Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (320)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl byl hezky nostalgický, ale až tak moc mě nebavil, za to dvojka je našláplá audiovizuální jízda plná Easter Eggů ve stylu Ready Player One. Příběhově je to velmi poutavé, humor je inteligentní a podařený, všechny ty odkazy hřejí u srdce a povedla se i vynikající autonaháněčka. Myslím, že tvůrci měli kreativity více než dost a nezapomněli téměř na nic ( Chválím i Dark Web a virus).Skvělá zábava i pro dospělé s boží potitulkovou scénou. 85% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebudu jediný, koho nový Ralf nudil. První půl hodina mě naopak docela bavila a trefné poznámky háže Ralf všude kolem. V prostředí internetu se dají dělat mnohé vtipy a narážky. I když si nejsem jistý, zda je mrňata pochopí. Pak přichází všechny Disney princezny a já jsem dojatý jak genialitou té scény. Nikdy by mě nenapadlo dát všechny tyhle postavy do jedné místnosti, a jak by to fungovalo. Přesto tu padnou ty nejlepší hlášky a momenty. Pak si ale říkám, že už uběhlo strašně moc minut a film mi přijde stejný jako jednička. Ovšem to pokračuje dál a ten příběhový mustr z jedničky tu vidím čím dál jasněji a zasouvám se do sedačky a čekám na titulky. Odpustil bych hodně, ale to že se tu opakují scény a příběh z prvního dílu mě tak moc irituje, že mě film ve výsledku vůbec nebaví. Další hodinu jen koukám a všechny další hlášky přijdou vniveč. Ralf nedokáže pak bavit ani dospělý a bojím se, že ani děti. Poprvé, co mám u animovaného filmu pocit, že je příliš dlouhý. Dvě hodiny je asi moc. Marně vzpomínám na Zootopii. [Csfd projekce35] (40 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti výtečnému prvnímu dílu postrádá Ralph Breaks the Internet ono nostalgické kouzlo, které snímku dodávalo neotřelý ojedinělý nádech. Jistě, i zde je sice skvělá animace podtržená vtahujícím soundtrackem a nepřeberným množstvím herních či filmových odkazů a známých internetových služeb, nicméně samotná dějová linie je průhledná až hrůza, což chtě nechtě vyústí v zoufalou situaci, kde Vás prostě nemůže nic překvapit. Ve finále na Vás tedy Ralph Breaks the Internet začne působit dojmem, že byl udělán vlastně jenom na "jistotu" a s téměř nulovou inovací či láskou k zavedené značce. A to je v porovnání s prvním dílem vážně velká škoda. „Sweet mother of monkey milk!“ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

První díl byl kouzelný a nabídl mnoho a každému. Druhý veškeré své kouzlo ztratil a nabídl pouze kreslený internet se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Sice tu bylo spoustu veselých vtípků a hlášek, animované ztvárnění některých značek bylo k pousmání, ale už to nemělo co dělat se starým dobrým Ralfem a myslím, že mnohá dítka z toho rozumná nebyla. Jako by dnešní komercí nasáklý svět nutil všechnu tu drobotinu rychleji dospět a vtáhnout je na svůj trh. A cokoli, co zavání komercí, takhle násilně cpané na místo, kam nepatří, se mi hnusí. Tohle už není pohádka pro děti. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • V prvním filmu Raubíř Ralf (2012) má na sobě pan Litwak cedulku se jménem Stan, v tomto díle má cedulku se jménem Del. (LaserJet)
  • Jeden z trailerů obsahuje scény, které se ve filmu neobjevily. Konkrétně se jedná o upoutávku, kde Ralf komentuje koťátko slovy: „Jako by mi do duše nahlédlo,“ a o scénu, kde přiděluje pití pro kocoura a dort pro králíka. (Nathaniell)
  • Logo pre film bolo vytvorené tak, aby pripomínalo ikonu aplikácie, zatiaľ čo banner "Wreck-It Ralph" sa podobá na upozornenie / aktualizáciu. (LuiCJ)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama