Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedený novinář Jack Taylor, do jehož péče svěří bývalá manželka na týden jejich dceru Maggie, a rozvedená architektka Melanie Parkerová, která se stará o syna Sammyho, shodou okolností zmeškají odplutí parníku na celodenní školní výlet dětí. Oba exponovaní rodiče musí v běžném pracovním dni plném povinností vyřešit, co s dětmi, ale nejjednodušší řešení – předat je na hlídání příbuzným – selhává. Situaci komplikuje jak averze dětí vůči sobě navzájem, tak nedůvěra a averze rodičů k opačnému pohlaví. Stresová situace nutí rodiče k vzájemné pomoci: Melanii čeká prezentace jejího významného architektonického projektu, Jacka tisková konference, na níž má předložit důkazy o tom, že starostovu volební kampaň finančně podporuje mafie. Hektický den, vyplněný překotnou koordinací osobních programů, dětským nezáměrným torpédováním snahy dospělých, nedopatřeními a drobnými nehodami sbližuje nejen děti, ale i dospělé… (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Občas se stane, že se ráno vstane levou nohou. Ale přestože se nedaří, za každým mrakem svítí slunce, takže všechno špatné je k něčemu dobré. A co si v případě Jacka a Mel víc přát. Překvapilo mě, že ačkoli je to klišé romantická komedie, skvěle se na film dívá a i těm nepochopitelným americkým vtípkům se člověk zasměje. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpohodovejších a najkrajších rodinných filmov deväťdesiatych rokov ktorý si vždy rád pozriem. Najlešou vecou na tom filme je herecké obsadenie u ktoprého sa zdá, že hercom boli role ušité priamo na mieru.Clooney a Pfeifferová sa k sebe neuveriteľne hodia a všetko je také milé a romantické na znesiteľnej úrovni.Prostredie je klasicky newyorské, no proste úžasne upečený filmík s ktorým zažijete one fine day :-) ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Takovej milej,pohodovej,zkrátka fajn film.Možná trošku zbytečně natahovaný,tak čtvrthodinka zbytečné vaty by se dala v pohodě vystřihnout a ty děti jsou na zabití,ale když vás tím vším provázejí Michelle Pfeiffer a George Clooney,což je vážně nádherný pár,tak překousnete rádi klišé i další nedostatky.A závěr měl do klasické hollywoodské romantiky daleko.Pro mě zkrátka takový One Fine Evening. 65 % ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Když se tehdy před lety sešli tvůrci (včetně režiséra Michaela Hoffmana) chystaného filmu "Báječný den", asi neměli v úmyslu z něj dělat něco jiného než jen odpočinkovou a příjemnou komedii s úsměvnými a milými scénkami. Mám hlavně na mysli ty záběry, v nichž pobíhají a štěbetají obě malé děti, Maggie Taylor (Mae Whitman) a Sammy Parker (Alex D. Linz). Táta Maggie, Jack Taylor (George Clooney) je předním novinářem New York Daily News, a máma Sammyho, Melanie Parker (Michelle Pfeiffer) je architektkou v jedné prestižní firmě. Oba dva i se svými dětmi se jednoho rána potkají v newyorských ulicích a to ještě netuší, jak hektický den je čeká. Jak to asi dopadne, je zřejmé, přesto se divák může nechat unášet tímto nenáročným příběhem a příjemně u toho relaxovat. Odpočívání začíná již během úvodních titulků, kdy se éterem rozlévá líná melodie "One Fine Day", hit newyorské skupiny Chiffons z léta 1963, a přehoupne se do písně závěrečných titulků "For The First Time", kterou roce 1996 natočil známý americký zpěvák Kenny Loggins... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dvojice Michelle Pfeiffer a George Clooney je překvapivě sourodá, i když se v této komedii snaží diváka přesvědčit o něčem jiném. V každém případě Báječný den je nenáročný počin, ze kterého se vyklubala velmi příjemná záležitost. Ideální na deštivý a studený večer ve dvou. Co ale vyloženě film znechucuje jsou obě otravné děti. A to jsem dvojnásobný otec prosím. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Báječný den (1996) se mimo jiné zapsal do nekonečného seznamu filmů, které vzdaly úctu klasickému technicolorovému muzikálu Čaroděj ze země Oz (1939). (NinadeL)
  • Ve scéně, kde Jack potká Melanii v jejím bytě drží před obličejem až nápadně Mae Whittman. Maskuje tak monokl, který si způsobil při basketbalu den před natáčením. (don corleone)
  • George Clooney v jednom rozhovoru přiznal, že jednou trošku přebral a dorazil na plac pod vlivem tequily. Údajně v tom byl nevinně, jelikož měl mít ten den volno, jenže natáčecí schéma se operativně změnilo, na což přišel až v jednu ráno. Naneštěstí se zrovna točila scéna, kde na sebe s Pfeiffer relativně z blízka poštěkávají, tudíž si představitelka hlavní ženské role užila onen alkoholový odér na plné pecky. (ČSFD)

Reklama

Reklama