Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Joges 

všechny recenze uživatele

Teď už vím, o čem je Sen noci svatojánské, film mi základní děj krásně přiblížil. Ale opravdu jen přiblížil. I když zde byla zřetelná snaha režiséra o živou a věrnou napodobeninu Shakespearova díla, byly tu i hluchá místa. Ve filmu se sešla celá řada známých herců, některé výkony byly velmi zdařilé, nakonec tedy udílím čtyři body místo tří. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

První, o čem se musím zmínit, jsou verše. Velice se mi zamlouvá, že stejně jako v původní Shakespearově hře zanechávají strukturu a tím pádem i kouzlo celého díla. V angličtině se občas člověk zapotí, protože hra obsahuje nespočet slov, které jsem v životě neviděla, avšak stojí za to si film pustit v originále. A to nemluvím o skvělém obsazení v podání nejednoho velmi známého herce, doslova se to hemží celebritami. Michelle Pfeiffer mě překvapila svou rolí, úžasně zahranou, ke které bych ten sen určitě přirovnala. Ačkoli se jedná o všeobecně známou předlohu, vtípky se nesmí vynechat, těch je během dvou hodin hromada. Celkově jsem nečekala tak povedený snímek, nedá se co vytknout. A s italskou operou je perfektní. ()

Reklama

Želik 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by ma, že v jednom filme uvidím Christiana /Batmana/ Balea, Calistu /Ally Mc Beal/ Flockhart a Annu /Bathory/ Friel:))). Inak k filmu môžem povedať iba krása, krása, krása. Ale čo sa čudujem, veď je to Shakespeare so skvelým obsadením, dobrou hudbou a vtipom. Keby ma niekto hľadal, zháňam ten zázračný kvet, aby som neskončila v háji a sama. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná adaptácia s krásnou a dobre zvolenou hudbou a výborným hereckým obsadením, ktorému kraľuje trojica Tucci - Kline - Everett. Nie je síce jednoduché odsledovať komplikované verše, ale tým silnejšie film zapôsobí. Prvá polovica mala síce pomalší rozbeh, ale druhá polovica a hlavne záver sú úchvatné. Aj vďaka skvelému koncu za 5. A už len jedna veta na záver - "Let me play the moon." ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem na pohádky, hodně. Na takové ty pohádky, kde drak poníží krále a princeznu zjizví na obličeji a bude potřeba hodně krve, potu a slzí, než si všichni padnou do náruče. A tady si všichni padají do náruče už od začátku, navíc v ještě tak umělých kulisách lesa, až z toho srdce bolí úplně neromanticky. Tato adaptace mi přijde velmi otrocká, velmi otrocká v tom smyslu, že jsem nedokázala uvěřit, že tu je opravdu důvod, proč by se mžitky mezi stromy měly proměňovat v mýtická stvoření a proč by všichni měli mluvit ve verších. Žádný z herců ve mně nevzbudil dojem, že opravdu je tou postavou, jak ji Shakespeare napsal, a že mluví, jak mu jazyk narostl. Byli mnohem blíže tomu, co já nazývám zaplacenými rutinéry. Prokrista, vždyť v tomto filmu i Christian Bale působil jenom jako nemyslící hora svalů! Ten Christian Bale, který za rok bude Patrikem Batemanem. Jsem smutná, že někdo z tvůrců nenašel odvahu/zazemí, aby to vzal pořádně od podlahy. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama