Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se Troška a Kališ začnou šermovat kokotama nad scénářem, tak to zaručeně musí skončit průserem. Bylo by naivní si myslet opak, protože v posledních letech je pro ně film pouhým nosičem reklamy. Obsazení pěkných ksichtů navíc zaručuje slušný příjem z kin, i když Polívka je dřevák a Sandevě by někdo měl konečně oznámit, že není herečka. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračkoidní slátanina! Ale co by taky člověk chtěl, když je tam výběr (ne)herců z našich příšerných seriálů a tomu všemu vévodí za kamerou Z. Troška?! On postupem času klesá níž a níž, vždycky si říkám, že dál to nejde, ale evidentně jde. U některých herců se divím, že do toho šli, ale to je asi otázka peněz.. Strašidla mě budou strašit ještě hodně dlouho. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdo již pochopil Troškův styl podávání pohádek českému obecenstvu, neudělil by ani Strašidlům hodnocení ve formě odpadu. Samozřejmě jsem hodně přivíral oči, když jsem osobně zasadil do zdejšího hodnocení průměr, avšak až na téměř pedofilní podtext, který vytvářelo pouto Polívka & Sandeva, jsem se u filmu nikterak nenudil a na české poměry v produkci televize Prima jsme nedostali špatný rodinný film. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

úplně upřímně...Strašidla nejsou ani zdaleka takový průser jako třeba poslední Kameňák,divák si během filmu nemá tendenci umýt oči mýdlem a koukat se na to dá bez větší psychycké újmy...na druhou stranu je to ale strašná nuda s množstvím tolika hloupých dialogů že to až zavání ordinací.Nějak si navíc nejsem schopen utřídit jestli to má být komedie či snad pohádka...nebo snad dokonce oboje?Za mě to není ani jedno...nudil jsem se,odzíval jsem,zapomněl jsem...0% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je určitě nad všechny ty imbecility typu Babovřesky a Kameňáci - asi jeden z nejlepších filmů Zdeňka T.. Kostýmové, bohatě obsazené kvalitními herci a občas i úsměvné, přesto i tady se zase řeší Zdendovo témata " On vydělává víc peněz", " Musíme zaplatit nájem" " Byla jsem znásilněná " - to asi do komedií natož pohádek moc nepatří a hlavně to poslední, to už je nějaká deviace, že si někdo myslí, že by se tomu mohli jako tlemit, že babičku znásilnil kocour když byla kočka. Možná ty tři hvězdy jsou moc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • „Kostýmy strašidelné rodiny v rodinné komedii Zdeňka Trošky jsou z 90 procent navrženy a ušity přímo pro tento film. Nejprve jsem chtěla postavy roztomilé netradiční rodinky odlišit od obyvatel malého městečka pouze částečně, ale pohádkový žánr a podrobný rozbor scénáře umožnil odtrhnout je od současnosti. Drobná vznášecí kouzla, topení vodníkem a proměny v kočku mne nakonec dovedly ke kompletnímu zpracování kostýmů. Některé triky vyžadovaly více variant, a tak jsem měla možnost vytvořit krásnou kolekci,“ uvedla kostymérka Lucie Ulíková. (SONY_)

Reklama

Reklama