Reklama

Reklama

Zahradnictví: Nápadník

  • Česko Zahradnictví: Velké manévry (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky (1999). Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. Nápadník se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásné a romantické zakončení trilogie, ale pro mě se jedná bohužel o nejhorší díl ze všech tří filmů. Proč tomu tak je? Sama nevím, možná je tam na mě až moc romantiky a málo dramatu, jak jsem byla zvyklá z předchozích dílů. Je pravda, že už tam vidíme malé náznaky na Pelíšky, ale co mě asi mrzelo ze všeho nejvíce je to, že režisér v Nápadníkovi vůbec nevysvětlil, proč se postava Dany neobjeví v Pelíškách. Na to jsem čekala celou trilogii. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V podstate sa rozkecal z mna moj oblubeny uzivatel Pierre, ktoreho Ramzeszial este nemam v oblubenych - pretoze sa do 100 -ky proste nevosiel. Reziserska rutina je vyrazenejsia oproti Zahradnictví -Rodinny pritel, pribudlo nudy. Jaxom ale spominal, litanie tu pisat nejdem a vsetko podstatne -aj za mna - vynadril v komentari uzivatel Pierre, jeho komentar vrele odporucam. 30 % ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Z celé triologie mě tento díl bavil nejvíc. Stejně jako předtím jde o zbytečně natahovaný film a klidně se mohla půl hodinka dát pryč. Herecky to je nevýrazné, příběhově průměrný. Celkově je Zahradnictví úplně zbytečný projekt a pochybuji, že si na to někdo vzpomene. Pelíšky jsou jen jedny a bohužel se tady na ně nepodařilo navázat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že JH & PJ stihli na konci filmu věnování nedávno zesnulému Petrovi Šabachovi. Jinak ty filmy divákovi moc nedají, vědí sice, co se stalo před Pelíšky, občas se zasmějou, dojmou i zavzpomínají, kamera a herecké výkony nejsou špatné, ale hlubšího smyslu aby pohledal. Snad Jarchovskému tahle osobní autoterapie k něčemu byla. A jo, Anna Fialová je nádherná herečka!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto krutý závěrečný díl trilogie, která začala velkým průserem ale skončila (minimálně) herecky na výši. Martin Finger si zařval o Českého lva a nikdo jiný nemá nárok. Jeho postava je tak hnusná a při tom tak lidská, že budete dlouho hledat podobnou. Anna Fialová byla taktéž vysoko, ale její telefonát s Mirkem, to je prostě pecka! Nejsem příznivcem Pelíšků, takže nesrovnávám a vážím si filmu, jemuž technicky nelze nic vytknout (hudba provázející celou trilogii je skvělá, hlavně ta tklivá trubka). O blbých časech se nedají točit krásné filmy, tahle výpověď se mi ale líbí. Takže příště bez Sokola a rovnou jít k věci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Název Zahradnictví měl být původně pracovní název a ten nakonec zůstal. (Duoscop)
  • Anna Fialová (studentka Danuška) při rozhovoru se svou matkou Vilmou Rohnovou (Anna Geislerová) řekne, že její otec, invalidní důchodce Jindřich (Martin Finger), jednou řekl o jednom vztahu: „Dávám vašemu vztahu měsíc, maximálně dva.“ Později sám Jindřich řekne: „Bolševik sice ještě kope, ale už mu dochází dech. Dávám mu dva roky, maximálně tři.“ Jedná se o parafráze na Pelíšky (1999), kde otec Kraus (Jiří Kodet) říká: „My s bráchou dáváme bolševikovi rok, maximálně dva.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama