Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější Shakespeare jakého jsem kdy měla možnost vidět a kdyby film viděl on sám, byl více než spokojen.Víly,elfové,raraši to všechno tu je (s tím make-upem si někdo musel dát sakra práci).Dále se tu objeví plejáda hereckých hvězd v čele s vynikajícím Kevinem Klinem,scéna z konečného představení nemá obdoby xD. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po dlouhých letech opáčko, v paměti mi totiž zůstala pouze krásná Michelle jako královna a to je na hodnocení filmu přece jen moc málo.. Propletený příběh několika vztahů, hledání lásky, soupeření mezi muži, příprava divadelního představení - to vše mě bavilo, tenhle filmový kabátek je nejen pohádkový, ale i nesmírně hravý a okouzlující.. Herecký ansámbl celkově velmi sympatický, za zmínku jistě stojí Kevin Kline, Rupert Everett a moc se mi líbil i Sam Rockwell.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem zcela nepochopil smysl poezie, nedokázal jsem vykoumat ani krátkou báseň, nevymyslel jsem jiný než sprostý rým a jambický pentametr bych nejspíše využil při opravě radlice u kombajnu. Jsem prostě nekulturní tvor přízemně neoceňující velké umění, ale přesto jsem se odvážně vrhnul do poetického lesa, kde jsem však zklamaně zjistil, že excelentní sestava herců si jenom zarecitovala verše velkého alžbětince. Přesto jsem přesvědčen o tom, že jsem byl svědkem skvělých hereckých výkonů, zejména Kline a Tucci mi padli do noty, ale míra zábavy u mne rozhodně nepřesáhla tři hvězdičky. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

První, o čem se musím zmínit, jsou verše. Velice se mi zamlouvá, že stejně jako v původní Shakespearově hře zanechávají strukturu a tím pádem i kouzlo celého díla. V angličtině se občas člověk zapotí, protože hra obsahuje nespočet slov, které jsem v životě neviděla, avšak stojí za to si film pustit v originále. A to nemluvím o skvělém obsazení v podání nejednoho velmi známého herce, doslova se to hemží celebritami. Michelle Pfeiffer mě překvapila svou rolí, úžasně zahranou, ke které bych ten sen určitě přirovnala. Ačkoli se jedná o všeobecně známou předlohu, vtípky se nesmí vynechat, těch je během dvou hodin hromada. Celkově jsem nečekala tak povedený snímek, nedá se co vytknout. A s italskou operou je perfektní. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské je asi nejzajímavější Shakespearova komedie, protože díky té kouzelné kytce umožňuje rozplétat a zase zaplétat vztahy mezi lidmi dle libosti. Ale tohle převedení do 19. století (proč?) mi nějak nesedlo. V paměti mi utkvěl Christian Bale jedoucí na kole (proč?). Z dnešního pohledu trochu devadesátkový kýč (třpytící se víly, barevné kytičky, jezírko ve studiu), ale hru to obsáhlo vcelku dobře. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama