Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

hrona 

všechny recenze uživatele

Troška točí slátaniny, to je poslední dobou fakt, ale nemůžu si pomoct, pohádky se mu některé docela povedly. Tenhle film pohádkový je, nadhodnocuji, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení mu musím pomoci, jelikož do jednoho pytle s Babovřeskama ani Kameňákama jej rozhodně házet nehodlám. Za mě průměr, možná s trošku delší stopáží, ale rozhodně film neurazil, dokonce se film obejde i bez natěšenosti a přehnanosti gagů, zkrátka na Zdenkovu filmografii je to úspěch. ()

Oktavianus odpad!

všechny recenze uživatele

Měl jsem nutkání ocenit alespoň jednou hvězdičkou pravděpodobně nejkrásnější současnou mladou herečku, Sáru Sandevu, ale jakmile si vzpomenu na všechny trapně nepovedené vtipy, tak moc ohromný vykrádání jiných filmů a tak moc nechutnej product placement, který nenávidím jako mor českého filmu, tak ani tak moc půvabná dívka ten odpad prostě nezvrátí. A ten tolik diskutovaný moment se znásilněním čarodějnice Žofie v kočičí podobě? Není na tom nic pokleslého, nevkusného nebo dokonce nemorálního, jak tvrdí mravokárci. Je to jen další z hloupých vtipů, který nefungoval a přelil se do trapna. Asi jako když vám nový farář řekne, že se jmenuje Šoustal. Vzpomínáte? To byla stejná bžunda. Fuj. Přesto má Zdeněk Troška jeden zajímavý primát: donutí přehrávat a pitvořit se i tak skvělý herce, jako jsou Nárožný a Postránecký. Prostě ruce pryč. ()

Reklama

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Recept na tento film: vezmeme velký kus Babovřesek, přidáme "Hardyho Fotra" (tlučhořologové chápou), špetku dr. Mráčka, to vše dlouze podusíme v hrnci českého kapitalismu, nakonec dochutíme kořením z oplzlostí a nevkusu. Servírujeme s bandou současných (ne)herců z Ordinace, Rodinných pout a dalších nekonečných kravin. A máme navařeno, příjemné zažívání. P. S. Komu tyto ingredience schází, může vzít zavděk šaratici, účinek vyjde nastejno a ušetříte si čas, v případě návštěvy kina či koupě DVD i peníze. Opět se potvrdilo, že jediné Troškovy komedie, které za něco stály natočil ještě za socialismu. 0% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

iVysílání/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Kamera 4/10/// PLUS: někteří herci hrají příjemně civilně (Vladimír Polívka, Sara Sandeva), některé menší role potěší (Petr Čtvrtníček, Jana Bernášková, Aleš "kocour Bedna" Háma), některý kouzla pěkně využitá a nejvíc film funguje jako romanticko vztahová komedie MÍNUS: většina herců bohužel přehrává, tenhle film není totálně pro nikoho, pro dospělé je infantilní a pro děti zcela nevhodný (nebo už se posunula míra toho co dnešní děti mohou vidět?)./// Shrnutí: Tady jsem čekal doslova strašidelný průšvih, ale postupně se dá zvyknout a byla to docela zábava. Na Strašidla z Vikýře nebo Kačenku a strašidla to rozhodně nemá, ale pár zajímavých a dobře zvládnutých nápadů se tu najde./// Celkem 56%/// ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že většina uživatelů, kteří dali tomuto filmu odpad, film ani neviděli, a z principu, že ho natočil Trošku, tomu prostě flákli odpad (asi aby byli IN, nebo nevím proč). Nechci se Trošky zastávat, ale myslím si, že si tímhle film částečně napravil reputaci, a rozhodně se mi to líbilo více než jeho předchozí uječené pohádky Princezny ze mlejna nebo Z pekla štěstí. A každopádně je to o několik tříd lepší než příšernost Řachanda. Režie i scénář funguje (narozdíl od např. Babovřesek 3, kde obě funkce totálně selhali), obsazení, až na vyjímky (Kostková), je na úrovni a dokonce ve dvou případech (Dvořák, Polívka) je i vynikající, je tam i několik nenásilně vtipných scén a někde jsem se dočetl výčet nelogických jednání - no proboha, vždyť to je pohádka, a ne na oscara nominovaný film, ve které jiné, a to i klasické pohádce, najdeme nějaké logické jednání, hlavně když hlavními hrdiny jsou pohádkové bytosti?!? Například u mnohokrát zmiňované a příbuzné klasické Dívky na koštěti bylo více nelogického jednání než zde, a na rozdíl od mnohokrát viděné Dívky na koštěti, kterou už asi dalších 50 let vidět nemusím, tak na Strašidla se při některé repríze o vánočních svátkách rád podívám. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Natáčeno bylo i v prostorách bývalého cukrovaru v Lázních Toušeň. (frenkiecz)

Reklama

Reklama