středostavovské rodiny, aby přišlo jedno nečekané setkání, obvinění ze zločinu a strastiplná cesta k očištění svého jména. Scénář se vyvaroval překombinovanosti a zjevným lapsům a snímek se může opřít o vynikajícího Henryho Fondu v hlavní roli. Jeho oči i mimika dokonale odpovídají člověku, který prochází vážnou životní krizí. Vše doprovází emotivní filmová hudba. Celkový dojem: 75 %. Jeden z filmů, který výrazně nezestárl. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající, ovšem těžká podívaná. Je jen málo filmů, které vás vtáhnou do děje takovým způsobem, že hlavnímu hrdinovi držíte palce, jako by šlo o váš vlastní život. Nepravý muž je jedním z nich. Naprosto přesný a uhrančivý Henry Fonda, jako slušný člověk a hudebník Manny, v bravurním krimi-noir příběhu, jenž je skvělou studií lidské povahy, psychiky i nedokonalosti (tehdejšího) právního a sociálního systému. Snímek je věrnou rekonstrukcí skutečného případu z 50. let a je dalším skvělým Hitchcockovým dílem. Tohle bych přál každému vidět, ale nikomu zažít. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • I přesto, že nám pan Hitchcock hned na začátku sdělil, že je tento příběh pravdivý, následuje o chvíli později v titulcích poznámka, že: „Tento příběh, všechna jména, postavy a události jsou vymyšlené.“ (Marfysu)
  • V době natočení Nepravého muže procházel filmový průmysl obdobím krize a Hitchcock proto natočil snímek pro Warner Bros. bez nároku na honorář. (Hwaelos)
  • Alfred Hitchcock měl původně jednu ze svých typických rolí, měl stát v restauraci, kde Manny sedí, ale rozhodl se pro prolog. (Kulmon)

Reklama

Reklama