Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Česká pevnost Boyard je natáčena v pevnosti Boyard jen kvůli -u diváků- pozitivně zafixované značce... Jak jinak si vysvětlit, že produkce vůbec nevyužívá atmosféru místa a do jednotlivých místností nainstalovali přiblblé, často přetechnizované, překážky, barevné jako čétéčkovské Bludiště pro děcka..? Fakt, že se soutěží pro "dobrou věc" a "soutěžící" tak mají cestu k zdárnému cíli vlastně jistou, sráží jakékoliv napětí. A kdyby aspoň pro tu "dobrou věc" soutěžili normální civilové, tak by to bylo aspoň fajn oživení, ale NÉ, ony to zase musí být ty samé pseudohvězdičky českého šoubyznysu, které už vymetly všechny druhořadé televizní show na všech televizích, všechny bulváry, všechny reklamy a tady se zase ve vší své protivnosti culí a strašně "vtipně" hláškují tak jak to asi správnej (a slušnej) českej divák miluje.. Se vší objektivitou, ani původní PB nebyl kdovíjaký zázrak, tím spíš PB z posledních let, ale tahle česká odnož je prostě zase jednou o několik levelů níže. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

U hodnocení je potřeba se odprostit od sentimentu, takže do toho. Prima si pronajala celou pevnost včetně již hotových rekvizit, úkolů, personálu, vybavení atd. Vlastně taková šou na klíč. Nic vlastního do toho český štáv kromě Rosáka nevnesl, proto nemá cenu dávat po technické stránce nějaké vysoké hodnocení. Celé to na mě působí tak, že to vzniklo jako VIP dovolená pro telebrity, které si splnily dětský sen a zároveň se to hodilo do televize, aby se tento drahý výlet několika málo vyvolených zaplatil. Je to smutné, zvlášť když vidíme, že v zahraničí to pojali jinak, zvou do natáčení "normální" lidi, takže se na to dá alespoň koukat. Palec dolů. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale na mě to nějak působilo jako kouzla zbavené. Moderátor si o charismatu svého francouzského předobrazu může nechat leda zdát, o otci Fourasovi nemluvě, nějak jsem nepochopil, co to tam Jan Rosák předváděl. Mírnou výhodou mohou být soutěžící z řad českých "celebrit", člověk z té pětice sice znal tak nanejvýš dvě až tři, ale pro orientaci "kdo je kdo" se to i tak hodí. Ale celkově opravdu nic moc, spíše to vypadá jako záběry z veselé exkurze zpěváků a seriálových herců do místa, kde se kdysi natáčela slavná soutěž. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama