Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

Parm1 

všechny recenze uživatele

Kotek, který si tu hraje na ranaře, si to dává docela na pohodu a zostra. Ku*vy, chlast a chlebíčky, to je jeho. A kdyby ho ke konci nepodřízli, mohl na tom být ještě líp. Ale Barťák, to je tragédie všech tragédií. Pokud má člověk nakoukaných stovky dílů různých kriminálek, tak v podstatě zná všechno to, co řekne, ještě dřív, než to řekne. Ostatní herci celkem v pohodě, ale pro příště je určitě co zlepšovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bůh mi je svědkem, že jsem se snažil Mordpartu dokoukat do konce. Chtěl jsem hercům jako Bartoška, Kotek nebo Batěk dát šanci, a držel jsem se přes půlku seriálu. Na nohou mě udržel třetí díl, který byl v porovnání se všemi ostatními díly jak z jiného světa. V něm se totiž opravdu řešil případ, který měl nápad a hlavně tak hutnou atmosféru, že její vznik můžeme považovat za malý zázrak v malém českém rybníčku. Tvůrci totiž seriál, jako celek, pojali standardně v rámci soukromé televize. A je vlastně jedno, jestli je to Prima nebo Nova. Podstatné je, aby se pole působnosti rozšířili od nadšenců do nových českých seriálů po důchodce a lidi, kteří prostě rádi cokoliv nového a českého a televizi doma zapínají standardně ráno a vypínají v noci. Takhle brutální výsměch do ksichtu těm, kteří očekávali něco dobrého a českého, jsem opravdu nečekal. Rodinná pouta tisíckrát jinak. Jednou je to z pojišťovny, po druhý z ordinace. Takže pozor…dneska, abychom se neopakovali, tu máme prostředí kriminálky. Hlavně, když máme větší sledovanost, než konkurence. Tak s tím milí tvůrci jděte do prdele. ()

Reklama

Vivian 

všechny recenze uživatele

U posledního dílu (Teambuilding) jsem nechápala, proč si nevzali nějaké odborné poradce... Snad i laik ví, že psycholog nepoužívá farmakoterapii, čili nemá standardně přístup k látkám typu skopolamin, a není to lékař, čili rozhodně není odpovědný za léčbu psychopatů... A postava soudního lékaře se vyjadřuje v odborných termínech, takže by je měla používat správně (např. se neříká rezídium, nýbrž reziduum) a jako zkušený praktik také náležitě sebejistě (takže ani při vyslovování obtížnějšího výrazu typu parasympatolytikum by se neměla tvářit jako školáček, který se strašně snaží, aby si o to dlouhé a těžké slovíčko nezlomil jazyk). Jinak to není úplně blbej seriál, ráda se na to dívám, byť je fakt, že na laťku nasazenou Případy 1. oddělení vyskakuje Mordparta docela marně. Já chci vidět seriál, kde zapomenu, že to je jenom seriál a herci, ale podlehnu dojmu, že jsou to fakt kriminalisti a vopravdický vyšetřování. U Mordparty je znát ta odborná nedostatečnost (kterou se tvůrci snaží nahradit dávkou emocí a všelijakýma vztahovýma peripetiema, což je prostě jejich parketa, na který primáci jedou všechny svoje seriály). ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: To, jakým způsobem se tvůrcům podařilo z celkem kvalitního obsazení hned v prvním dílu nevytřískat maximum, je pozoruhodné. Konkrétně mluvím o nevyužitém potenciálu ve formě obsazení např. Karla Dobrého, který díky dementnímu scénáři a dialogům, působil jako svoje vlastní karikatura. Zabít výše zmíněným i pověstné charisma Jiřího Bartošky je další důkaz, že si z nás tvůrci možná dělají legraci. Apropos - pokud nás i následující večery bude čekat podobná úroveň jednotlivých dílů, navrhuji tvůrcům vyhodit z názvu seriálu jedno písmeno a začít točit jiný žánr. 2. série: odkoukána ze setrvačnosti, velmi špatné... ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

No, to mi ho teda vyndej !! Z míst, odkud se zdálo, že nelze čekat duchaplnou televizní filmařinu ani na lžičku čajového servisu panenky Barbie, zničehožnic vypadla krimisérie, která může směle konkurovat i těm krKavčím.. Jakkoli tedy Mordparta disponuje jak přednostmi, tak i neduhy té kriminálky typicky české.. Už z několika epizod lze vypozorovat dokonce i jistá žánrová ozvláštnění, která sice zatím dík své nedůslednosti, nezřídka i bizarnosti, nelze přímo vnímat jako promyšlené režijní záměry, ovšem Peter Bebjak platí za největší jistotu a (v)klad celého projektu, takže se nechám velmi rád překvapit.. Tradiční primácky přepálené vztahovosti navzdory.. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)

Reklama

Reklama