Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

misterz 

všechny recenze uživatele

Táto pôvodná verzia sa mi páčila o trocha viac ako jej remake z roku 2011. Zábavné, ale pritom humor neuberal vážnosti jednotlivých hororových upírskych scén, takže krvi si tu divák užije celkom dosť. To najlepšie na filme sú však masky starej dobrej hororovej školy, ktoré patria aj v rámci jej rozkvetu v 80. rokoch do absolútnej špičky. Naozaj krása, geniálna prácička maskérov. Nemôžem zabudnúť ani na sympatické herecké výkony a výbornú atmosféru. 80/100 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nežila som v 80-tych rokoch, v dobe krvavých, no predsa svojských hororov, ale i tak sa na ne dívam s akousi nostalgiou a dokážu ma vtiahnuť do idylického prostredia s americkými domčekmi a jedným krásnym morbídnym zámkom niekedy viac ako súčasné horory. Skvelá komicky-krvavo-napínavá snímka s grotesknými prvkami, špecifickou atmosférou typickou pre 80-te roky a s úžasne démonickým Chrisom Sarandonom čoby upírom. Príjemný únik do starých hororových vekov :) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesympatický hlavní hrdina a pomalejší nabírání tempa jsou hlavní nedostatky této jinak veskrze sympatické záležitosti. Obvzláště příznivci Vincenta Price...ehm, Petera Vincenta si přijdou na své. V první půli to sice poněkud drhne, ale v druhé to již šlape jak má. Zábavný oraz od fanoušků pro fanoušky. ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Už to, že obsahuje spoustu skvělých scén, ať už celá pasáž na diskotéce, atmosferický a asi dvaceti-minutový závěr v domě hrůzy (kde všechno vybuchuje, rozpouští a brutálně rozevírá papulu), první konfrontace upíra v Charlieho pokoji, který nabude hned asi tři podoby (celkově jsou tady upíři dost rozmanití, maskéři rulez), probodnutí vlka atd. k tomu si přičtěte dobré herecké výkony, stejně tak i hlášky, tak z toho vyjde velmi zábavný horor, který u mě umocňuje fakt, že to byl první horor, který jsem kdy viděl, bylo mi 6 a málem jsem se podělal. Kultovní, stejně jako pozdější Hollandova Dětská Hra. 100% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Aby som sa zbytočne neopakoval, uvediem iba jeden dojem – inšpiračnú paralelu k filmu TERMINATOR Jamesa Camerona, ktorá nie je uvedená doteraz (18.11.2009) ani na IMDb v “movie connections“ či zaujímavostiach – “trivia“. Mám na mysli scénku, v ktorej sa pred upírom prchajúca dvojica (Charley a Amy) dostáva cez kuchyňu až do akéhosi discobaru. Provizórna skrýš plná tancujúcich ľudí, hlasnej hudby a zastrčeného núdzového telefónu, im má dočasne poslúžiť ako útočisko, odkiaľ by sa mohli dovolať policajnej záchrany. Upír Jerry skenuje svojim netopierím pohľadom chladne a systematicky areál podniku podobne ako Arnold Schwarzenegger bar TECHNOIR hľadajúci Sarah Connor čakajúcu na pomoc polície. Mimochodom o originálnu hudbu upírskej paródie “Fright Night” sa podobne ako tomu bolo u TERMINATORa, postaral Brad Fiedel. Tak snáď v tomto odkazovom dojme nie som sám :) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo od 3. prosince 1984 do 23. února 1985. (Stocki)
  • Tom Holland nešťastnou náhodou rozbil atrapu netopýří kreatury, která se před dalším filmováním musela zpevnit. (Stocki)
  • Ešte predtým ako režisér a scenárista Tom Holland odpredal film štúdiu Columbia Pictures uvažoval nad názvom Night Shadows. (Marceloo)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama