Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Chcíp pes. Pokud pomineme tradiční troškovské nešvary poslední doby (mj. absolutní rezignace na jakoukoliv logiku a morálku mezilidských vztahů), zůstává nám na přetřes snad nejnudnější film třetího tisíciletí. Ve všech myslitelných ohledech - Strašidla nejsou v ničem ani tak strašná, aby tím byla jakkoliv zábavná. Kostýmy jsou slušné, triky a celé technické zázemí jakbysmet, herci dobře vypadají a v rámci možností i hrají... jenže je to všechno naprosto kontraproduktivní, protože celý film působí jako hodně raná betaverze, do níž ještě nikdo nestihl napsat finální verzi dialogů a vymyslet patřičné fóry. Strašlivě, strašlivě unylá hovadina. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potřebuješ mít zdravé plíce na hejkání." Tak s tím se patrně nedá polemizovat, ale jinak si myslím, že zapojení strašidel do pracovního procesu mohlo a mělo být provedeno mnohem zábavněji. Takže zábavy bylo málo, ale zase jsem se trošku vzdělal v oblasti chemie či dějepisu a taky jsem si oprášil skutečnost, že v případě poslání někoho do prdele se jedná o příslovečné určení místa. To mi od školy úplně vypadlo z hlavy a možná jsme se to ani neučili, takže díky. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se Troška a Kališ začnou šermovat kokotama nad scénářem, tak to zaručeně musí skončit průserem. Bylo by naivní si myslet opak, protože v posledních letech je pro ně film pouhým nosičem reklamy. Obsazení pěkných ksichtů navíc zaručuje slušný příjem z kin, i když Polívka je dřevák a Sandevě by někdo měl konečně oznámit, že není herečka. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Troška v rámci svých sraček zabodoval. Jedna hvězdička je pěkný výsledek. Míra demence není tak vysoká. Řemeslný um už dávno mistr režisér ztratil v análních otvorech jeho oblíbených chlapců, ovšem tady se pokusil alespoň o náznak hodně nenáročného filmu. O hereckých výkonech nemá cenu psát, co však předváděl Postránecký nebo Nárožný...pánové to je opravdové ochotnické dno a vy to víte. 27%. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pro člověka ležícího s rýmičkou téměř ideální nenáročná podívaná. Troška si tedy mohl odpustit tolik kritizovanou zápletku se znásilněním a dalších několik hloupých narážek, které se do rodinného filmu opravdu nehodí. Problémem je také příliš natahovaná stopáž, to jsou ovšem nejzásadnější negativa. Kvitovala jsem sympatické a neokoukané herecké obsazení, povedly se i některé vtípky. Tímhle směrem by mohl Troška pokračovat, "lidových komedií" už bylo dost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Karel Dobrý musel absolvovat návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a vyrobili speciální zubní náhradu, kterou používal při natáčení jako upír Ignác. (Brydnis)
  • Natáčeno bylo i v prostorách bývalého cukrovaru v Lázních Toušeň. (frenkiecz)

Reklama

Reklama