Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bůh mi je svědkem, že jsem se snažil Mordpartu dokoukat do konce. Chtěl jsem hercům jako Bartoška, Kotek nebo Batěk dát šanci, a držel jsem se přes půlku seriálu. Na nohou mě udržel třetí díl, který byl v porovnání se všemi ostatními díly jak z jiného světa. V něm se totiž opravdu řešil případ, který měl nápad a hlavně tak hutnou atmosféru, že její vznik můžeme považovat za malý zázrak v malém českém rybníčku. Tvůrci totiž seriál, jako celek, pojali standardně v rámci soukromé televize. A je vlastně jedno, jestli je to Prima nebo Nova. Podstatné je, aby se pole působnosti rozšířili od nadšenců do nových českých seriálů po důchodce a lidi, kteří prostě rádi cokoliv nového a českého a televizi doma zapínají standardně ráno a vypínají v noci. Takhle brutální výsměch do ksichtu těm, kteří očekávali něco dobrého a českého, jsem opravdu nečekal. Rodinná pouta tisíckrát jinak. Jednou je to z pojišťovny, po druhý z ordinace. Takže pozor…dneska, abychom se neopakovali, tu máme prostředí kriminálky. Hlavně, když máme větší sledovanost, než konkurence. Tak s tím milí tvůrci jděte do prdele. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal ****, ale vzhledem ke zdejší popravě, přivřu oči a nadhodnotím na plný počet. Tušil jsem, že zdejší intelektuální (cha chááá) partička Mordpartu sejme. Opět jsem se nemýlil. Ano, Případy 1. oddělení jsou lepší, to se nepřu, ale jinak je Mordparta hodně dobrá. Bavila mě hodně a i přes některé pochyby o reálnosti jsem se na ní vždy těšil a škoda, že už skončila. Kotek a Batěk byli hodně dobří. Bartoška, Plánková a další taktéž. Mělo to spád i atmosféru. I když nepopírám jistou nevyrovnanost jednotlivých dílů a několik pochybností, tak tomu dám maximum, protože zdejší sejmutí je nesmyslné, zaujaté a hrubě neobjektivní. To však je zde již tradicí a špatným zvykem, že? Srovnávat to s různými ordinacemi, rodinnými pouty a pojišťovnami je úplně mimo mísu. Lidi, proberte se... ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Za tímhle že stojí režisér "Případů 1. oddělení"? Aha. Na jednotlivé kauzy nezbývalo v záplavě rodinných krizí vyšetřovatelů příliš času, herecké výkony neuchvátily (a to jsem do Bartošky vkládala velké naděje), finále seriálu skončilo dřív než začalo... bída. Update po druhé řadě: Ještě větší nuda, než jsme doufali. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Kriminálka Anděl byla mnohem lepší kulisa pro nedělní lakování nehtů. U ní jsem zvedala oči, protože se opravdu něco dělo, tady je zvedám, abych se ujistila, že jsem si televizi omylem nepřepnula na Rosamunde Pilcher :-/ Vyšetřování vražd je pro tvůrce jen nutné zlo vedle rozpitvávaného soukromí jednotlivých postav. Díky názvům epizod navíc už od začátku víte (nebo minimálně tušíte), kdo je vrah. Nuda, šeď, nuda a Bartoška to sám nezachrání. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to dokoukal do konce a můžu s klidem říct, že jsem s tím měl po třetím díle seknout. Začalo to docela nadějně. První díl byl sice jen neškodný průměr, ale druhý už měl něco do sebe a třetí byl skutečně skvělý (vlastně asi nejlepší epizoda všech seriálů, které kdy Prima natočila). Jenže hned ten další už byla katastrofa a takovou formu si seriál bohužel udržel až do konce. Vlastně ve zbytku jediné, co bylo ještě aspoň k něčemu, byla linka Bartošky, která dostala zoufale málo prostoru. Místo toho jsme viděli naprosto uhozené a nelogické drama Vokušových, které se stejně nedořešilo. Finále nemá cenu ani komentovat, kromě posledních pár minut s Bartoškou to byl naprostý blivajz. Zlatý VIP vraždy, u těch aspoň člověk dokázal vypnout. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)
  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)

Reklama

Reklama