Reklama

Reklama

Střed mého světa

  • Německo Die Mitte der Welt (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po návratu z letního kurzu francouzštiny zjistí sedmnáctiletý Phil, že jeho rodné městečko zasáhla silná bouře. Otřes však neutrpěly jen perfektně upravené zahrádky. Mezi jeho matkou a sestrou panuje podivné dusno, kterému neumí přijít na kloub. Aby unikl napjaté atmosféře, tráví zbytek léta pojídáním zmrzliny a hraním “oblíkaček” s nejlepší kamarádkou Kat. S novým školním rokem přijde i nový student – pohledný a tajemný Nicholas. Poblázněný Phil pozoruje objekt svého zájmu, jak běhá po škole na stadionu, a je štěstím bez sebe, když začne Nicholas opětovat jeho city. Jakmile se však projeví nestálost jeho první lásky, Phil si uvědomí, že se musí nejprve vypořádat s problémy ze své minulosti, aby mohl ustát ty současné. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Neviem presne čím to bolo, ale ten pocit v závere tohto filmu vo mne ešte určite chvíľočku zostane a asi preto aj hodnotím tak ako hodnotím. Nájde sa pár filmov, ktoré ma dokážu okúzliť presne tým čo na ňou iní kritizujú. Pomôžem si jednou malou parafrázou z filmu, prižmúrila som oči nad všetkým tým pritiahnutým za vlasy a otvorila mu dvere, aby som za nimi uvidela niečo nádherné. Die mitte der welt má v sebe zvláštne kúzlo, mágiu, ktorú ak pustíte k sebe, môže sa stať, že vás očarí rovnako ako mňa. It is the sun, presne ako sa spieva v záverečnej skladbe filmu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Kde se nachází střed světa? - Myslím, že je pro každého jinde. Záleží na tom, kde stojíš a co je důležité." Pro Phila nebylo důležitější věci než jeho rodiny, jejíž rozkol, symbolizovaný ničivým lesním polomem, mu lámal srdce. Střed mého světa nabízí svěží a silný příběh o prvních velkých láskách, přátelství a rodinných vztazích. Zaujal mě styl vyprávění, v němž se přítomnost střídala s výjevy z minulosti, přičemž byl celý příběh zahalen v tajemném hávu skrze zprvu nevysvětlitelné pnutí mezi Glass a Dianne. Rovněž se mi líbilo, jak si tvůrci během filmu hráli s obrazovým materiálem a vkládali do něj různé popkulturní odkazy. I když se příběh z velké části točí okolo dospívajích hrdinů, tak to celé působí dospěle a přirozeně, což člověka vtáhne ještě více do děje. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

typicky schematický zástupce německých snah o obdobu new queer cinema, typicky umělohmotné "drama" poskládané z neobjevného repertoáru pseudoproblémů a předvídatelné pro přemíru tropů a klišé, typicky tematicky povrchní a nanicovatý "feel good flick," poněkud dosebezahleděný a v menší míře chcípácký a vlezlý kýč. možná ne až tak plakátový a motivační jako braková Letní bouře, možná ne až tak nepřesvědčivý ve své manipulativnosti a rozhodně mnohem lépe zahraný, ale pořád jen kýč. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Pěkně zahrané, místy vynalézavě natočené, celkem originální. Byl jsem dobře naloženej a líbilo se mi to, zbaštil jsem to panu režisérovi se vším všudy. (PS: Mám pocit, jakoby němečtí filmaři měli patent na milostné scény. Společně s Freier Fall (2013) patří ty v tomhle snímku snad vůbec k nejlepšímu.) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvělý výběr herců, oběma klukům jsem to věřil. Stejně tak dobře zvolená hudba, reálné scény a nepředramatizovaný děj. Vytknul bych ne úplně vhodně zvolené obsazení dětských rolí, kdy jsem měl často problém rozeznat, kdo je on a kdo ona. Častý střih k obrazům z minulosti byl taky až moc a někdy to kamera přeháněla se zoomem. Celkově tedy lepší průměr. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama