Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (313)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Marc Webb má velké plus. Velmi dobře si je vědom faktu, že Chris Evans už dávno není jen nasvalovaný Captain America, ale charizmatický herec bez problémů zvládající role křehkých chlapáků se srdcem na dlani. A tahle poloha není pro Evanse zdaleka premiérou. Tématicky se jedná o podařený film, který je emocionálně koherentní, přístupem k divákovi zdravě odlehčený a místy správně naléhavý, pravdivý a osobní. S životními moudry a pravdami, nicméně nemoralizující a bez vnucování vlastní stopy. Málokdy je film o dětech tak věrný reálu "jak by to asi mohlo doopravdy vypadat". Tady jsme velmi blízko. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MARY JE POVAŽOVÁNA ZA ZÁZRAČNÉ DÍTĚ MATEMATIKY. ALE ŠKOLNÍ VZDĚLÁNÍ, KTERÉ JI POSKYTUJETE…“ /// Útok na city za pomoci chytrý sedmiletý holčičky, správňáckýho strejdy a kocoura. Vháněj mi slzy do bulv a vyprávěj, jakou výchovu by mělo mít geniální dítě. Chvíle štěstí střídá soudní drama a další emoce (u mě hodně emocí…). A to všechno pro ten úžasnej pocit, kdy můžete říct… „dokázals to chlape!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V osmi letech jsem četl René Descartese (tu píčovinu vo tý metodě).. 2.) Navierova-Stokesova rovnice je můj život. 3.) Thx za titule „jives a patras92“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mckenna Grace byla skvěle vybrána a jí věříte, že je to geniální holka. Ale možná ještě větším překvapením je Chris Evans, který není jen svalnatý hezoun, ale dá i komplikovanější roli. A je, je to dojemné, ale takovým způsobem, že mě film bavil, chtěl jsem vědět, jak to dopadne, a nemohl jsem se od něj odtrhnout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád 500 dní so Summer, ale obaja Amazing Spider-Mani sa Marcovi Webbovi sčasti vymkli spod kontroly a tak mu nakoniec asi neostalo nič iné, než sa poslušne vrátiť k malému a dialógovému filmu, v ktorom je dôležité to, čo kto komu povie a nie to, koľko newyorských mrakodrapov vyletí do vzduchu. Napriek tomu, že obvykle mám patetické a gýčovité feel good filmy rád, Veľký dar ma stopercentne nedostal. Chris Evans vcelku áno a Lindsay Duncan bola rozkošná, ale občas štvala svojou premúdrelosťou resp. bola rozkošná až príliš (hoc ako vravia Taliani: dá sa byť rozkošný príliš?). Je dobré, že tvorcovia sa snažili nikomu z dospelých nedržať stranu a obe súdiace sa strany majú svoju pravdu, ale aj tak nakoniec budete mať chuť hrdinovu matku zaživa zamurovať hlboko do pivnice. Tri štyri scény veľmi silné a dojemné (plavba, pôrodnica), ale ako celku tomu miestami dochádza dych, hrdinov románik s učiteľkou ma nudil a celkovo to bolo predvídateľné. Možno ak by sa finále odohrávalo o 15 rokov neskôr a bolo by na spôsob Otcov a dcér s Russellom Croweom, bol by som spokojnejší. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama